Δευτέρα, 15 Μάιος 2023 11:37

ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΣ – ΕΡΑΝΗ 1-0: Τσάμπα ήττα στην πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Με το... αριστερό ξεκίνησε η Εράνη στα μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική...

Η Φιλιατρινή ομάδα ηττήθηκε χθες με 1-0 από τον πρωταθλητή Λακωνίας Αμυκλιακό στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Λακωνίας.
Μία τσάμπα ήττα για την πρωταθλήτρια Μεσσηνίας από μια ομάδα που ήταν φανερά κατώτερη της και δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο.
Η Εράνη που είχε και τον αέρα κατά της στο πρώτο μέρος δεν μπήκε καλά στο ματς και το πλήρωσε με ένα γκολ στο 22’ από τον Ξιφαρά.
Στη συνέχεια βέβαια η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε σαν τη… γάτα με το ποντίκι τον Αμυκλιακό, αλλά γκολ δεν έβαλε!

Ο λόγος ήταν η αστοχία μιας και έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες, η ατυχία μιας και είχε δοκάρι με τον Γεωργιόπουλο και ο τερματοφύλακας της Λακωνικής ομάδας Τάσος Τρακάκης που… κατέβασε τα ρολά!
Ο πρώην τερματοφύλακας του Παμίσου έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, ήταν σταθερότατος κάτω από τα δοκάρια και πραγματοποιήσει 4-5 εξαιρετικές επεμβάσεις, κρατώντας το μηδέν.

150 φιλιατρινοί στο γήπεδο

Ο αγώνας διεξήχθη παρουσία 400 και πλέον θεατών, οι 150 εκ των οποίων ήταν φίλοι της Εράνης!
Οι Φιλιατρινοί φίλαθλοι έδωσαν δυναμικό παρών στο Ενωσιακό γήπεδο στον Αγιο Ιωάννη Λακωνίας και με τύμπανα, καπνογόνα, σημαίες και συνθήματα στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας του, κερδίζοντας με ευκολία τη… μάχη της εξέδρας.

Πως έπαιξαν οι πράσινοι

Η Εράνη έπαιξε με σύστημα 4-3-3, με τον Κουμπαρούλη να είναι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα έπαιξαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Τσόπελας, Πέππας, Γκότσης και Μπινιώρης. Στον άξονα εξάρι ήταν ο Γκεβόρι και λίγο πιο μπροστά του κινούνταν οι Βασιλόπουλος και Μιχαλόπουλος.

Δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Γεωργιόπουλος, αριστερό ο Μπάρκας και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κόλλιας.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπήκαν καλά στο ματς με τον Αμυκλιακό να παίρνει τα ηνία και να απειλεί μόλις στο 1’ με τον Λάτση να πλασάρει από πλάγια και τον Κουμπαρούλη να διώχνει σε κόρνερ.
Στα μετόπισθεν της φιλιατρινής ομάδας γινόταν εύκολα το λάθος, ενώ και στον άξονα χάνονταν πολλές μονομαχίες.

Δοκάρι στο 20’ με Γεωργιόπουλο,
γκολ ο Ξιφαράς στο 22’

Στο 20’ όμως η Εράνη άγγιξε το γκολ και στάθηκε άτυχη όταν ο Γεωργιόπουλος επιτέθηκε κατά μέτωπο και έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να σταματά στη ρίζα της δεξιάς δοκού!
Και σαν να μην έφτανε αυτό δύο λεπτά αργότερα ο Αμυκλιακός άνοιξε το σκορ… Ο Βλαχαβιώλος αμαρκάριστος έκανε το σουτ, ο Κουμπαρούλης απέκρουσε ασταθώς, ο Γκότσης δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Ξιφαράς με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου μετά από 4-5 λεπτά που ήταν μουδιασμένη από το γκολ που δέχθηκε, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έκλεισε στα καρέ της τη Λακωνική ομάδα.

Ευκαιρίες για την ισοφάριση

Στο 32’ ο Μπάρκας έκανε τη σέντρα, ο Μιχαλόπουλος βρήκε στην περιοχή τον Κόλλια που έπιασε με τη μία το σουτ, με τον Τρακάκη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
Οι Μπάρκας και Γεωργιόπουλος έκαναν πολλή δουλειά από τα πλάγια, με την Εράνη να πιέζει για την ισοφάριση. Στο 39’ ο Τσόπελας σέντραρε και ο Μιχαλόπουλος πήρε την κεφαλιά που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 43’ με τον Μιχαλόπουλο να κάνει το γέμισμα και τον Βασιλόπουλο να μην μπορεί από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
Τεράστια ευκαιρία χάθηκε ακριβώς στο 45’ με τον Μιχαλόπουλο και Τσόπελα να συνδυάζονται και τον δεύτερο να βγάζει τη σέντρα, με τον Μπάρκα από κοντά να κάνει την προβολή που έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή ο Τσακωνάκος.

Κυριάρχησε στο δεύτερο,
αλλά δεν ήταν αποτελεσματική

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με την Εράνη να είναι το αφεντικό στο αγωνιστικό χώρο και τον Αμυκλιακό να δίνει πολύ χώρο και να παίζει μόνο με αντεπιθέσεις.
Στο 47’ οι πράσινοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Μπάρκα να μπαίνει από αριστερά και να πιάνει το διαγώνιο σουτ, με τον Τρακάκη να του λέει “όχι”.
Νέα καλή φάση στο 63’ για τους φιλοξενούμενους με τον Μπάρκα να κάνει κούρσα από αριστερά και να τσιμπάει την μπάλα, ο Τρακάκης απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Γκεβόρι έφυγε ψηλά άουτ.
Στο επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 όταν μετά από βαθιά μπαλιά ο Λάτσης έφυγε στην αντεπίθεση και έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια ο Γκότσης απομάκρυνε.
Η Εράνη έψαχνε το γκολ με κάθε τρόπο και στο 77’ ο Βασιλόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Μιχαλόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Πέππας τη δεύτερη με τον Τρακάκη να διώχνει και πάλι σωτήρια.
Τρία λεπτά αργότερα ο έμπειρος τερματοφύλακας έκανε μία ακόμη φοβερή απόκρουση στη δεξιά γωνία σε σουτ του Μπινιώρη.
Ο Κ. Λυμπερόπουλος στο 83’ έβαλε στο ματς τον έμπειρο Μητρόπουλο, παίζοντας με τρεις στην άμυνα, όμως το γκολ δεν ήρθε.

Απίστευτη ευκαιρία
με Μπάρκα στο 93’

Στο 93’ βέβαια χάθηκε κλασική ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν μετά από σέντρα του Τσόπελα και κοντρόλ του Κόλλια, ο Μπάρκας από τη μικρή περιοχή έκανε την προβολή με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ!
Καλή ήταν η διαιτησία του Μπόζνος (Αρκαδίας) και των βοηθών του
Κωνσταντακόπουλος και Λουκά από τον ίδιο σύνδεσμο.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Τσακωνάκος, Λάσκος, Λάτσης, Μπινιώρης, Τσόπελας και Κόλλιας.
ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΣ: Τρακάκης, Τσακωνάκος, Θεοδωρόπουλος, Ζώης, Σπυρόπουλος, Κρεβατάς (73’ λ.τρ. Λάσκος), Λαζαρίδης (66′ Παντούδης) Βλαχαβιώλος, Λάτσης, Μανίκας, Ξιφαράς (59’ Πλατάνας)
ΕΡΑΝΗ: Κουμπαρούλης, Μπινιώρης, Μιχαλόπουλος, Βασιλόπουλος, Γκεβόρι, Μπάρκας, Πέππας, Κόλλιας, Τσόπελας, Γκότσης (83′ Μητρόπουλος), Γεωργιόπουλος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Λεβάντε – ΠΑΟ Βάρδας 2-2
Αμυκλιακός – Εράνη 1-0
Λεωνίδιο – Παναιγιάλειος 0-1
Ρεπό: Παλληξουριακός

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Τετάρτη 17 Μαϊου)
Εράνη – Λεβάντε
ΠΑΟ Βάρδας – Λεωνίδιο
Παλληξουριακός – Αμυκλιακός
Ρεπό: Παναιγιάλειος