Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 10:35

Κ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Η Εράνη μπορεί και στη Γ’ εθνική”

Γράφτηκε από τον
Κ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Η Εράνη μπορεί και στη Γ’ εθνική”

Μεθυσμένη... πολιτεία θυμίζουν από την Κυριακή το απόγευμα τα Φιλιατρά.

Η Εράνη νίκησε τον Παλληξουριακό (2-0) στην τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου και σφράγισε το εισιτήριο για τη Γ’ εθνική.
Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας ολοκλήρωσαν ιδανικά ένα ταξίδι οχτώ μηνών, που ξεκίνησε στις 29 Οκτωβρίου, όταν για την πρεμιέρα της Α’ τοπικής, η Εράνη νίκησε με 4-0 την Ομόνοια στο “Γ. Λουκαρέας” με σκόρερ τους Χάρμπα, Βασιλόπουλο, Μπάρκα και Πλακά.
Αυτή ήταν η πρώτη από τις 27 νίκες που σημείωσε στο πρωτάθλημα η Εράνη, τερματίζοντας στην κορυφή και αήττητη, με απολογισμό 27 νίκες και 7 ισοπαλίες. Ως πρωταθλήτρια στην ΕΠΣΜ, συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου, που άρχισαν στις 14 Μαΐου και κατέλαβε την τρίτη προνομιούχο θέση στον 5ο όμιλο, πίσω από Βάρδα και Παναγιάλειο. Ετσι η Εράνη θα παίξει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στη Γ’ εθνική. Η πρώτη ήταν πριν από 30 χρόνια, όταν στους Φιλιατρινούς αγωνιζόταν ο μεγάλος Νίκος Λυμπερόπουλος, που στα μισά εκείνης της σεζόν, πήρε μεταγραφή για την “Μαύρη Θύελλα”.
Ο ξάδερφός του Κώστας Λυμπερόπουλος εκείνη την εποχή έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία της Εράνης. Σήμερα είναι ο μακροβιότερος προπονητής της Εράνης (έξι σερί χρόνια) και αυτός που την οδήγησε στην κατάκτηση ενός αήττητου πρωταθλήματος και στην άνοδο – επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες. Διότι οι “πράσινοι” είχαν μείνει για μια δεκαετία στο τοπικό πρωτάθλημα.
“Αυτή η επιτυχία σημαίνει πολλά για εμένα, γιατί εδώ είναι η γενέτειρά μου. Είναι ωραίο συναίσθημα να κάνεις υπέρβαση με την ομάδα της πόλης σου. Τα καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια, μεστό μπάτζετ, χωρίς ακρότητες και δουλειά. Ηθελε πλάνο και υπομονή να πάρουμε το πρωτάθλημα και μετά την άνοδο μέσω των μπαράζ”, λέει στην “Ε” ο Κώστας Λυμπερόπουλος. Ο προπονητής της Εράνης εκτιμά ότι πλέον: “Θα διαφημιστεί και η πόλη με την παρουσία της ομάδας στη Γ’ εθνική. Δώσαμε χαρά στον κόσμο, γιατί η πόλη έχει αδικηθεί από τους κρατικούς μηχανισμούς. Εχουν φύγει όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Τα Φιλιατρά είναι μια αγροτική περιοχή που προσφέρει πολλά στην ελληνική κοινωνία”.

Για τον Κώστα Λυμπερόπουλος ο τίτλος στην Α’ τοπική και η άνοδος στη Γ’ εθνική είναι μια δικαίωση όλων των κόπων.
“Πιστεύω ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μας. Θέλαμε την υπέρβαση και τα καταφέραμε. Το είχαμε δηλώσει εξαρχής ότι θα κάνουμε πρωταθλητισμό. Γι’ αυτό και έγιναν οι ανάλογες κινήσεις στο μεταγραφικό κομμάτι”.
Οσο για το “μυστικό” λέει: “Τα παιδιά που ήταν στην ομάδα, την αγαπάνε και αυτό βγήκε στο γήπεδο. Ακόμα οι Μπάμπης Γιαννακόπουλος, Βασίλης Αθανασόπουλος, Τάκης Κώτσος, Χρήστος Αρβανιταντώνης, Γρηγόρης Σταματόπουλος, που βοήθησαν διοικητικά, είναι πρώην παίκτες της Εράνης και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο. Βγάζουν συναίσθημα”.
Ο Κώστας Λυμπερόπουλος μετρά έξι συνεχόμενα χρόνια ως προπονητής στην Εράνη και το ερώτημα είναι αν θα τα κάνει εφτά; “Ακόμα είναι νωρίς. Δεν έχουμε μιλήσει με τη διοίκηση. Χαιρόμαστε τώρα αυτή την επιτυχία”, απαντά ο ικανός προπονητής. Ο Κ. Λυμπερόπουλος είναι, ωστόσο, βέβαιος, ότι η Εράνη θα έχει ισχυρό διοικητικό σχήμα και θα μπορεί να κάνει καλή πορεία και στη Γ’ εθνική. Η θητεία της σημερινής διοίκησης ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και εν συνεχεία θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου συμβουλίου. Επικεφαλής της νυν διοίκησης είναι ο Χάρης Στάμος, που ανέλαβε αυτό το πόστο μετά το θάνατο του Γιώργου Λυμπερόπουλου, που έφυγε από τη ζωή το περασμένο έτος και άπαντες στην Εράνη, του αφιέρωσαν τη φετινή άνοδο.

Ιδιαίτερη μνεία στον κόσμο
και πριμ από τον δήμαρχο!

Πάνω από 800 φίλαθλοι βρέθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στα Φιλιατρά και η Εράνη με τον... 12ο παίκτη στο πλευρό της δεν γινόταν να χάσει την άνοδο. Ο Παλληξουριακός, που ανέβαινε και με ισοπαλία, βρέθηκε να κυνηγά το σκορ μόλις από το 9ο λεπτό (Μιχαλόπουλος) ενώ στο 11’ λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο γκολ, με το σουτ του Μπάρκα να σταματά στο δοκάρι. Το 2-0 ήρθε στο 54’ με πέναλτι του Κόλλια ρίχνοντας στο καναβάτσο την ομάδα της Κεφαλλονιάς, που θα μπορούσε να δεχτεί και άλλα γκολ.
“Είχαμε χρόνια να δούμε τέτοιο κόσμο στα γήπεδα”, λέει ο προπονητής της Εράνης Κώστας Λυμπερόπουλος και εκτιμά ότι το κοινό των Φιλιατρών θα είναι ακόμα πιο κοντά στην ομάδα στη Γ’ εθνική. Το ίδιο και ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια των απονομών που ακολούθησαν μετά τη λήξη του αγώνα, ανακοίνωσε πριμ 5.000 ευρώ! Η Εράνη πήρε την Κυριακή και την κούπα του πρωταθλήματος, κάτι που επιθυμούσε η διοίκηση να συμβεί μετά την ολοκλήρωση των αγώνων μπαράζ ανόδου.