Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 10:53

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Αγωνία για την αδειοδότηση

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Αγωνία για την αδειοδότηση

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται στην Καλαμάτα ενόψει της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς η μεσσηνιακή ΠΑΕ κινδυνεύει να μην πάρει άδεια για τη νέα σεζόν!


Ο λόγος είναι ότι, εκ παραδρομής, δεν έχει πληρωθεί δόση 4.000 ευρώ, που αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές παλαιότερων διοικήσεων
Απαραίτητη προϋπόθεση για να εξασφαλίσει μια ομάδα άδεια από την ΕΕΑ, είναι να μην υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες στις 31 Δεκεμβρίου του 2022.
Η Καλαμάτα κατέθεσε το σχετικό φάκελο στις 31 Μαρτίου, μη γνωρίζοντας όμως ότι υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα και ενώ ο υπόλοιπος φάκελος είναι άψογος!
Το νομικό επιτελείο της ομάδας θα προσπαθήσει λοιπόν να πείσει την Επιτροπή, ότι το παραπάνω οφείλεται σε γραφειοκρατικό λάθος, ώστε να πάρει αδειοδότηση. Από την ΠΑΕ ισχυρίζονται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αγωνία. Διότι στην περίπτωση που η ΕΕΑ δεν δεχτεί αυτό τον ισχυρισμό, τότε η Καλαμάτα θα υποστεί κυρώσεις, με περιορισμό μεταγραφών. Συγκεκριμένα αν δεν πάρει άδεια, θα μπορεί τη νέα σεζόν να κάνει μόνο τρεις μεταγραφές άνω των 25 ετών. Μέχρι 30 Ιουνίου έχει πάντως δικαίωμα να προβεί σε ανανεώσεις ανεξαρτήτου ηλικίας.
Η απόφαση ενδέχεται να ανακοινωθεί σήμερα και θα κρίνει το σχεδιασμό για τη Super League 2.

Πήρε γεύση από Καλαμάτα ο Αμανατίδης

Ολα αυτά και ενώ ο Περικλής Αμανατίδης έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Γιώργο Πρασσά. Ο πρώην προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας βρέθηκε μάλιστα στην Καλαμάτα και είδε τις εγκαταστάσεις της ομάδας (Παλιάμπελα και Στάδιο), τα γραφεία, αλλά και τους συνεργάτες του κ. Πρασσά.
Ο Περικλής Αμανατίδης ενημερώθηκε από τον Αντώνη Μαυρέα και για το ρόστερ, μιας και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας και του ΠΑΟΚ, ήταν αυτός που κοουτσάρισε την ομάδα στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.
Ο Αμανατίδης αναχώρησε ικανοποιημένος από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τη Θεσσαλονίκη. Η πρόσληψη του δεν έχει ωστόσο ανακοινωθεί και μετά το θέμα που προέκυψε με την αδειοδότηση, οι εξελίξεις για τον σχεδιασμό “παγώνουν”.