Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 11:18

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": "Πληγή" το Στάδιο με μόνο 5 νίκες!

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": "Πληγή" το Στάδιο με μόνο 5 νίκες!

Την πέμπτη εντός έδρας ήττα και την 7η συνολικά στο πρωτάθλημα γνώρισε την Κυριακή η Καλαμάτα με 0-1 από την ΑΕΚ Β' στο τελευταίο ματς της σεζόν.

Η "Μαύρη Θύελλα" τερμάτισε με 47 βαθμούς στην έκτη θέση του δευτέρου ομίλου της Super League 2.. χωρίς να μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδο, που ήταν και ο μεγάλος στόχος. Η Κηφισιά κατέκτησε τον τίτλο, με την Καλλιθέα να είναι η μόνη που επί της ουσίας έκανε πορεία πρωταθλητισμού και τερμάτισε δεύτερη (65 βαθμοί) με ένα βαθμό λιγότερο από τους πρωταθλητές.
Η Καλαμάτα είχε τεθεί εκτός στόχων από τον πρώτο γύρο και ένας από τους λόγους είναι ότι δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την έδρα της. Ενδεικτικό ότι εκτός έδρας συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς, απ' ότι στο Δημοτικό Στάδιο. Συγκεκριμένα πήρε 28 βαθμούς έναντι 19 ενώπιον του κοινού της.

Νίκησε τους πιο αδύναμους

Η Καλαμάτα σε 14 παιχνίδια στο Δημοτικό Στάδιο είχε απολογισμό 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Οι τρεις από τις πέντε νίκες σημειώθηκαν μάλιστα με τις ομάδες που υποβιβάστηκαν, τον Ηρόδοτο, την Επισκοπή και τον ΠΑΟ Ρουφ, ενώ νίκησε ακόμα Ολυμπιακό Β' και Ιεράπετρα.
Ηττήθηκε από τους "μνηστήρες" του τίτλου Κηφισιά, Καλλιθέα, αλλά και από υποδεέστερες ομάδες, όπως η Ηλιούπολη, το Αιγάλεω και η ΑΕΚ Β'.
Αντίθετα εκτός έδρας η Καλαμάτα έκανε πορεία πρωταθλητισμού, ειδικά στο δεύτερο γύρο, όπου κέρδισε όλους τους αντιπάλους με εξαίρεση την Κηφισιά, που ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά με πέναλτι.
Στην ειδική βαθμολογία με τις εκτός έδρας επιδόσεις η "Μαύρη Θύελλα" είναι δεύτερη πίσω από την Κηφισιά, ενώ εντός έδρας βρίσκεται στην 9η θέση.
Σε 14 εξόδους μέτρησε 8 νίκες (οι έξι συνεχόμενες στο β' γύρο), 4 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες από Χανιά και Καλλιθέα. Οταν έκτισε όμως το σερί εκτός έδρας, η άνοδος είχε χαθεί, με τη διψήφια διαφορά να την χωρίζει από την κορυφή. Οπότε δεν υπάρχει και τόση πίεση, συγκριτικά με τα παιχνίδια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όπου το μοναδικό μεγάλο αποτέλεσμα ήταν το διπλό στη Νέα Σμύρνη με τον Απόλλωνα Σμύρνης, την ημέρα που διεξαγόταν ο τελικός του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Ελάχιστος κόσμος στο γήπεδο

Η κακή πορεία της Καλαμάτας στο ξεκίνημα της σεζόν, έφερε και απογοήτευση στον κόσμο, με συνέπεια ο αριθμός των θεατών, πλην λίγων εξαιρέσεων να είναι τριψήφιος.
Η "Μαύρη Θύελλα" δεν είχε δηλαδή την "καυτή" έδρα. Μόνο στα νοκ - άουτ ματς Κυπέλλου με Παναιτωλικό και περισσότερο με ΠΑΟΚ, θύμισε η εξέδρα κάτι από τα παλιά. Για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο θα χρειαστεί να γίνουν πολλά πράγματα, κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι.