Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 10:39

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Πρεμιέρα με Αμυκλιακό η Εράνη

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Πρεμιέρα με Αμυκλιακό η Εράνη

Στη μάχη της ανόδου στη Γ’ εθνική ρίχνεται η Εράνη.

Η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας θα μεταβεί σήμερα Κυριακή στη Σπάρτη για να αντιμετωπίσει στις 5 μ.μ. τον Αμυκλιακό, στην πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου για τον 5ο όμιλο. Ο Αμυκλιακός με 58 βαθμούς, έκοψε πρώτος το νήμα στη Λακωνία, μετρώντας σε 22 αγώνες 18 νίκες και 4 ισοπαλίες, με τέρματα 90-11. Δεύτερος με 54 βαθμούς τερμάτισε ο Μολαϊκός.
Η Εράνη κατέκτησε αήττητη τον τίτλο στην Α’ τοπική συγκεντρώνοντας 88 βαθμούς σε 34 αγωνιστικές (27 νίκες και 7 ισοπαλίες), έχοντας την καλύτερη επίθεση (104 γκολ), αλλά και άμυνα (15 τέρματα). Αήττητη τερμάτισε και η δεύτερη Κυπαρισσία με 86 βαθμούς.
Η Εράνη στο δρόμο της επιστροφής στις εθνικές κατηγορίες, καλείται να ξεπεράσει τα εμπόδια του Αμυκλιακού από τη Λακωνία, της Βάρδας από την Ηλεία, του Λεβάντε από τη Ζάκυνθο, του Λεωνιδίου από την Αρκαδία, του Παλληξουριακού από την Κεφαλλονιά/ Ιθάκη και του Παναιγιάλειου από την Αχαΐα.
Θα διεξαχθεί ένα μίνι πρωτάθλημα (7 αγωνιστικές) και οι τρεις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα ανέβουν στη Γ’ εθνική. Η Εράνη μπορεί να πάρει ένα από τα εισιτήρια και θα επιδιώξει να ξεκινήσει νικηφόρα. Το σημερινό ματς θα διεξαχθεί στο Ενωσιακό κέντρο της ΕΠΣ Λακωνίας στη Σπάρτη, όπου αναμένεται να βρεθούν και πολλοί φίλοι της Εράνης. Η φιλιατρινή ομάδα με διπλό θα πάρει και ψυχολογική ώθηση εν όψει του εντός έδρας αγώνα της Τετάρτης, με αντίπαλο το Λεβάντε.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο έχει ως εξής:
Λεβάντε – Βάρδα, 3 μ.μ.
Κομπιλίρης, Χρ. Μπουρίκας, Π. Νικολόπουλος (Μεσσηνίας)
Λεωνίδιο – Παναιγιάλειος, 5 μ.μ.
Δρούζας, Τούμπας, Μακρής (Αργολίδας)
Αμυκλιακός - Εράνη, 5 μ.μ.
Μπόζνος, Κωνσταντόπουλος, Λουκάς (Αρκαδίας)
Ρεπό: Παλληξουριακός