Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 13:34

CHAMPIONS LEAGUE: Δοκιμασία στη Μπράγκα για τον Παναθηναϊκό

Γράφτηκε από τον
CHAMPIONS LEAGUE: Δοκιμασία στη Μπράγκα για τον Παναθηναϊκό

Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες αναχώρησε χθες το πρωί για την Πορτογαλία ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν σήμερα στις 10 μ.μ. την Μπράγκα και θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης για την συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League. Η αποστολή των «πράσινων» είναι δύσκολη κόντρα στην ομάδα που κατετάγη τρίτη στην περυσινή Primeira Liga και η οποία απέκλεισε στον τρίτο προκριματικό γύρο τη σερβική Μπάτσκα Τόπολα με συνολικό σκορ 7-1.

Το σύνολο του Αρτούρ Ζόρζε θα μπει... υποψιασμένο στα δύο παιχνίδια με το «τριφύλλι», μετά τη σπουδαία πρόκριση που πανηγύρισε στα πέναλτι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κόντρα στη Μαρσέιγ στον προηγούμενο γύρο. Όμως, ο Παναθηναϊκός δεν έχει να χάσει κάτι, καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει μια θέση στους ομίλους του Europa League, και θα κυνηγήσει μια (δεύτερη μετά τη Μαρσέιγ) αγωνιστική υπέρβαση κόντρα στην Μπράγκα, καθώς το... μπόνους της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League είναι μεγάλο. Υπενθυμίζεται ότι οι «πράσινοι» μετείχαν για τελευταία φορά σε όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης τη σεζόν 2010-11, ενώ ο αγώνας ρεβάνς με την Μπράγκα θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ την επόμενη Τρίτη (29/8, 22:00).
Το σημερινό πρόγραμμα των πρώτων αναμετρήσεων για τα πλέι οφ του Champions League (οι αγώνες ρεβάνς είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 29-30 Αυγούστου) έχει ως εξής:
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Μόλντε (Νορβηγία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Παναθηναϊκός