Δευτέρα, 15 Μαϊος 2023 13:44

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ο ΠΑΜΙΣΟΣ: Η κούπα στη Μεσσήνη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την ήθελαν και οι δύο, έδωσαν τα πάντα για να την κατακτήσουν, με τον Πάμισο να χαμογελά στο τέλος και να κρατά στην αγκαλιά του την... κούπα.

Η ομάδα της Μεσσήνης νίκησε χθες με 1-0 στον τελικό την Α.Ε. Μάνης και στέφθηκε κυπελλούχος Μεσσηνίας για τη σεζόν 2022-2023. Οι Μανιάτες μένουν για δεύτερη χρονιά με την πίκρα του φιναλίστ και έχοντας φθάσει και τις δύο φορές κοντά στο πρώτο κύπελλο της ιστορίας του. Ο Πάμισος, όμως, ήταν αυτός που έφυγε χθες το απόγευμα με το τρόπαιο από το γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Ενα κύπελλο που είχε να το κατακτήσει από το 2011 (2-0 τη Σπερχογεία), καθώς στον τελικό του 2018 είχε ηττηθεί από την Καλαμάτα.
Ο φετινός τελικός κρίθηκε από μια στημένη φάση. Ο Βλάχος εκτέλεσε στο 71 κόρνερ, που αμφισβήτησαν οι τυπικά γηπεδούχοι εκτιμώντας ότι έπρεπε να δοθεί άουτ και ο Φιλόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο αρχηγός του Παμίσου άφησε την άμυνα, όπως κάνει σε όλα σχεδόν τα στημένα και με κίνηση σέντερ φορ, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των "πρασίνων", που στη συνέχεια διαχειρίστηκαν το προβάδισμα και το τελευταίο σφύριγμα από τον ρέφερι Καυκά, ακούστηκε στα αυτιά τους σαν... γλυκιά μελωδία. Τελείως διαφορετικά τα συναισθήματα στη Μάνη, που είχε στο πλευρό της πολύ κόσμο, όπως βέβαια και ο Πάμισος.
Οι θεατές του τελικού ξεπέρασαν τους 1300 και είδαν ένα ματς, με πάθος, ένταση,, δυνατές μονομαχίες, που φαινόταν ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπερ και εγένετο.
Να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μπλουζάκια της "Φλόγας", καθώς ο τελικός ήταν αφιερωμένος στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”, ενώ με πρωτοβουλία του Μεσσηνιακού, όσοι το επιθυμούσαν μπορούσαν να δώσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δείγμα για να γίνουν Εθελοντές Δότες του Μυελού των Οστών.

Ο παράγοντας του Μεσσηνιακού Χρήστος Ζερίτης μετέφερε μέσω μικροφώνου το μήνυμα του εθελοντισμού, σε αρκετές στιγμές του τελικού.
Στο ημίχρονο, η ΕΠΣ Μεσσηνίας βράβευσε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της "Μαύρης Θύελλας" Αγγελο Σκαφιδά για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο.
Πριν από τη σέντρα ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης, ο πρόεδρος της Μάνης Στράτος Σαραντέας και ο αντιπρόεδρος του Παμίσου Γιώργος Πετρουλάκης , μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και χαιρέτησαν τους παίκτες και τους διαιτητές. Στα αξιοσημείωτα ότι τον τελικό παρακολούθησαν μαζί ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, καθώς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Εξαιρετικός ρυθμός στο ξεκίνημα

Μάνη και Πάμισος μπήκαν με ενθουσιασμό στον αγωνιστικό χώρο και η μία φάση διαδεχόταν την άλλη στο ξεκίνημα. Στο 2' ο Τζανετέας επιχείρησε μακρινό σουτ, με τον Τόσκα να δείχνει τα αντανακλαστικά του και να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 4' από λάθος της άμυνας, ο Κουλόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κωνσταντακόπουλο που απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια. Στο επόμενο λεπτό ο Αλεξανδρόπουλος από δεξιά έκανε επικίνδυνη σέντρα - σουτ, με τον τερματοφύλακα του Παμίσου να μπλοκάρει σταθερά στην αριστερή του γωνία.
Μετά το 10' ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές και να ψάχνουν, χωρίς ιδιαίτερα ρίσκα το γκολ. Ο Πάμισος το πλησίασε στο 30', όταν ο Μπόρχαν από αριστερά σέντραρε και ο Κουλόπουλος με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 42' ήταν η σειρά της Μάνης να καρδιοχτυπήσει τους φιλάθλους του Παμίσου. Ο Κυρ. Πουλάκος σέντραρε από δεξιά, με τον Μπέρμπερη να προσπαθεί με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι να σκοράρει, δίχως όμως να βρει στόχο.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σουτ του Αριστομενόπουλου εκτός περιοχής, που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ενα κόρνερ ήταν... αρκετό

Το δεύτερο ημίχρονο πήγε στη δύναμη και στις μονομαχίες, με τις πολλές διακοπές είτε λόγω τραυματισμών, είτε φάουλ, να μην βοηθούν να δούμε καλό ποδόσφαιρο.
Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 60' με τον Παπαδόπουλο μέσα από την περιοχή να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Πάμισος, πάντως, με την είσοδο του Δεμπεγιώτη αντί του Μπορχάν, απέκτησε σημείο αναφοράς στην επίθεση. Το γκολ βέβαια ήρθε από αμυντικό, με τον Φιλόπουλο να σηκώνεται στο σωστό χρόνο στο 71' (από κόρνερ του Βλάχου) και να γράφει το 0-1 σε έξαλλους πανηγυρισμούς (είδε κίτρινη κάρτα γιατί έβγαλε τη φανέλα του)..Την ίδια ώρα επικράτησε ένταση στην κερκίδα όπου κάθονταν οι φίλοι της Μάνης και εκτοξεύτηκαν πλαστικά μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες και ο πάγκος της ΑΕΜ με χαρακτηριστικές κινήσεις ζήτησαν από τους φιλάθλους να ηρεμήσουν, ώστε να συνεχιστεί το παιχνίδι

Δεν βρήκε απάντηση

Η Μάνη με το χρόνο πλέον εχθρό της, προσπάθησε να βρει διαδρόμους για την εστία του Παμίσου, που περίμενε και έβρισκε χώρους στην αντεπίθεση, χωρίς όμως τη σωστή επιλογή στην τελική πάσα. Από την άλλη, η Μάνη δεν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.
Στο 93' λίγο έλειψε μάλιστα να δεχτεί και δεύτερο γκολ, αλλά ο Ρουμελιώτης μόνος με τον τερματοφύλακα της Μάνης, πλάσαρε άσχημα άουτ. Αυτό όμως δεν είχε καμία σημασία, καθώς το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς σε κερκίδα και αγωνιστικό χώρο.

Το ματς διαιτήτευσε ο Καυκάς με βοηθούς τους Ηλ. Μπουρίκα και Καραμπέτσο, ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Ρέκκας.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Π. Πουλάκος (70' Σπυρέας), Γουρνάς, Γιαννής, Μπάλας (67' Δουρούμης), Τζανετέας, Χατζηπαναγιώτης, Μπέρμπερη, Κυρ. Πουλάκος, Αλεξανδρόπουλος, Κουρούπης.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Τόσκα, Αριστομενόπουλος, Νινιός, Μπαστακός, Φιλόπουλος, Ντίσα, Βλάχος (86' Ρουμελιώτης), Τιμπλαλέξης, Κουλόπουλος (96' Χαραλαμπόπουλος), Μπόρχαν (58' Δεμπεγιώτης), Παπαδόπουλος.