Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 10:05

Δεκατρία χρόνια χωρίς τον Παναγιώτη Μπαχράμη

Γράφτηκε από τον
Δεκατρία χρόνια χωρίς τον Παναγιώτη Μπαχράμη

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Παναγιώτη Μπαχράμη.

Ηταν Παρασκευή 13 Αυγούστου του 2010, όταν ένα ταχύπλοο στον Κυπαρισσιακό κόλπο έκοψε το νήμα της ζωής του Παναγιώτη Μπαχράμη, ενώ έκανε ψαροντούφεκο.
Ο “Ποτούλης”, όπως χαϊδευτικά τον φώναζαν φίλοι και συμπαίκτες, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών, αλλά η μνήμη του θα μείνει αιώνια. Το γήπεδο στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας, δίπλα στη γειτονιά που μεγάλωσε και που πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο, φέρει άλλωστε εδώ και αρκετά χρόνια το όνομα “ Παναγιώτης Μπαχράμης”. Ενας τίτλος τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έβγαλε ποτέ η Μεσσηνία και έγραψε ιστορία με τη φανέλα της “Μαύρης Θύελλας”, της Λάρισας και άλλων ομάδων, έχοντας υπάρξει διεθνής με τις Εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων.

Ο Παναγιώτης Μπαχράμης γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 12 Μαρτίου του 1976 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον ιστορικό Απόλλωνα, με τον οποίο αγωνίστηκε στη Δ’ εθνική και με τις εμφανίσεις του, κέρδισε την κλήση στην εθνική νέων, ενώ το 1994 ήρθε το μεγάλο βήμα με τη μεταγραφή στη “Μαύρη Θύελλα”, με την οποία αγωνίστηκε για εφτά περιόδους, αρχικά στη Β΄ Εθνική και έπειτα στην Α΄ Εθνική, στην οποία έκανε ντεμπούτο το 1995 σε ηλικία 19 ετών, σκοράροντας μάλιστα στη νίκη με 5-0 επί της Λάρισας. Το καλοκαίρι του 1999 εντυπωσίασε τους υπεύθυνους της Φιορεντίνα σε φιλικό αγώνα της Καλαμάτας με την ιταλική ομάδα. Ενάμισι χρόνο αργότερα είχε σχεδόν συμφωνήσει με την ΑΕΚ, αλλά ένας τραυματισμός “χάλασε” τη μεταγραφή και έμεινε στην Καλαμάτα μέχρι το 2001.
Ακολούθησε ο Ηρακλής, όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2004 και εν συνεχεία η Λάρισα. με την οποία έκανε μεγάλη καριέρα και αγαπήθηκε από τον κόσμο, μιας και συνέβαλε στην επιστροφή της ομάδας στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής.
Το 2007 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με τη Λάρισα και τη σεζόν 2007-2008 αγωνίστηκε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στη μεγάλη πορεία της ΑΕΛ εκείνης της σεζόν. Το 2008-2009 μεταγράφηκε στη Βέροια. Η μεταγραφή του κόστισε μάλιστα 80.000 ευρώ και ήταν από τις δέκα ακριβότερες της Β’ Εθνικής εκείνη τη χρονιά. Αν και η ομάδα υποβιβάστηκε, παρέμεινε στη βασίλισσα του Βορρά βοηθώντας την να επανέλθει στη Β΄ Εθνική και στο τέλος της σεζόν 2009-2010 έμεινε ελεύθερος.