Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 10:17

ΠΑΜΙΣΟΣ: "Πρώτη" με χαμόγελα και αισιοδοξία για πρωτάθλημα (φωτογραφίες και βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ: "Πρώτη" με χαμόγελα και αισιοδοξία για πρωτάθλημα (φωτογραφίες και βίντεο)

Μια νέα σεζόν με όνειρα και φιλοδοξίες ξεκίνησε για τον Πάμισο.

Οι κυπελλούχοι Μεσσηνίας έκαναν χθες το απόγευμα την πρώτη προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή Νίκου Γεωργακλή και του συνεργάτη του Ευτύχη Τασιόπουλου. Οι “πράσινοι” θα επιδιώξουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στην Α’ τοπική, αλλά και να φέρουν ξανά την κούπα στη Μεσσήνη. Ο βασικός στόχος βέβαια είναι ο τίτλος και εν συνεχεία η άνοδος στη Γ’ εθνική.

Ο Πάμισος θα λάβει φέτος μέρος και στο κύπελλο Ελλάδας, που κάνει πρεμιέρα στις 27 Αυγούστου με τη συμμετοχή των κυπελλούχων ομάδων των ΕΠΣ. Γι’ αυτό άλλωστε και ξεκίνησε από χθες η προετοιμασία, μιας και η Α’ τοπική αρχίζει στις 30 Σεπτεμβρίου. Η κλήρωση του κυπέλλου έχει προγραμματιστεί γι’ αυτή την Παρασκευή.
Στην έναρξη της προετοιμασίας κυριάρχησαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία, με το Νίκο Γεωργακλή να είναι ξεκάθαρος αναφορικά με τους στόχους του Παμίσου.
“Η ομάδα θα φτιαχτεί για να διεκδικήσει και να πάρει το πρωτάθλημα. Εχουμε διατηρήσει το βασικό κορμό και με τις προσθήκες που έγιναν και θα γίνουν, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο. Τα παιδιά βρίσκονται πολλά χρόνια μαζί. Υπάρχει ομοιογένεια και καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Θέλουμε να συνεχιστεί η δουλειά που έχει γίνει. Στόχος είναι μόνο το πρωτάθλημα”, είπε στην “Ε” ο προπονητής του Παμίσου, λίγο πριν ξεκινήσει η δουλειά. Για το νέο πρωτάθλημα, εκτίμησε ότι θα είναι τριών ταχυτήτων.
“Η Α’ τοπική είναι πάντα δύο, τριών ταχυτήτων. Υπάρχουν 2-3 ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, άλλες 2-3 που είναι ανταγωνιστικές και οι υπόλοιπες που παλεύουν για την παραμονή και φαίνονται ισοδύναμες. Εάν δεν ολοκληρωθεί τα ρόστερ, δεν μπορούμε όμως να πούμε ποιες θα είναι αυτές”.
Και μιας και η αναφορά για τα ρόστερ, ο Νίκος Γεωργακλής ξεκαθάρισε ότι αυτό του Παμίσου δεν έχει κλείσει, αλλά ανέφερε ότι δεν θα βιαστούν στη Μεσσήνη για τις επόμενες μεταγραφές.
Για τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό Ανάληψης, στον οποίο εργαζόταν τα τελευταία χρόνια, ο Ν. Γεωργακλής τόνισε ότι: “ Ο Ολυμπιακός θα είναι το σκαλοπάτι για να φθάσουν τα νέα παιδιά στον Πάμισο, που στοχεύει στον τίτλο, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει στόχο την παραμονή. Θέλουμε οι παίκτες να εξελίσσονται στον Πάμισο, μέσα από τη δουλειά που θα γίνεται και στην Ακαδημία”.
Να σημειωθεί ότι στην προετοιμασία του Παμίσου, μετέχουν και παιδιά από την Ακαδημία, ενώ στην πρώτη παρευρέθηκαν οι προπονητές της Ακαδημίας, αλλά και του Ολυμπιακού Ανάληψης.
Τα νέα πρόσωπα για τον Πάμισο ήταν οι Τζουλιάνο Σούλα (μεσοεπιθετικός από Σπερχογεία), Σταύρος Σωτηρόπουλος (επιθετικός από Τέλλο Αγρα) και Αρης Σταματελόπουλος (αμυντικός από Διαβολίτσι), ενώ από πέρυσι συνεχίζει ο βασικός κορμός. Συγκεκριμένα, οι Σάρι Τόσκα, Στάθης Βλάχος, Δημήτρης Φιλόπουλος, Στέλιος Τιμπλαλέξης, Διονύσης Παπαδόπουλος, Ετεοκλής Δεμπεγιώτης, Αγγελος Μπαστακός Ρονάλντο Αράπι, Αλέξανδρος Μπορχάν, Βαγγέλης Κουλόπουλος, Γιώργος Αριστομενόπουλος, Διονύσης Ιμεράσι και Kλέιβι Ντίσα.. Στον αντίποδα έχουν αποχωρήσει οι Δήμος Νινιός, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Αργυρόπουλος και Αγγελος Σαραντόπουλος.


Τα πρώτα φιλικά

Η πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας θα κυλήσει με προπονήσεις στο Δημοτικό Στάδιο, ενώ μετά τις 15 Αυγούστου ο Πάμισος θα κάνει προπονήσεις και στο Αθλητικό Κέντρο στον Αγιο Νικόλαο. Το πρώτο φιλικό θα δοθεί στις 18 Αυγούστου εκτός έδρας με τον Παπαφλέσσα Χώρας, ενώ στις 20 Αυγούστου οι Νησιώτες θα αντιμετωπίσουν στα Φιλιατρά, την πρωταθλήτρια Μεσσηνίας, Εράνη.

Διαφωνία Αθανασόπουλου
με Τσώνη για τα έργα

Πριν την προπόνηση έγινε αγιασμός ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και ο πρόεδρος του Παμίσου Γιώργος Γεωργόπουλος. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο δήμαρχος εκτέλεσε το καθιερωμένο πέναλτι.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα έργα που έχει κάνει η δημοτική αρχή στο Στάδιο και στα άλλα ποδοσφαιρικά γήπεδα του δήμου.
Ο Γ. Τσώνης από την πλευρά του είπε ότι “Δεν θα κάνω προεκλογικό αγώνα όπως ο Αθανασόπουλος”. Πρόσθεσε επίσης ότι τα έργα στο Στάδιο της Μεσσήνης “Εχουν ονοματεπώνυμο”, εννοώντας ότι έγιναν επί της δικής του θητείας ως δήμαρχος.