Σάββατο, 18 Οκτώβριος 2014 07:40

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Δεσπόζει το ντέρμπι Τέλλος Αγρας – Κυπαρισσία, το πρόγραμμα και τα τελευταία νέα των 16 ομάδων

Γράφτηκε από τον

Το Τριφυλιακό ντέρμπι των Γαργαλιάνων μεταξύ του Τέλλου Αγρα και της Κυπαρισσίας δεσπόζει στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Α’ τοπικής που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι γηπεδούχοι θέλουν μια μεγάλη νίκη για να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους, ενώ ο ΑΟΚ ψάχνει το διπλό που θα του δώσει βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια.

Ο πρωτοπόρος Πάμισος αναμένεται να έχει ευκολότερο έργο αφού παίζει στη γειτονική Ανδρούσα και στοχεύει στο "5 στα 5". Ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει την Κυριακή στο Δώριο με την ομώνυμη ομάδα που έχει τρεις σερί νίκες να φιλοξενεί τον Εθνικό Μελιγαλά που ακόμη αγνοεί τη νίκη. Εξίσου σημαντικό είναι και το ματς του Ολυμπιακού Καλαμάτας με την Εράνη. Η καλαματιανή ομάδα επιθυμεί να επανέλθει στις επιτυχίες μετά από δύο ήττες, ενώ η Εράνη στο ντεμπούτο του Σταύρου Αντωνόπουλου στον πάγκο θέλει να πάρει το πρώτο της τρίποντο. Ο Τσικλητήρας Πύλου και ο Απόλλωνας Καλαμάτας που έχουν ξεκινήσει δυνατά το πρωτάθλημα, θέλουν να συνεχίσουν με νίκες απέναντι σε Ασπρόχωμα (εντός) και Κορώνη (εκτός) και έχουν τον πρώτο λόγο για να τα καταφέρουν. Αμφίρροπη προμηνύεται η αναμέτρηση που θα γίνει στο Διαβολίτσι μεταξύ του ΑΟΔ και του Μεσσηνιακού που ψάχνει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά και ένα θετικό αποτέλεσμα. Τέλος, στη Σπερχογεία οι «Ταύροι» είναι το φαβορί απέναντι στον Αστέρα Αρφαρών που όμως εκτός έδρας είναι  επικίνδυνος.
Ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Να αποδείξει πως η εμφάνιση και η εντός έδρας ισοπαλία με την Κορώνη ήταν απλώς μια κακή παρένθεση θέλει το Διαβολίτσι που φιλοξενεί τον Μεσσηνιακό και θέλει να επιστρέψει στις νίκες.
Ο Σωτήρης Δημάκης έθεσε προ των ευθυνών τους παίκτες και περιμένει βελτίωση σε όλους τους τομείς απέναντι στον Μεσσηνιακό. Ο ΑΟΔ φέτος έχει υψηλές βλέψεις και τέτοια ματς πρέπει να τα κερδίζει στην έδρα του. Οι Βεργόπουλος και Βουρνάς θα είναι έτοιμοι, ενώ ίσως στην αποστολή βρίσκεται και ο Ζερίτης.
Εκτός θα είναι οι μακροχρόνια απόντες Παπατζίκης, Αλεβίζος και Παπαδέας. 
Από την άλλη ο Μεσσηνιακός δεν μπορεί να συνδυάσει καλές εμφανίσεις με νικηφόρα αποτελέσματα. Οι «πράσινοι» έχουν σοβαρό πρόβλημα στο γκολ, μιας και δεν έχουν σκοράρει μετά από τέσσερις αγώνες, το οποίο καλούνται να λύσουν στο παιχνίδι με το Διαβολίτσι. Πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή που έχει η ομάδα του Ελβιο Μάνα που πρέπει όμως να τη φέρει εις πέρας αν θέλει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το ευχάριστο είναι ότι απουσιάζουν τα προβλήματα και πως όλοι οι παίκτες θα είναι στη διάθεση του Ελβιο Μάνα, με τον Πουλάκο να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Τα πάνω του πήρε ο Ακρίτας Κορώνης μετά την ισοπαλία που απέσπασε στο Διαβολίτσι και θέλει να συνεχίσει στα θετικά αποτελέσματα και κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμάτας. Ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο της Λογγάς και όχι στη Μεθώνη με τους Κορωναίους να ελπίζουν πως αυτή τους η απόφαση θα τους βγει σε καλό, αφού στη Λογγά υπάρχει φυσικός χλοοτάπητας, ενώ θα έχουν και πιο πολύ κόσμο στο πλευρό τους. Ο αγώνας έχει πολλές δυσκολίες με τον Απόλλωνα να παρουσιάζεται φορμαρισμένος, όμως στην Κορώνη δεν φοβούνται και είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για καλό αποτέλεσμα.  
Ο προπονητής – παίκτης Δημήτρης Κουτσουμπός δεν θα έχει στη διάθεση του τους  Νικοστέλιο και Βασίλη Τομαροπανάγο, αλλά και τον Κυριόπουλο.
Στον αντίποδα ο Απόλλωνας Καλαμάτας πηγαίνει με κεκτημένη ταχύτητα να αντιμετωπίσει την Κορώνη αφού φέτος είναι αήττητος
και σκοράρει με μεγάλη ευκολία. Στόχος του λοιπόν είναι να πάρει το διπλό και να συνεχίσει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο αγώνας πάντως θέλει προσοχή, κάτι που έχει επισημάνει στους παίκτες του ο προπονητής Γιώργος Γρηγορόπουλος που δεν θα έχει στη διάθεση του τους τιμωρημένους Θειακό και Κουτίβα, αλλά και τον Φουρναράκο που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.   

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 
Στους δύο τελευταίους αγώνες η Σπερχογεία δεν τα πήγε καλά, έχοντας ισοπαλία με το Διαβολίτσι και ήττα από τον Απόλλωνα και καλείται τώρα να επανέλθει στις νίκες στον αγώνα με τον Αστέρα Αρφαρών. Είναι ένας αγώνας στα μέτρα των «Ταύρων» που θέλουν να πάρουν το πρώτο τρίποντο στο γήπεδο τους και να φτάσουν τους
10 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές. Ετσι η Σπερχογεία θα παίξει επιθετικά από το πρώτο λεπτό, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ.
Ο Τάσος Χατζηαγγελής υπολογίζει στον Παντσιώτη που έλειπε το τελευταίο διάστημα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Ζουμπόπουλος που αποθεραπεύτηκε. Η μόνη απουσία είναι ο τιμωρημένος Γεωργαντάς που αποβλήθηκε στο παιχνίδι της Κυριακής.
Ο Αστέρας Αρφαρών στην έδρα του μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες, με τους μοναδικούς του βαθμούς στο πρωτάθλημα να είναι μακριά από τα Αρφαρά. Στη Σπερχογεία θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη ή την ισοπαλία στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή, απέναντι πάντως σε μια καλοδουλεμένη ομάδα. Ο προπονητής του Αστέρα Τάκης Βούτσας θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Καρύδη που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, ενώ εκτός είναι ο τραυματίας Μπαράι. Σημαντική είναι η επιστροφή του έμπειρου Κεράνη που εξέτισε την ποινή του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΕΡΑΝΗ
Πίσω στη βαθμολογία έμεινε ο Ολυμπιακός Καλαμάτας μετά τις διαδοχικές ήττες από Κυπαρισσία και Πάμισο. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και τα νικηφόρα αποτελέσματα στην αναμέτρηση με την Εράνη, γνωρίζοντας πως δεν θα έχουν εύκολο έργο. Ο Ολυμπιακός επιθυμεί να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει τη νίκη, βελτιώνοντας τη θέση του στη βαθμολογία. Οι Παπαδέας και Θεοδωρόπουλος είναι ετοιμοπόλεμοι, όμως εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Αριτζής και Μαρούδας. Θα λείψουν και οι Μάρης, Φιλανδριανός εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος, οι οποίοι φαίνεται πως θα αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα.     
Η Εράνη θα παραταχθεί με τον Σταύρο Αντωνόπουλο στον πάγκο της που θα κάνει ντεμπούτο σε έναν δύσκολο αγώνα. Οι «πράσινοι» που ξεκίνησαν με υψηλές βλέψεις και το φετινό πρωτάθλημα, μετά από τέσσερις αγωνιστικές είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα την αναρρίχηση τους στο βαθμολογικό πίνακα.
Ενα διπλό επί του Ολυμπιακού θα ήταν ότι καλύτερο για τη Φιλιατρινή ομάδα που θα πρέπει όμως να βελτιώσει αισθητά τις επιδόσεις της στο σκοράρισμα, όπου δεν τα πάει καθόλου καλά.
Σε αγωνιστικό επίπεδο δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών, εκτός από τον εδώ και καιρό τραυματία Νίκο Κόλλια.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ 
Να κοιτάξει στα μάτια τον Πάμισο και να παλέψει για ένα θετικό αποτέλεσμα καλείται η Ανδρούσα. Η ομάδα του Κώστα Καρλαύτη έχει συγκεντρώσει 4 βαθμούς και ότι πάρει από το αυριανό ματς θα είναι κέρδος, αφού δεν είναι από αυτά που πρέπει απαραιτήτως να έχει βαθμολογικό όφελος. Ετσι θα παίξει δίχως άγχος και με αμυντική τακτική θα προσπαθήσει για το καλύτερο.
Το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχουν νέες απουσίες, εκτός από τους μόνιμους Καντζιλιέρη και Κοντόπουλο, και οι άλλοι παίκτες θα είναι στη διάθεση του Κώστα Καρλαύτη.
Οι Κάλλας (στρατευμένος) και Κολυβάρης (πρόβλημα με μέση) έχουν χάσει ορισμένες προπονήσεις, αλλά θα είναι κανονικά στην αποστολή. Να κάνει το "5 στα 5" και να διατηρηθεί μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας θέλει ο Πάμισος που θα έχει πολύ κόσμο στο πλευρό του στη γειτονική Ανδρούσα. Οι νησιώτες βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά και ψυχολογικά είναι ανεβασμένοι, οπότε θα αναζητήσουν μια νίκη συνδυασμένη με καλή εμφάνιση. Αλλωστε αν πάρουν το διπλό υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να διευρύνουν τη διαφορά τους από την δεύτερη Κυπαρισσία που έχει δύσκολη αποστολή με τον Τέλλο Αγρα στους Γαργαλιάνους. Οι Τσίκινης και Γεωργακλής έχουν επισημάνει στους παίκτες του πως ο αγώνας δεν είναι εύκολος και περιμένουν από αυτούς να τον αντιμετωπίσουν με τη δέουσα σοβαρότητα. Αγωνιστικά δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με τον Βλαχόπουλο να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να θέτει εαυτόν στη διάθεση των προπονητών του.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Συνέχεια στις νίκες θέλει να δώσει ο Τσικλητήρας Πύλου που υποδέχεται αύριο το Ασπρόχωμα σε ένα ματς που είναι το ακλόνητο φαβορί για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Αυτό όμως θα πρέπει να το δείξει και στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά να μην υποτιμήσει σε καμία περίπτωση τη νεοφώτιστη ομάδα. Η ομάδα του Μιχάλη Ζάγκου έχει δύο συνεχόμενα ματς στο γήπεδο της με Ασπρόχωμα και Δώριο και στόχος είναι οι δύο νίκες που θα την διατηρήσουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Κάνιστρας που δεν έπαιξε κόντρα στον Αστέρα Αρφαρών για προληπτικούς λόγους τώρα είναι 100% έτοιμος, άρα δεν υπάρχει η παραμικρή απουσία.
Το Ασπρόχωμα μετά τις τρεις σερί ήττες προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, με τον Γιώργο Μηλίτση να παίρνει τη θέση του Πέτρου Χιώτη. Ο έμπειρος τεχνικός θα κάνει ντεμπούτο σε ένα δύσκολο ματς και θα προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό μέσα σε λίγες ημέρες. Το Ασπρόχωμα θα παίξει για δύο αποτελέσματα και ευελπιστεί με την τύχη στο πλευρό του να τα καταφέρει. Θα λείψουν οι μακροχρόνια απόντες Κουρούπης, Π. Ηλιόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Καραχάλιος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ζησιμάτου και Σταματόπουλου.  

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Ως πρόκληση αντιμετωπίζουν στο στρατόπεδο του Τέλλου Αγρα την αναμέτρηση με την Κυπαρισσία, μιας και τους δίνεται η δυνατότητα με νίκη να δείξουν την αξία τους αφενός και αφετέρου να ανέβουν στη βαθμολογία, μειώνοντας τη διαφορά από τη δεύτερη θέση. Ο Αγρας προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Μεσσηνιακό και με την Κυπαρισσία θα προσπαθήσει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο σε όλους τους τομείς, αναζητώντας το τρίποντο και μόνο αυτό. Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα θα παραταχθεί με επιθετική διάθεση και με αρκετό κόσμο στο πλευρό της θα επιδιώξει να κατακτήσει την πολυπόθητη νίκη στο Τριφυλιακό ντέρμπι. Ακόμη και η ισοπαλία δεν είναι καλό αποτέλεσμα για τον Αγρα με δεδομένο πως έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τσέρτος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μοναδική απουσία θα είναι ο τραυματίας Δημόπουλος.
Τρεις σερί νίκες μετρά η Κυπαρισσία που βρίσκεται στο μείον δύο από τον Πάμισο και θέλει να διατηρηθεί εκεί μετά το πέρας και της 5ης αγωνιστικής. Ο ΑΟΚ γνωρίζει πως το κυριακάτικο είναι ένα από τα δυσκολότερα ματς που θα δώσει φέτος και μία νίκη θα τον εκτοξεύσει τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Ο τεχνικός Αλέξης Μαντζούνης, που είχε την ευκαιρία να δει τον Αγρα στον αγώνα με τον Μεσσηνιακό, μιλά για κομβικό παιχνίδι και περιμένει από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα για τη νίκη. Οι «κυανόλευκοι» θα κοιτάξουν να περάσουν αναίμακτα το πρώτο 20λεπτο που λογικά ο αντίπαλος τους θα μπει δυνατά και στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τον ρυθμό στο χώρο του κέντρου. 
Απών θα είναι ο Γ. Παναγόπουλος που δεν έχει ενταχθεί ακόμη στην προετοιμασία, ενώ ίσως πάρει άδεια και βρεθεί στην αποστολή ο στρατευμένος Κυριακούλης. Εξέτισε την ποινή του και είναι διαθέσιμος ο Γιαννόπουλος.

ΔΩΡΙΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Με  την ψυχολογία στα ύψη θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Μελιγαλά το Δώριο μετά τις τρεις σερί νίκες που το έχουν φέρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Δωριέας προέρχεται από το εύκολο διπλό επί του Ασπροχώματος και θέλει με όπλο την έδρα του να πάρει μια ακόμη νίκη απέναντι στον Εθνικό. Βέβαια ο αγώνας μόνο εύκολος δεν θα είναι απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα, όμως το συγκρότημα του Γιάννη Αντωνόπουλου στην καλή του ημέρα είναι ικανό να κερδίσει κάθε αντίπαλο, ειδικά στο γήπεδο του. Εκτός πλάνων παραμένουν οι τραυματίες Κουλουράς και Βασιλόπουλος.
Από την άλλη ο Εθνικός Μελιγαλά αναζητά εναγωνίως ένα «μεγάλο» αποτέλεσμα που θα τον ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις και θα του βελτιώσει την ψυχολογία. Στο γειτονικό ντέρμπι με το Δώριο θα ψάξει το διπλό, χωρίς να σημαίνει πως και η ισοπαλία είναι άσχημο αποτέλεσμα. Ο Εθνικός έχει παίξει αρκετά καλό ποδόσφαιρο στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος πιστεύει πως σύντομα θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Το άσχημο είναι πως οι «κυανόλευκοι» θα παίξουν ένα ακόμη ματς με σημαντικές απουσίες. Νοκ άουτ είναι ο Καστριτσέας, δύσκολα θα παίξει
ο Καραγιάννης, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μπαλαλά και Δικαίου.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Α' ΤΟΠΙΚΗ - 5η αγωνιστική
Σάββατο 18 Οκτωβρίου
Διαβολίτσι - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Διαβολιτσίου
Νίκας, Σερεμέτης, Καλογερόπουλος
Ακρίτας Κορώνης - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Λογγάς
Νικολόπουλος, Ι. Γιαννέτσος, Τσαούση
Σπερχογεία - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Σπερχογείας "Π. Γεωργανάς"
Αλεξέας, Καστανάς, Γεωργαντάς
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Εράνη
Γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας"
Μπλάνας, Λάμιας, Αθανασοπούλου

Κυριακή 19 Οκτωβρίου
Τέλλος Αγρας - Κυπαρισσία
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Μπλάνας, Κυριακόπουλος, Αδαμόπουλος
Ανδρούσα - Πάμισος
Γήπεδο Ανδρούσας
Σερεμέτης, Τσαούση, Τσουλάκος
Τσικλητήρας Πύλου - Ασπρόχωμα
Γήπεδο Πύλου
Γιαννόπουλος, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος
Δώριο - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Δωρίου
Αλεξέας, Τσίρμπας, Γεωργαντάς
* Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3.30 το μεσημέρι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 4 αγωνιστικές)
1. Πάμισος    9-1    12
2. Κυπαρισσία    5-1    10
3. Τσικλητήρας Πύλου    6-4    9
-. Δώριο    9-5    9
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    13-6    9
6. Σπερχογεία    7-6    7
7. Ολυμπιακός Καλαμάτας    3-4    6
8. Διαβολίτσι    7-8    5
9. Τέλλος Αγρας    5-3    4
-. Ανδρούσα    3-5    4
11. Αστέρας Αρφαρών    5-8    3
-. Μεσσηνιακός    0-1    3
-. Ασπρόχωμα    3-10    3
14. Εθνικός Μελιγαλά    2-4    2
-. Εράνη    1-4    2
16. Ακρίτας Κορώνης    2-10    1
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).