Δευτέρα, 15 Μάιος 2023 12:14

ΠΑΟ ΡΟΥΦ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Πέμπτο σερί διπλό με Μαρκόφσκι (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με τους τρεις βαθμούς έφυγε το Σάββατο από το γήπεδο του Ταύρου η Καλαμάτα, καθώς επικράτησε με 1-0 του ουραγού και καταδικασμένου σε υποβιβασμό, ΠΑΟ Ρουφ.

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι με πέναλτι στο 57' έδωσε τους τρεις βαθμούς στη "Μαύρη Θύελλα", η οποία ανέβηκε στην 4η θέση του δευτέρου ομίλου της Super League 2. Η μεσσηνιακή ομάδα επέστρεψε έτσι στις επιτυχίες, ύστερα από την ήττα με κακή εμφάνιση στο Δημοτικό Στάδιο από το Αιγάλεω (0-2). Το προχθεσινό διπλό ήταν μάλιστα το πέμπτο σερί!
Η Καλαμάτα έχει κερδίσει εκτός έδρας όλα τα ματς που έχει δώσει στο δεύτερο γύρο, κόντρα σε Ηρόδοτο, Παναχαϊκή, Επισκοπή, Ηλιούπολη και ΠΑΟ Ρουφ. Αντίθετα σε αυτό το διάστημα η μοναδική νίκη ενώπιον του κοινού της είναι την 1η Απριλίου, με τον Ολυμπιακό Β'. Υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με Χανιά και Απόλλωνα Σμύρνης και ήττα από το Αιγάλεω, που είναι η μοναδική στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Επόμενος αντίπαλος για τη "Μαύρη Θύελλα" η δεύτερη της βαθμολογίας Καλλιθέα, σε ένα ματς που θα διεξαχθεί πιθανότατα την Παρασκευή στο Δημοτικό Στάδιο.
Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ Ρουφ, η Καλαμάτα είχε την υπεροχή, αλλά χρειάστηκαν 57 λεπτά για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 17' με τον Κυριαζή που δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Μέντες και οι φιλοξενούμενοι στο 36 με την κεφαλιά του Ρόβα μέσα από την περιοχή, που έφυγε άουτ.

Στο 57' η Καλαμάτα κέρδισε πέναλτι σε χέρι αμυντικού, έπειτα από σουτ του Κωνσταντινόπουλου και ο Μαρκόφσκι, που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, ευστόχησε γράφοντας το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ. Η Καλαμάτα διαχειρίστηκε στη συνέχεια το προβάδισμα και σημείωσε την 11η νίκη στο πρωτάθλημα.
ΠΑΟ ΡΟΥΦ: Τσόγκας, Σμπώκος (84′ Παπουτσογιαννόπουλος), Μκρτσιάν, Δούμας, Κυριαζής (58′ Τσιάβος), Τασιούλης (58′ Φράγκος), Κουκοβίνης (84′ Φιλιμέγκας), Βενάρδος, Μαρινάκης (70′ Δαλαμήτρας), Ζαχαρός, Γαϊτάνης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες, Κωνσταντινόπουλος, Μπαξεβάνος, Λουπάνο, Καραγκούνης, Παπατόλιος, Άλβες (86′ Λιποράσε), Πασάς (46′ Μαρκόφσκι), Βασιλόγιαννης, Μπουλλάρι, Ρόβας (58′ Αρναρέλλης).