Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 10:27

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Τα βρήκε με Αρη για Ζαμόρα!

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Τα βρήκε με Αρη για Ζαμόρα!

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα είναι πιθανό να κάνει τις επόμενες μέρες ο Αλβαρο Ζαμόρα.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός από την Κόστα Ρίκα, δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή Τόλη Τερζή και ο Αρης προτίθεται να τον παραχωρήσει δανεικό στην "Μαύρη Θύελλα" λόγω των φιλικών σχέσεων που διατηρούν οι μεγαλομέτοχοι των δύο ομάδων Θεόδωρος Καρυπίδης και Γιώργος Πρασσάς, αντίστοιχα. Οι δύο άνδρες έχουν συμφωνήσει προφορικά, αλλά για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός, θα πρέπει να καμφθούν οι αντιστάσεις του παίκτη να παίξει στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της Ελλάδας. Ο Ζαμόρα υπέγραψε στις 14 Ιουλίου πενταετές συμβόλαιο με τον Αρη, βγαίνοντας για πρώτη φορά από την πατρίδα του. Μάλιστα στις πρώτες του δηλώσεις δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του.
"Το μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα. Έρχομαι στην Ευρώπη για να παίξω ποδόσφαιρο και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω πλέον στον Αρη. Θα κάνω τα πάντα για να πετύχω και είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω. Είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου, αλλά νιώθω άνετα και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Είμαι έτοιμος να ζήσω την εμπειρία και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του Αρη, που είναι μεγάλο κλαμπ με φανατικούς φιλάθλους", έλεγε μεταξύ άλλων.
Ο Ζαμόρα καλείται πλέον να δεχτεί την πρόταση του Αρη να παίξει στην Καλαμάτα και να επιστρέψει το 2024 στη Θεσσαλονίκη,
Και όλα αυτά ενώ έρχεται από μια γεμάτη σεζόν στην Κόστα Ρίκα με 42 συμμετοχές, 4 γκολ και 3 ασίστ με την Ντεπορτίβο Σάπρισα.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Ζαμόρα μετρά και 4 συμμετοχές με την εθνική ανδρών της Κόστα Ρίκα, ενώ ήταν μέλος της αποστολής στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ. Ακόμα έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής κάτω των 21 ετών στο πρωτάθλημα της χώρας του το 2022. Κάτι που δείχνει ότι το ταλέντο και τις προοπτικές που έχει. Στον Αρη όμως των πολλών μεταγραφών (έχει ανακοινώσει ήδη 13) είναι δύσκολο να βρει χρόνο και η Καλαμάτα θέλει να εκμεταλλευτεί τις καλές σχέσεις του Πρασσά με τον Καρυπίδη και να τον ντύσει στα "ασπρόμαυρα". Κάτι που αν συμβεί θα τη δυναμώσει αισθητά στη μεσοεπιθετική γραμμή.
Υπό παραχώρηση από τον Αρη είναι και ο επίσης νεοαποκτηθείς Βαλεντίνο Φατόρε, ο οποίος αγωνίζεται ως αριστερό μπακ, θέση που η Καλαμάτα έχει αποκτήσει τον Γιώργο Βαλεριάνο του Ιωνικού, ενώ συνεχίζει ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος και ίσως τελικά παραμείνει ο Νάτσο Λιποράσε. Ως εκ τούτου, ο Φατόρε δεν είναι προτεραιότητα για τη "Μαύρη Θύελλα", σε αντίθεση με τον Ζαμόρα.
Το βέβαιο είναι ότι η μεσσηνιακή ομάδα θα κάνει τουλάχιστον πέντε ακόμα προσθήκες (μετρά 8 μεταγραφές), με την προετοιμασία να ξεκινά αύριο το απόγευμα. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 7 στο Δημοτικό Στάδιο, όπου αναμένεται να παρευρεθεί και ο κόσμος της ομάδας για να δει το νέο προπονητή Περικλή Αμανατίδη (θα ανακοινωθούν σήμερα και οι 4 συνεργάτες του) μαζί με τους παίκτες που θα αποτελούν το ρόστερ για την περίοδο 2023-2024, όπου ο στόχος είναι και πάλι η άνοδος.