Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 17:29

CHAMPIONS LEAGUE: Για το πρώτο βήμα πρόκρισης με Αντβέρπ η ΑΕΚ

Γράφτηκε από τον
CHAMPIONS LEAGUE: Για το πρώτο βήμα πρόκρισης με Αντβέρπ η ΑΕΚ

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή τους μπαίνουν τα προκριματικά του Champions League, καθώς σήμερα και αύριο διεξάγονται οι πρώτες αναμετρήσεις για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι βρίσκονται πλέον δύο... «βήματα» μακριά από τους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και δίνουν το πρώτο ματς μακριά από την έδρα τους.
Πρώτη στη μάχη των πλέι οφ ρίχνεται η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει σήμερα στις 10 μ.μ. την Αντβέρπ στο Βέλγιο, με στόχο να επιστρέψει στους ομίλους της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2018-19, ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει αύριο με την Μπράγκα.
Ο «Δικέφαλος» προέρχεται από την επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία επιτεύχθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια, και, όπως είναι φυσικό, θα παραταχθεί στο «Μποσουίλ Στάντιον» με την ψυχολογία στα... ύψη.
Όμως, η «μάχη» για την παρουσία στους ομίλους του Champions League δεν έχει τελειώσει για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία καλείται σήμερα να αποσπάσει στην Αμβέρσα ένα αποτέλεσμα που θα της δίνει το προβάδισμα για την επόμενη φάση ή θα της αφήνει ελπίδες πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη (30/8) στην "OPAP Arena". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηττημένος συνεχίζει το ευρωπαϊκό «ταξίδι» του στους ομίλους του Europa League.
Να σημειωθεί ότι οι έξι ομάδες που θα επικρατήσουν στα πλέι οφ συμπληρώνουν το... παζλ της φάσης των ομίλων του Champions League, όπου έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους άλλες 26 ομάδες. Αυτές είναι οι Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ (Αγγλία), Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σοσιεδάδ, Σεβίλη (Ισπανία), Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Λειψία, Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία), Ίντερ, Λάτσιο, Μίλαν, Νάπολι (Ιταλία), Λανς, Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Μπενφίκα, Πόρτο (Πορτογαλία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σέλτικ (Σκωτία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) και Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία). Το σημερινό πρόγραμμα των πρώτων αναμετρήσεων για τα πλέι οφ του Champions League (οι αγώνες ρεβάνς είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 29-30 Αυγούστου) έχει ως εξής:
Αντβέρπ (Βέλγιο)- ΑΕΚ
Ρακόβ Τσεστόχοβα (Πολωνία)-Κοπεγχάγη (Δανία)
Ρέιντζερς (Σκωτία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία)