Δευτέρα, 13 Οκτώβριος 2014 18:48

Δύο Ελληνοκύπριοι ποδοσφαιριστές σε ομάδα των Κατεχόμενων

Γράφτηκε από τον
Δύο Ελληνοκύπριοι ποδοσφαιριστές σε ομάδα των Κατεχόμενων

Δύο Ελληνοκύπριοι ποδοσφαιριστές, ο Δημήτρης Βασιλείου και ο Αργύρης Χριστοφή (φωτο), υπέγραψαν συμβόλαιο για να αγωνιστούν στα κατεχόμενα με την τουρκοκυπριακή ομάδα Ντεγκιρμελίνκ (Κυθρέα).

 

Ο Αργύρης Χριστοφή, δήλωσε στο yeniduzen.com, ότι το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να φέρει την ειρήνη σε όλο τον κόσμο και συμπλήρωσε: «Είμαι χαρούμενος εδώ, δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι μελλοντικές πιέσεις δεν είναι σημαντικές για μένα. Αυτή είναι η ζωή μου και κάνω ό,τι θέλω. Ο Γουόρεν Κανού (σ.σ. ποδοσφαιριστής από τη Σιέρα Λεόνε που αγωνίστηκε σε ομάδες των κατεχομένων) μου είπε πολλά όμορφα πράγματα γι' αυτό το μέρος. Εδώ υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές και μέρα με τη μέρα γίνονται καλύτεροι».

Εξάλλου, ο Δημήτρης Βασιλείου, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς, ότι οι συμπαίκτες του, οι αντίπαλοι, ο κόσμος, αλλά ακόμα και οι διαιτητές του αγώνα ήταν «εκπληκτικοί». Αυτή ήταν, είπε, «και η μόνη μου αμφιβολία αγωνιζόμενος στο βορρά, η αντίδραση των ντόπιων, αλλά ήταν όλοι πολύ υποστηρικτικοί». Ακόμα και ο διαιτητής, μετά το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα, ανέφερε, ότι του είπε «καλωσόρισες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ