Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 10:10

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Δεν πήρε άδεια για τη Super League 2!

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Δεν πήρε άδεια για τη Super League 2!

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε για την Καλαμάτα...

Η "Μαύρη Θύελλα" δεν πήρε άδεια για τη νέα Super League 2 και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πέρα από πρόστιμο, θα έχει περιορισμό μεταγραφών. Συγκεκριμένα θα μπορεί να κάνει μόνο τρεις μεταγραφές άνω των 25 ετών! Μέχρι 30 Ιουνίου έχει πάντως δικαίωμα να προβεί σε ανανεώσεις παικτών ανεξαρτήτου ηλικίας και υπηκοότητας.
Η ΠΑΕ θα ασκήσει έφεση, όπως έχει δικαίωμα, ώστε να ανατραπεί η απόφαση στο Δευτεροβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Στον "αέρα" ο σχεδιασμός

Οπως και να 'χει όμως, η παραπάνω εξέλιξη "παγώνει" το σχεδιασμό και όλα είναι στον αέρα, όσον αφορά τον προπονητή και το ρόστερ.
Ο Περικλής Αμανατίδης έχει συμφωνήσει προφορικά με τη διοίκηση, αλλά μετά τα χθεσινά μαντάτα ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί.
Να σημειωθεί ότι το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εξέτασε συνολικά φακέλους 15 ΠΑΕ και ¨έκοψε" 6.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
"Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη διήμερη συνεδρίασή του, εξέτασε τους φακέλους 15 ΠΑΕ της Super League 2 και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
Χορηγεί άδεια Super League 1 για την περίοδο 2023-24 στις ακόλουθες ΠΑΕ:
Νίκη Βόλου, Πανσερραϊκός, Κηφισιά, Καλλιθέα
Χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2023-24 στις ακόλουθες ΠΑΕ:
Απόλλων Σμύρνης, Κισσαμικός, Μακεδονικός, Ηρακλής Λάρισας
Δεν χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2023-24 στις ακόλουθες ΠΑΕ:
ΑΕΛ, ΠΟΤ Ηρακλής, Καλαμάτα, Ηλιούπολη, ΠΑΟ Ρουφ, Αναγέννηση Καρδίτσας.
Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών εργασίμων ημερών από την κοινοποίησή τους".

H ιστορία επαναλαμβάνεται

Η Καλαμάτα δεν πήρε άδεια λόγω ληξιπρόθεσμης οφειλής δόσης από διακανονισμό, με τους ανθρώπους της ομάδας να ισχυρίζονται ότι εκ παραδρομής δεν πληρώθηκε μια δόση 4.000 ευρώ. Γι' αυτό και θεωρούν ότι θα δικαιωθούν στην έφεση. Δεν είναι όμως, η πρώτη φορά που η ΠΑΕ δεν παίρνει άδεια. Το 2021 επίσης είχε υποστεί περιορισμό μεταγραφών στο πρωτάθλημα και η διοίκηση οφείλει να εξηγήσει ποιος ή ποιοι ευθύνονται για το νέο "κάζο". Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε και τη γνωστή ιστορία με τις κάρτες υγείας στο ματς με τον Λεβαδειακό, που στοίχισε ουσιαστικά την πρωτιά και τη δυνατότητα διεκδίκησης της ανόδου στα μπαράζ. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η ΠΑΕ δεν είχε προβεί σε ανακοίνωση για το θέμα της μη αδειοδότησης.