Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 10:54

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-2: Εκτη σερί εκτός έδρας νίκη! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-2: Εκτη σερί εκτός έδρας νίκη! (φωτό)

Το εντυπωσιακό εκτός έδρας σερί στο δεύτερο γύρο της Super League 2 διεύρυνε η Καλαμάτα, περνώντας χθες νικηφόρα και από την Ηλιούπολη, επικρατώντας με 2-1 της Προοδευτικής.

Η "Μαύρη Θύελλα" είχε νικήσει στο ίδιο γήπεδο και την Ηλιούπολη με 1-0 στις αρχές του μήνα και με το έκτο σερί διπλό ανέβηκε στην 4η θέση, βυθίζοντας περισσότερο τους γηπεδούχους. Η Προοδευτική παραμένει στο -5 από το Αιγάλεω, που είχε ρεπό και δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Η Καλαμάτα με τον Αντώνη Μαυρέα για πρώτη φορά στον πάγκο "χτύπησε" δύο φορές στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με Αρναρέλλη και Ρόβα και στο δεύτερο ημίχρονο διαχειρίστηκε το προβάδισμα. Η "Προό" μείωσε στο 67' με τον Καπνίδη, αλλά μέχρι εκεί,    με τη μεσσηνιακή ομάδα να έχει ευκαιρίες στην κόντρα για τρίτο γκολ, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Πασά στο 87'.

Σημασία έχει ότι πήρε τους τρεις βαθμούς, όπως έκανε και στις προηγούμενες πέντε εξόδους με Ηρόδοτο, Παναχαϊκή, Επισκοπή, Ηλιούπολη και ΠΑΟ Ρουφ. Αντίθετα στο Δημοτικό Στάδιο έχει κερδίσει σε αυτό το διάστημα μόνο τον Ολυμπιακό Β', την 1η Απριλίου και μετρά δύο συνεχόμενες ήττες από Αιγάλεω και Καλλιθέα.
Επόμενος αντίπαλος για τη "Μαύρη Θύελλα", ο ΟΦ Ιεράπετρας, σε ένα ματς που θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή στο Στάδιο.
Στο χθεσινό αγώνα, οι γηπεδούχοι που "καίγονταν" για τους βαθμούς ξεκίνησαν πιο δυνατά και απείλησαν δύο φορές πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.
Στο 1ο λεπτό ο Καπνίδης βρέθηκε απέναντι από τον Μέντες που απέκρουσε, ενώ στο 7' ο ίδιος παίκτης με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ.
Η Καλαμάτα ανέβασε στη συνέχεια την απόδοση της, χωρίς όμως να έχει τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 30' ο Αστράς έπεσε στα πόδια του Ρόβα και έδιωξε τον κίνδυνο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι και στο 42'. Μετά από φάση διαρκείας και από προσπάθεια του Ρόβα, η μπάλα έφθασε στον Αρναρέλλη που απέφυγε και τον γκολκίπερ και άνοιξε το σκορ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η "Μαύρη Θύελλα" βρήκε και δεύτερο γκολ, με σουτ του Ρόβα, που έγινε κάτοχος της μπάλας ύστερα από λάθος των αμυντικών.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιώργος Αλεξόπουλος που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των γηπεδούχων, έκανε τρεις αλλαγές, θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης. Η Προοδευτική με πέναλτι, που κέρδισε, ο Καπνίδης μείωσε στο 67' σε 1-2 και μπήκε ξανά στο ματς.
Οι φιλοξενούμενοι, όμως, έκλεισαν στη συνέχεια τους διαδρόμους για την εστία του Μέντες και στην αντεπίθεση ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Δύο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, ο Μπουλλάρι και ο Πασάς βρέθηκαν σε θέση βολής, αλλά δεν σκόραραν. Ο πρώτος στο 82' με τον Αστρά να αποκρούει και ο Πασάς στο 87', στέλνοντας την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Ετσι το 1-2 ήταν το τελικό σκορ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Αστράς, Αλεξίου, Νικολής (46′ Σινγκ), Χατζηδίμπας (46′ Ομπανόρ), Πότσι, Πίσσας, Καπνίδης, Μεγαρίτης, Αγγελόπουλος (46′ Ευθυμίου), Νταβιώτης (70' Καραφκούνης), Μπόρχες (70' Παυλίδης),
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες, Μόζερ, Μπακαγιόκο, Μπαξεβάνος, Κωνσταντινόπουλος, Καραγκούνης, Άλβες, Τάτος (75' Μπουλλάρι), Βασιλόγιαννης, Αρναρέλλης (62′ Τριανταφυλλάκης), Ρόβας (62′ Πασάς).