Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 10:35

ΜΙΚΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ηττα – αποκλεισμός από το Ηράκλειο

Γράφτηκε από τον
ΜΙΚΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ηττα – αποκλεισμός από το Ηράκλειο

Την ήττα με σκορ 4-2 γνώρισε χθες το μεσημέρι στην Κρήτη η μικτή Κ16 της ΕΠΣ Μεσσηνίας, από την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Ηρακλείου και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων.

Η πορεία της μεσσηνιακής ομάδας ολοκληρώθηκε έτσι στο γήπεδο του Ατσαλένιου. Η ομάδα του Ηρακλείου προκρίθηκε στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, έχοντας κερδίσει όλα τα ματς μέχρι σήμερα.
Η μεσσηνιακή ομάδα στη χθεσινή νοκ – άουτ αναμέτρηση “πληγώθηκε” από τις στημένες φάσεις, καθώς τα τρία από τα τέσσερα γκολ προήλθαν από στημένα. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τέσσερα γκολ, με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Καλλέργης (10΄), Μαυρογιαννάκης (55΄), Τσαγκαράκης (63΄), Ορφανουδάκης (68΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Ντελής (24’) και Γεωργουλέας (70’).
Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου το 1-1 έγινε 4-1.
Το σκορ άνοιξε στο 10’ όταν ο Καλλέργης πρόλαβε την έξοδο του Βαρελά και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 24’ ο Ντελής εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας (από μπαλιά του Παπαδόπουλου) και με ωραία τελείωμα έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία (1-1).
Η Μεσσηνία έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 49’ με το σουτ του Γεωργουλέα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι γηπεδούχοι, αφού γλίτωσαν το γκολ, πήραν προβάδισμα στο 55’ με τον Μαυρογιαννάκη και μάλιστα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.
Στο 63’ από φάουλ του Χότζα, ο Φαϊτάκης με κεφαλιά έδωσε αέρα δύο τερμάτων. Οι όποιες ελπίδες της Μεσσηνίας τελείωσαν στο 68’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ορφανουδάκη (4-1).
Στο 70’ από πάσα του Τσαούση, ο Γεωργουλέας πέτυχε το 4-2, που ήταν το τελικό σκορ. Στη συνέχεια ο Γεωργουλέας από λάθος, βρέθηκε με την μπάλα στην κατοχή του από το σημείο του πέναλτι, αλλά δεν βρήκε δίχτυα. Οι γηπεδούχοι στο φινάλε είχανμ οριζόντιο δοκάρι σε φάση διαρκείας με σουτ του Καλογιαννάκη.
Να σημειωθεί ότι η αποστολή της Μεσσηνίας βρέθηκε από την Τρίτη στην Κρήτη και στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», κατά την άφιξη της αποστολής, την υποδέχτηκαν εκ μέρους της ΕΠΣΗ ο πρόεδρος της Επιτροπής Μικτών ΕΠΣΗ Βαγγέλης Πετούσης και ο αναπληρωτής πρόεδρος των Μικτών Βαγγέλης Παπαγγελής, οι οποίοι προσέφεραν στον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλη Σπηλιώτη και τον αντιπρόεδρο Ηλία Αλεξανδρόπουλο κρητικές βούργιες με παραδοσιακά προϊόντα, κρασί, ρακί, μέλι, παξιμάδια κ.α.
Οι άνθρωποι της ΕΠΣ Μεσσηνίας έμειναν εντυπωσιασμένοι από την όμορφη υποδοχή και πρόσφεραν από την πλευρά τους αναμνηστικά δώρα στην αντιπροσωπεία της ΕΠΣΗ
ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Χαχλιουτάκης, Βγόντζας, Κουμάκης, Τζιράκης, Φαϊτάκης, Μαυρογιαννάκης (90′ Άλλα), Καλλέργης (90′ Πρέντι), Χότζα, Τσαγκαράκης (66′ Ορφανουδάκης), Κωνσταντακόπουλος (66′ Καλογιαννάκης), Φθενάκης (88′ Μαυρογιάννης)
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Π. Βαρελάς, Παπαδόπουλος (31′ λ.τρ. Τζάννες), Δουφεξής, Κυριακόπουλος, Σεντεμέντες, Σπ. Βαρελάς, Ντελής (79′ Καλογερόπουλος), Ντερβίσι (79′ Δημόπουλος), Γκίζας (54′ Αρ. Χότζα), Ζαχαριάς (54′ Τσαούσης), Γεωργουλέας.