Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 11:37

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1: Αγγιξε ένα ακόμη διπλό απέναντι στην πρωταθλήτρια! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΚΗΦΙΣΙΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1: Αγγιξε ένα ακόμη διπλό απέναντι στην πρωταθλήτρια! (βίντεο)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η Καλαμάτα τους εκτός έδρας αγώνες της στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2, καθώς έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από το Δημοτικό γήπεδο Κηφισιάς “Ι. Ζηρίδης”, όπου έμεινε στο 1-1 με την πρωταθλήτρια τοπική ομάδα.

Η Κηφισιά ήθελε το βαθμό της ισοπαλίας για να πανηγυρίσει από το προτελευταίο παιχνίδι την άνοδο της στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας που ήθελε, αφού πρώτα χρειάστηκε να ισοφαρίσει το γκολ που είχε σημειώσει στο 85’ ο Αρναρέλλης και είχε δώσει προσωρινά το προβάδισμα στην Καλαμάτα. Στο 88’ ο διαιτητής Τσαγκαράκης θεώρησε πέναλτι την προσπάθεια του Μπακαγιόκο να διώξει την μπάλα προ του Ποζατζίδη, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά έπεσε στο έδαφος. Το πέναλτι αξιοποίησε ο Βαφέας και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την άνοδο. Μάλιστα λίγη ώρα αργότερα στέφθηκαν πρωταθλητές με τον πρόεδρο της Super League 2 Πέτρο Μαρτσούκο να απονέμει το κύπελλο στην ομάδα της Κηφισιάς.

Από ένα ημίχρονο

Το παιχνίδι κύλησε με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο, στο πρώτο οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, τις ευκαιρίες ένα χαμένο πέναλτι στην εκπνοή για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, αλλά ο Λάδας που αγωνίστηκε ως βασικός κατάφερε με το ένα χέρι να γλιτώσει την Καλαμάτα από το 1-0. Γενικά είχαν πολύ καλύτερη παρουσία και χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος με τη λευκή ισοπαλία.
Στο δεύτερο 45λεπτο, η εικόνα ήταν διαφορετική η Καλαμάτα, έκανε καλό παιχνίδι, δημιούργησε φάσεις στην αντίπαλη εστία και μέχρι το 85’ που πήρε κεφάλι στο σκορ, η αντίπαλος της δεν πάτησε περιοχή και μέχρι τότε είχε τρία σουτ με τους Προβυδάκη (57’), Πέϊο (59’) και Παπασάββα (71’), που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Λαδά. Μετά το γκολ η πρώτη φάση ήταν με τον Νοικοκυράκη που εξουδετέρωσε αρχικιά ο Λάδας και στη συνέχεια ο Μπαξεβάνος. Στο 88’ όπως προαναφέραμε ο διαιτητής Τσαγκαράκης έδωσε το δεύτερο πέναλτι στους γηπεδούχους που μετέτρεψε σε γκολ ο Βαφέας διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Φάσεις – γκολ

Στο 8’ φάουλ Ποζατζίδη ο Τετέϊ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 11’ ο Ταλάλ δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία της Καλαμάτας, ύστερα από συνδυασμό με τον Τετέι. Ενα λεπτό μετά ο Ταλάλ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 14’ ο Τάτος με φάουλ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 17’ σέντρα Σωτηράκου ο Κουϊρουκίδης πρόλαβε τον Τετέι και έκανε το σουτ στην κίνηση για να περάσει η μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 20’ γύρισμα Κουϊρουκίδη σε Τετέι σούραρε για να κοντράρει η μπάλα σε Παπατόλιο και Μπακαγιόκο, η μπάλα πήρε ύψος και προσπάθησε και πάλι ο Τετέι με κεφαλιά να σκοράρει, όμως μπλόκαρε ο Λαδάς. Στο 29’ μπροστινή μπαλιά του Βασιλόγιαννη στον Καραγκούνη μέσα στην περιοχή σούταρε, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Στο 31’ φάουλ του Προβυδάκη έξω από την περιοχή έπεσε ο Λαδάς και απέκρουσε πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Στο 32’ σε σέντρα για τον Τετέι, πρόλαβε ο Μπακαγιόκο και “τσίμπησε” την μπάλα που έφυγε πλάγια. Στο 35’ κεφαλιά του Κουϊρουκίδη μπλόκαρε ο Λαδάς.

Πέναλτι από Τάτο

Στο 45’ ο Παπασάββας έκανε τη σέντρα στην περιοχή, όμως πριν δημιουργηθεί κάποια φάση, ο διαιτητής Τσαγκαράκης υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Κουϊρουκίδη από τον Τάτο, ο οποίος αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα. Το εκτέλεσε ο Ταλάλ σχεδόν προς το κέντρο της εστίας ο Λαδάς κατάφερε με το ένα χέρι να αποκρούσει και στη συνέχεια να μπλοκάρει διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτο ημιχρόνου.

Πιο καλή στο β’ η Καλαμάτα

Στο πρώτο λεπτό του β’ ημιχρόνου σε σέντρα στην περιοχή ο Μπουλλάρι προσπάθησε με ανάποδο ψαλίδι να σκοράρει, όμως δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε να περάσει παράλληλα προς την εστία και να φύγει πλάγια. Στο 50’ πάσα του Μπουλάρι για τον Βασιλόγιαννη αυτός από τη γωνία σχεδόν της περιοχή σούταρε για να αποκρούσει δύσκολα με γροθιές πέφτοντας στη δεξιά του γωνία ο Αναγνωστόπουλος. Στο 57’ ο Προβιδάκης έκανε τη σέντρα και ο Μπακαγιόκο στη μικρή περιοχή πρόλαβε τον Λαδά και με κεφαλιά έδιωξε σε κόρνερ. Ο Πέϊος προσπάθησε να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, όμως έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 68’ σουτ του Αρναρέλλη μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος. Στο 71’ σουτ του Παπασάββα έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Λαδά που μπλόκαρε. Στο 81’ ο Καλλέργηε από το ημικύκλιο σχεδόν της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ και ο Λαδάς που έπεσε στην αριστερή του γωνία με το ένα χέρι βρήκε όσο έπρεπε την μπάλα και έδιωξε σε κόρνερ γλιτώνοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Προβάδισμα με Αρναρέλλη στο 85'

Στο 85’ σε μπροστινή μπαλιά του Βασιλόγιαννη ο Αρναρέλλη έφυγε πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αναγνωστόπουλου και πέτυχε το 0-1.
Στο 87’ ο Νοικοκυράκης μπήκε στην περιοχή σούταρε η μπάλα πέρασε από τα πόδια του Μπαξεβάνου, όμως πριν προλάβει να επωφεληθεί ο παίκτης της Κηφισιάς ο Λαδάς με τη βοήθεια αμυντικού έδιωξε την μπάλα πλάγια και πρόλαβε στη συνέχεια ο Μπαξεβάνος και την έδιωξε κόρνερ.

Ισοφάριση στο 88' με αυστηρό πέναλτι

Στο επόμενο λεπτό η Κηφισιά κέρδισε πέναλτι, μάλλον αυστηρό όταν ο Μπακαγιόκο επιχείρησε να διώξει την μπάλα προ του Ποζαντζίδη, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και με καθυστέρηση ο διαιτητής Τσαγκαράκης υπέδειξε το δεύτερο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ο Βαβέας το εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία και τον Λαδά στην αριστερή και ισοφάρισε σε 1-1.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Τσαγκαράκης (Χανίων) με βοηθούς διαιτητές τους Σινιοράκη (Χανίων), Στάικο (Λάρισας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Σωτηράκος (13’), Τάτος (44’), Πέϊος (51’), Παπατόλιος (55’) και Μπακαγιόκο (88’).
ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Προβυδάκης, Βαφέας, Μαζουλουξής, Πέιος, Παπασάββας, Στ. Ποζατζίδης, Σωτηράκος, Ταλάλα, Κουϊρουκίδης (62’ Αντερέγκεν), Τετέι (91’ Γκίνη).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λαδάς, Καραγκούνης, Μπαξεβάνος, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος, Ματέους, Τάτος (92’ Πανουργιάς), Μπουλλάρι (60’ Αρναρέλλης), Βασιλόγιαννης, Πασάς (69’ Ρόβας).