Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 10:01

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Η ώρα της στέψης για Μάνη ή Πάμισο

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Η ώρα της στέψης για Μάνη ή Πάμισο

Μάνη ή Πάμισος; Η απάντηση για το ποιος θα κατακτήσει το Κύπελλο Μεσσηνίας θα δοθεί σήμερα Κυριακή, καθώς στο γήπεδο του Μεσσηνιακού θα διεξαχθεί στις 5 το απόγευμα ο τελικός.

Οι Μανιάτες είναι φιναλίστ για δεύτερη σερί χρονιά, ενώ οι Νησιώτες επιστρέφουν σε τελικό μετά από πέντε χρόνια. Η ΑΕΜ δεν έχει κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο, ενώ ο Πάμισος έχει να το κάνει από το 2011 (2-0 τη Σπερχογεία). Και οι δύο φετινοί μονομάχοι αποχώρησαν ηττημένοι από τους τελευταίους τελικούς.
Η Μάνη έχασε πέρυσι με 2-1 από τον Πανθουριακό και ο Πάμισος με το ίδιο σκορ το 2018 από την Καλαμάτα. Στις δύο ομάδες υπάρχει λοιπόν μεγάλη δίψα για την κατάκτηση του κυπέλλου Μεσσηνίας. Να σημειωθεί ότι ο τελικός είναι αφιερωμένος στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”, ενώ με πρωτοβουλία του Μεσσηνιακού, όσοι επιθυμούν θα μπορούν την ημέρα του τελικού, να δώσουν δείγμα για να γίνουν Εθελοντές Δότες του Μυελού των Οστών.

Η συνέντευξη Τύπου

Με αφορμή τον σημερινό τελικό, οι διοργανωτές παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Τάκης Νινιός, ευχήθηκε να είναι ένας τελικός γιορτή και στάθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία (να εγγραφούν νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών), αλλά και στους απινιδωτές που έχουν μπει στα γήπεδα με τη βοήθεια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και του Δήμου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, Τάσος Αγγελής.
Από πλευράς Παμίσου μίλησαν ο ποδοσφαιριστής Στέλιος Τιμπλαλέξης και ο προπονητής Αντώνης Τσουκαλάς.
“Καλούμε τον κόσμο να έρθει στον τελικό, γιατί γίνεται για ιερό σκοπό. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, όπως παίζουμε όλη τη χρονιά. Ο Πάμισος είναι οικογένεια και θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο”, δήλωσε ο μέσος των “πρασίνων”.
Ο Αντώνης Τσουκαλάς, τόνισε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για τον τελικό και ευχήθηκε: “Να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθούμε και ο καλύτερος να κερδίσει”. Στον αντίποδα, ο Παναγιώτης Πουλάκος επεσήμανε ότι: “Είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός για εμάς. Υπάρχει πικρία που δεν τα καταφέραμε πέρυσι. Εχουμε δώσει έναν όρκο, να το πάρουμε και να το αφιερώσουμε στον Κώστα Αργυρόπουλο. Θέλουμε να σηκώσουμε την κούπα”, κατέληξε ο αρχηγός των Μανιατών.
Ο προπονητής Παναγιώτης Πολίμος έκανε λόγο για χαρά και τιμή, που η ΑΕΜ είναι για δεύτερη χρονιά σε αυτή τη γιορτή του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.
“Το θέλαμε πάρα πολύ να προκριθούμε και το δείξαμε με τις προκρίσεις με την αήττητη Εράνη στα Φιλιατρά και με την επίσης αήττητη Κυπαρισσία στην έδρα μας Τα παιδιά έδωσαν από πέρυσι έναν όρκο για τον Κώστα Αργυρόπουλο. Θέλουμε το κύπελλο και για τον κόσμο, τη διοίκηση, τις οικογένειές μας και τους εαυτούς μας”, δήλωσε.

Δεν ήθελε Καυκά ο Πάμισος

Ο Αποστόλης Καυκάς ορίστηκε να διαιτητεύσει τον τελικό, με βοηθούς τους Ηλία Μπουρίκα και Χρήστο Καραμπέτσο.
Στον Πάμισο “βράζουν” με την επιλογή της ΕΠΣΜ, καθώς είχαν ζητήσει την εξαίρεσή του εν λόγω ρέφερι (τον μόνο που δεν ήθελαν) διότι θεωρούν ότι τους έχει αδικήσει φέτος στην Α’ τοπική, ενώ του χρεώνουν και τη μη άνοδο της “Ακαδημίας Πάμισος” από τη Β’ τοπική στην Α1 τοπική.
Ο αντιπρόεδρος του Παμίσου Γιώργος Πετρουλάκης βρέθηκε μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου και είπε πως σε ένδειξη διαμαρτυρίας σκέφτονται να κατέβουν την Κυριακή με την παιδική ομάδα!