Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 16:28

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ “ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”: Η No name/Κ. Κούμανης ΑΒΕΕ κατέκτησε τον τίτλο

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ “ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”: Η No name/Κ. Κούμανης ΑΒΕΕ κατέκτησε τον τίτλο

Η No name/Κ. Κούμανης ΑΒΕΕ κατέκτησε το τίτλο στο φετινό 3ο κύπελλο ποδοσφαίρου “Αθληση για όλους” που διοργανώνει ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας.

Στο τελικό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, η No name κέρδισε με 3-1 την Μπαρτσελιώμα και αναδείχθηκε κυπελλούχος.
Οι περισσότεροι από τους παίκτες των δύο ομάδων δυσκολεύτηκαν με γηπεδικές και καιρικές συνθήκες, αλλά προσπάθησαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους και να τις βοηθήσουν να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Η No name δημιούργησε περισσότερες φάσεις στην αντίπαλη εστία και κατάφερε να σκοράρει σε τρεις από αυτές και να φτάσει στη νίκη. Η Μπαρτσελιώμα δεν είχε πολλές φάσεις στο παιχνίδι και σε μία από αυτές στα τελευταία λεπτά κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Σταθά. Αυτό έγινε με πέναλτι, που χρειάστηκε να κτυπηθεί δύο φορές, αφού στην πρώτη εκτέλεση του Κουτίβα, ο Σταθάς που έπεσε στην αριστερή του γωνία απέκρουσε, όμως είχε πατήσει περιοχή ο Παπαδέας με αποτέλεσμα ο διαιτητής Ηλ. Νικολόπουλος να υποδείξει επανάληψη. Αυτή τη φορά ο Κουτίβας ήταν εύστοχος και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στο 53’ ο Χελάς έκανε τη σέντρα και ο Πανταζής που κινήθηκε στο πίσω δοκάρι με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία του Κότση, “έγραψε” το 1-0. Στο 68’ ο Γυφτέας με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κότση και έκανε το 2-0. Στο 72’ ο Χελάς γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Πανταζής με πλασέ σημείωσε το 3-0. Στο 78’ ο Γκράσσης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πανταζή και ο διαιτητής σφύριξε αμέσως πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Κουτίβας στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σταθά, ο οποίος έπεσε σωστά και απέκρουσε. Ο διαιτητής διαπίστωσε ότι ο Παπαδέας είχε μπει στην περιοχή πριν εκτελεστεί το πέναλτι και αμέσως έδειξε ότι έπρεπε να επαναληφθεί. Ο Κουτίβας αυτή τη φορά προτίμηση να στείλει την μπάλα ψηλά και προς το κέντρο της εστίας και να μειώσει σε 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ.
Τον τελικό διαιτήτευσε ο Ηλίας Νικολόπουλος που είχε βοηθούς διαιτητές τους Αγγελο Μπασιλάρη, Γιώργο Μιχαλόπουλο και 4ος διαιτητής ήταν ο Γιάννης Λουκάς.
NO NAME: Σταθάς, Μητσέας, Κουνάδης (41’ Αραποστάθης), Σπυρόπουλος (60’ Παπαδέας), Θεοδωρόπουλος, Κοσυφολόγος, Παπαδάκος (41’ Πανταζής), Χελάς, Δωδέκατος, Γυφτέας, Κοτσίλας (41’ Τζίφας).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΙΩΜΑ: Κότσης, Μπαλάσης, Γκράσσης, Κουτίβας, Μουράτι, Σταθακόπουλος, Χριστιάς, Γεωργομήτρος, Τζανετάκος, Τριαντόπουλος, Λιανός.

Πασίγιο πριν τις απονομές

Στα πρότυπα μεγάλων διοργανώσεων που γίνονται ανάλογες κινήσεις, οι δύο ομάδες πριν τις απονομές έκαναν πασίγιο η μία στην άλλη , αλλά και στους διαιτητές, δείχνοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ανάλογα παιχνίδια στην Ελλάδα.
Την απονομή των μεταλλίων στη Μπαρτσελιώμα έκανε η γιατρός του αγώνα Γεωργία Πράσινου, στους διαιτητές ο Θανάσης Τσούκλερης, εκ των υπευθύνων για τη διεξαγωγή του προγράμματος “Αθληση για όλους” και στην κυπελλούχο No name η εκπρόσωπος του Αθλητικού Οργανισμού Παναγιώτα Βασιλοπούλου, η οποία εκτός από τα μετάλλια έδωσε και το κύπελλο στον αρχηγό της ομάδας Δημήτρη Κοτσίλα.

Κουμπαράς για τη μικρή Διονυσία-Νεκταρία

Με πρωτοβουλία των εκπροσώπων των δύο ομάδων στο γήπεδο υπήρχε κουτί-κουμπαράς για τη μικρή Διονυσία-Νεκταρία. Η μικρή μαθήτρια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και γίνονται ανάλογες κινήσεις σε όλη την πόλη ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να μπορέσει η μικρή Διονυσία-Νεκταρία να κάνει την απαραίτητη θεραπεία ώστε να ξαναβρεί την υγεία της.

Γιορτή στο κυλικείο

Μετά τις απονομές ακολούθησαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες στο γήπεδο, ενώ ρίχτηκαν και τα απαραίτητα σε τέτοιες περιπτώσεις πυροτεχνήματα. Στη συνέχεια οι παίκτες των δύο ομάδων κάθισαν στο εξωτερικό χώρο του κυλικείου όπου γιόρτασαν με μπίρες και σουβλάκια, όλοι μαζί σαν μια παρέα.