Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 19:01

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Απονεμήθηκε το κύπελλο στον πρωταθλητή Α.Ο. Πατίστα!

Γράφτηκε από τον
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Απονεμήθηκε το κύπελλο στον πρωταθλητή Α.Ο. Πατίστα!

Με την απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητή, ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού η σεζόν για τη γυναικεία ομάδα του Α.Ο. Πατίστα.

Οι “Λιονταρίνες”, όπως είναι το παρατσούκλι της ομάδας, το οποίος προέρχεται από το σήμα της, στην πρώτη του συμμετοχή σε εθνική κατηγορία, στη Γ’ εθνική κατόρθωσαν να πάρουν τον τίτλο, ως πρώτες και αήττητες (11 νίκες, μία ισοπαλία) στον 6ο όμιλο.

Εναν τίτλο ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον αδικοχαμένο Γιάννη Τύρο, που υπήρξε μέλος της ομάδας. Μάλιστα στο ημίχρονο του αγώνα των γυναικείων ομάδων ΑΟ Πατίστα – ΠΑΣ Σπάρτης (που προηγήθηκε της απονομής), η πρόεδρος της ομάδας Σταυρούλα Μακρή, έδωσε τιμητική πλακέτα στους γονείς του Γιάννη Τύρου.

Η γιορτή ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα με φιλικές αναμετρήσεις ανάμεσα στα τμήματα Κ14 και Κ16 του ΑΟ Πατίστα, του Αίαντα και του ΠΑΣ Σπάρτης. Στη συνέχεια έγινες αγώνες ομάδων δημοτικού του ΑΟ Πατίστα και του ΠΑΣ Σπάρτης. Τελευταίο φιλικό ήταν αυτό ανάμεσα στις γυναικείες ομάδες του ΑΟ Πατίστα και του ΠΑΣ Σπάρτη, που ήταν και αντίπαλοι στο φετινό πρωτάθλημα.

Τιμητική πλακέτα στον ΠΑΣ Σπάρτης για τη συμμετοχή του στη γιορτή έδωσε ο Πέτρος Αλάμαρας πρόεδρος του γυναικείου ποδοσφαίρου και εκ των υπευθύνων για τα πρωταθλήματα υποδομής και των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας Σταύρος Γεωργόπουλος απένειμε το κύπελλο του πρωταθλητή στην αρχηγό Μαρία Παναγιωτακοπούλου, η οποία δευτερόλεπτα μετά το σήκωσε στον αέρα μαζί με τις συμπαίκτριες της. Νωρίτερα ο ίδιος μαζί με τον πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλη Σπηλιώτη.

Σε σημείο δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο, είχε στηθεί περίπτερο του μεγάλου υποστηρικτή της ομάδας ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα” και όσοι επιθυμούσαν στη διάρκεια της γιορτής και αγόρασαν προϊόντα ενισχύοντας το σύλλογο στο έργο που προσφέρει.