Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 09:54

ΕΡΑΝΗ: Μια... ανάσα από Αναστασόπουλο, παίρνει και Σάμπσον!

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ: Μια... ανάσα από Αναστασόπουλο, παίρνει και Σάμπσον!

Τη φανέλα της Εράνης προβάρει ο Νίκος Αναστασόπουλος!

Ο 30χρονος μεσοαμυντικός (φωτό) έχει συμφωνήσει προφορικά με τους Φιλιατρινούς και απομένουν μόνο τα τυπικά για να ανακοινωθεί το μεταγραφικό "μπαμ", καθώς ο Αναστασόπουλος μετρά δεκάδες συμμετοχές στις επαγγελματικές κατηγορίες, αγωνιζόμενος σε ιστορικές ομάδες, όπως η Λάρισα, η Καλαμάτα, η Παναχαϊκή και ο Απόλλωνας Σμύρνης, από τον οποίο έμεινε ελεύθερος πριν από λίγο καιρό.
Ο Λάκωνας ποδοσφαιριστής έχει πειστεί να αφήσει τη Super League 2 και να παίξει στη Γ' εθνική, ανεβάζοντας έτσι επίπεδο τη μεσαία γραμμή της Εράνης, που κάνει την υπέρβαση για να μείνει στην κατηγορία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αναστασόπουλος έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον νυν τεχνικό της Εράνης Κώστα Λυμπερόπουλο, το 2009 στις Κροκεές
Οι μεταγραφικές εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ για την πρωταθλήτρια Μεσσηνίας, αφού αναμένεται να αποκτήσει και τον Μπέντζαμιν Σάμπσον γιο του Τσάρλς Σάμπσον που είχε αγωνιστεί στη "Μαύρη Θύελλα", τόσο στην Α', όσο και στη Β' εθνική.
Ο Τσάρλς Σάμπσον ήταν μέλος της δεύτερης φουρνιάς Γκανέζων που είχε έρθει στην Καλαμάτα του Σταύρου Παπαδόπουλου, μαζί με τους Μπόατενγκ και Μπαφούρ. Επαιξε τρεις σεζόν με την Καλαμάτα στην Α’ εθνική (1997-1998 και 1999-2001), αποχώρησε και μετά από χρόνια (το 2003-2004) επέστρεψε στην “Μαύρη Θύελλα”, που στο μεταξύ ήταν στην Β’ εθνική και είχε πρόεδρο τον Γιώργο Γρηγορόπουλο.
Ο γιος του Μπέντζαμιν, είναι αμυντικός και είχε έρθει το 2019 στη "Μαύρη Θύελλα", χωρίς όμως να αγωνιστεί σε επίσημο ματς. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται ξανά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και συμμετέχει μάλιστα από την πρώτη μέρα στην προετοιμασία, αλλά δύσκολα θα βρει χρόνο συμμετοχής στη νέα Super League 2.
Ως εκ τούτου, κρίθηκε σκόπιμο να παραχωρηθεί δανεικός και η Εράνη θα είναι εκτός απροόπτου η ευκαιρία να δείξει την αξία του και στην Ελλάδα.
Ο Σάμπσον παρακολούθησε μάλιστα το προχθεσινό φιλικό των Φιλιατρινών με τον Παναργειακό. μαζί με το γενικό αρχηγό της Καλαμάτας Αντώνη Μαυρέα. Πρόκειται για παίκτη που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας και αναμένεται να κάνει τη διαφορά στη Γ' εθνική.

Ηττα με καλή εικόνα από τον Παναργειακό

Το πρώτο φιλικό έδωσε το Σάββατο η Εράνη, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τον Παναργειακό στο παλιό γήπεδο των Φιλιατρών..
Η μεσσηνιακή ομάδα είχε, ωστόσο, θετική εικόνα απέναντι σε μια ομάδα που στοχεύει στον τίτλο και θα είναι αντίπαλος των "πρασίνων" και στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.
"Ηταν ένα πολύ δυνατό φιλικό, και είχαμε ικανοποιητική εικόνα κόντρα έναν δυνατό αντίπαλο, που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Θέλαμε να δούμε που βρισκόμαστε και παρά τις δυνατές ΄προπονήσεις πήγαμε καλά", το σχόλιο του Κώστα Λυμπερόπουλου στην "Ε" για την προχθεσινή αναμέτρηση.
Ο τεχνικός της Εράνης δοκίμασε στο φιλικό τον γκολκίπερ Ηλία Αναστασόπουλο του Ναυπακτιακού Αστέρα, ενώ κάτω από τα γκολπόστ κάθισε για λίγο και ο Αποστολόπουλος που αγωνιζόταν στο εξωτερικό, Με την Εράνη αγωνίστηκε και ο μεσοεπιθετικός, Ελβις Γκελγκέρια, ο οποίος αναμένεται να μείνει σήμερα ελεύθερος από το Διαβολίτσι και να υπογράψει στους Φιλιατρινούς.
Η Εράνη είχε δοκάρι στο α' ημίχρονο με τον Κωνσταντόπουλο και μια ακόμα καλή ευκαιρία με τον Ηλιόπουλο. Ο Παναργειακός, ωστόσο ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα στο 60 με τον Θεοδοσιάδη και πήρε τη φιλική νίκη. Χθες όσοι δεν αγωνίστηκαν ή έπαιξαν λίγο, έδωσαν φιλικό με τη Χώρα.
Η σύνθεση της Εράνης στο τεστ με τον Παναργειακό ήταν: Κουμπαρούλης (46' Αναστασόπουλος, 75' Αποστολόπουλος), Καπλάνης, Πέππας, Λεβεντάκης (55' Περαματζής), Μπινιώρης, Στραβάκος, Φλαριώτης (55' Γκελγκέρια), , Χάρμπας (78' Οικονομόπουλος), Μπάρκας (68' Νικολακόπουλος). Κωνσταντόπουλος (68' Χαραλαμπόπουλος) Ηλιόπουλος (68' Κόλλιας).