Δευτέρα, 22 Μάιος 2023 12:41

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ Θ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Θα χαρώ να ανέβει κατηγορία η Εράνη”

Γράφτηκε από τον

Το πιο δύσκολο ίσως στα μπαράζ ανόδου θα δώσει μεθαύριο Τετάρτη η Εράνη μιας και παίζει στο Αίγιο απέναντι στον πρωταθλητή της ΕΠΣ Αχαϊας Παναιγιάλειο.

Οι δύο ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς στο μίνι αυτό πρωτάθλημα, με τον Παναιγιάλειο όμως να έχει κάνει το ρεπό του.
Η φιλιατρινή ομάδα στο μεθαυριανό ματς θα βρει απέναντι της έναν παλιό της γνώριμο, έναν προπονητή που έχει περάσει δύο διαφορετικές περιόδους από τον πάγκο της… Ο λόγος για τον Θοδωρή Ανδριόπουλο που κατέκτησε φέτος τον τίτλο με τον Παναιγιάλειο στην Αχαϊα και φιλοδοξεί να επαναφέρει την ομάδα του Αιγίου στη Γ’ εθνική. Ο έμπειρος τεχνικός ήταν για ενάμιση χρόνο
στον πάγκο της Εράνης το 2006-07 στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής και έπειτα πήγε ξανά στα Φιλιατρά τη σεζόν 2012-13 στη μέση της χρονιάς στη Δ’ εθνική και η ομάδα έμεινε στη κατηγορία.

“Ισως φτάνουν οι 10 βαθμοί για την τριάδα”

Ο Ηλειος προπονητής μίλησε στην “Ε” για τα μπαράζ ανόδου, δίνοντας τη δική του εκτίμηση και αναφέρθηκε στην αγαπημένη του Εράνη και στον αγώνα της Τετάρτης.
“Η τρίτη αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα φανεί πόσοι θα είναι οι διεκδικητές των τριών θέσεων για την άνοδο.
Εκτιμώ πως οι 12 βαθμοί θα δίνουν σίγουρα εισιτήριο ανόδου και ίσως φτάνουν και οι 10 βαθμοί.
Οι ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές, μιας και όλες είναι πρωταθλήτριες.
Είναι θέμα ημέρας, ενώ παίζει ρόλο και η έδρα.
Ο Παναιγιάλειος, η Βάρδα και η Εράνη θεωρώ πως είναι τα φαβορί για τις τρεις θέσεις, μιας και τα πρωταθλήματα σε Αχαϊα, Ηλεία και Μεσσηνία είναι παραδοσιακά δυνατά και ίσως υπάρξει μια έκπληξη όπως το Ληξούρι ή ο Αμυκλιακός.
Σίγουρα η έδρα θα παίξει μεγάλο ρόλο. Οποιος κάνει το απόλυτο στην έδρα του και πάρει έναν βαθμό έκτος έδρας, πιστεύω θα είναι στην τριάδα”,
λέει ο κ. Ανδριόπουλος.

“Θέλει προσοχή η Εράνη, αλλά θέλουμε τη νίκη”

Αναφερόμενος στο μεθαυριανό ματς με την άλλοτε ομάδα του ο έμπειρος προπονητής τονίζει: “Θέλει μεγάλη προσοχή το ματς της Τετάρτης και εμείς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση και μπορώ να πω πως μας βοήθησε το ρεπό και η διακοπή λόγω των εκλογών, μιας και ξεκουράστηκαν οι παίκτες.
Θέλουμε μόνο τη νίκη με την Εράνη που θα μας δώσει αβαντάζ για τη συνέχεια και θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε. Η Εράνη από όσο έχω δει σε βίντεο, έχει καλή επίθεση και σκοράρει εύκολα, αλλά και στην άμυνα δεν δέχεται πολύ εύκολα γκολ. Σίγουρα δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς”.

“Εχω πολύ καλές αναμνήσεις από Φιλιατρά”

Για το πως αισθάνεται που θα τεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα ο κ. Ανδριόπουλος απάντησε: “Από την Εράνη και τα Φιλιατρά έχω πολύ καλές αναμνήσεις και θα χαρώ να είναι μια από τις τρεις ομάδες που θα ανέβουν στη Γ’ εθνική.
Χαίρομαι διότι έχω μάθει πως διοικούν την ομάδα παιδιά, που τα είχα εγώ ποδοσφαιριστές όταν ήμουν προπονητής, όπως ο Κώτσος, ο Γιαννακόπουλος,
ο Αθανασόπουλος, ο Διονυσόπουλος.
Κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να ανεβάσουν την ομάδα και μακάρι να τα καταφέρουν.
Κατόρθωσε να πάρει τον τίτλο σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Μεσσηνίας, απέναντι σε ιστορικές και καλές ομάδες όπως ο Πάμισος και η Κυπαρισσία και αυτό δείχνει τη δυναμική της”.
Μπορεί όμως ο Παναιγιάλειος και η Εράνη να σταθούν και να καθιερωθούν στη Γ’ εθνική σε περίπτωση που ανέβουν; “Ο Παναιγιάλειος έχει παίξει επί σειρά ετών στη Γ’ εθνική και ψηλότερα και μπορεί να ανταπεξέλθει.
Το σημαντικό είναι να υπάρχει μια ισχυρή διοίκηση, ο φίλαθλος κόσμος να είναι κοντά και να υπάρχει μια βάση παικτών από την περιοχή.
Και η Εράνη όμως και γενικότερα η Τριφυλία έχει τη δυναμική της.
Μην ξεχνάμε πως έχει βγάλει τόσους παίκτες και έχει τροφοδοτήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει πιστούς φιλάθλους και έχει παίξει ξανά στην τρίτη κατηγορία.
Είναι σημαντικό να στηριχθεί η διοίκηση από την Τριφυλία και τον φίλαθλο κόσμο και με αρκετούς ντόπιους παίκτες και ορισμένες ποιοτικές προσθήκες να προσπαθήσει να εδραιωθεί στην κατηγορία”, επισημαίνει ο Θοδωρής Ανδριόπουλος.