Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 11:50

ΠΑΝΑΓΡΙΝΙΑΚΟΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 1-2: Σπουδαία πρόκριση στη β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε χθες ο Πάμισος στο Αγρίνιο…

Οι Νησιώτες επικράτησαν με 2-1 του Παναγρινιακού χάρις σε τέρματα των Βαγγέλη Κουλόπουλου και Ετεοκλή Δεμπεγιώτη και πέρασαν πανηγυρικά στη β’ φάση του θεσμού.
Επόμενος αντίπαλος του Παμίσου είναι η Ζάκυνθος (κέρδισε 3-0 Απόλλων Ευπαλίου) την προσεχή Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, σε νοκ άουτ αναμέτρηση.
Ο χθεσινός αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο Αγιου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο, παρουσία λιγοστών θεατών.
Ο Πάμισος παρότι αντιμετώπιζε στην έδρα της μια ομάδα που πέρυσι υποβιβάστηκε από τη Γ’ εθνική, μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε για πρώτη φορά στο 5’ όταν μετά από κόρνερ του Παπαδόπουλου ο Δεμπεγιώτης πήρε την κεφαλιά που έφυγε άουτ.

“Μυρίστηκε” το λάθος
ο Κουλόπουλος στο 17’

Η υπεροχή της ομάδας του Νίκου Γεωργακλή καρποφόρησε στο 17’ όταν μετά από λάθος γύρισμα του Κ. Καραλή στον γκολκίπερ Μανιάτη, ο Κουλόπουλος έκλεψε τη μπάλα και με πλασέ έγραψε το 0-1, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.
Μέχρι το 25’ το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Παμίσου, που έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο.
Από εκείνο το λεπτό μέχρι το ημίχρονο ο Παναγρινιακός ισορρόπησε και στο 29’ είχε ακυρωθέν γκολ… Ο Αγγέλης έκανε τη σέντρα, ο Τουρλίδας βρήκε λίγο την μπάλα και ο Α. Καραλής από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα, με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ.
Στο 41’ είχαμε ένα σουτ του Κ. Καραλής που μπλόκαρε ο Τόσκα.

Χτύπησε νωρίς στο δεύτερο

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα πέτυχαν και δεύτερο γκολ μόλις στο 47’…
Ο Κουλόπουλος πάτησε την μπάλα για τον Δεμπεγιώτη και εκείνος με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-2, βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης.
Ο Πάμισος συνέχισε να υπερέχει και στο 66’ ο Δεμπεγιώτης πλάσαρε από κοντά με τον Μανιάτη να μπλοκάρει, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το συρτό σουτ του Βλάχου από πλάγια θέση σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι όπως ήταν λογικό ανέβασαν την απόδοση τους και στο 76’ είχαν χαμένο τετ α τετ με τον Τόσκα να λέει “όχι” στον Στραβοδήμο.
Στο 85’ ο Παναγρινιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν σε αντεπίθεση ο Βασιλόγιαννης έδωσε στον Στραβοδήμο που πλάσαρε άουτ.
Η μείωση του σκορ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 90’ όταν ο Βασιλόγιαννης με σουτ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στο απέναντι “Γ”, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες μιας αποβλήθηκε στο 92’ ο Κ. Καραλής με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα.
Διαιτητής ήταν ο Τσιώρης, Κλεπετσάνης και Οικονόμου.
ΠΑΝΑΓΡΙΝΙΑΚΟΣ (Βαλάντης Ζώης): Μανιάτης, Τσακανίκας, Κοντογιάννης, Παναγιωτόπουλος (9’ λ.ρ. Φραγκούλης), Σωτηρόπουλος, Κ. Καραλής, Τουρλίδας (46’ Μακρυπίδης), Αντωνόπουλος (46’ Στραβοδήμος), Αγγέλης (59’ Βασιλόγιαννης), Μήλιος (59’ Γκόλιας), Α. Καραλής.
ΠΑΜΙΣΟΣ (Νίκος Γεωργακλής): Τόσκα, Αριστομενόπουλος, Σταματελόπουλος (46’ Ηλιόπουλος), Μπαστακός, Φιλόπουλος, Τιμπλαλέξης (80’ Μιχαλέας), Δεμπεγιώτης, Μπορχάν (60’ Ιμεράσι), Κουλόπουλος (89’ Σωτηρόπουλος), Παπαδόπουλος (89’ Ντίσα), Βλάχος.

Φωτό: agrinio24.gr

Τα αποτελέσματα της α' φάσης

Με δεκαέξι παιχνίδια άνοιξε το σαββατοκύριακο η α' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι ομάδες που προκρίθηκαν στη β' φάση του θεσμού:

Αστέρας Σταυρού-ΠΟ Ελασσόνας 1-1 κ.δ, παρ, 4-2 πέναλτι
Αστέρας Ρεθύμνου-Ιάλυσος 0-3
Πανθρακικός-Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 5-0
ΑΟ Βιστωνίδας-Απόλλων Παραλιμνίου 3-4
ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Βύρων Καβάλας 2-2 κ.δ 3-3 ΠΑΡΑΤΑΣΗ 2-3 ΠΕΝΑΛΤΙ
Δόξα Βώλακα-ΑΟ Χανιώτης 0-2
Θύελλα Κατσικάς-Πιερικός 0-1
Αστέρας Πετριτή-Καστοριά 2-0
Ερμής Αμυνταίου-Αναγέννηση Άρτας 0-5
ΑΠΣ Ζάκυνθος-Απόλλων Ευπαλίου 3-0
Παναγρινιακός-Πάμισος Μεσσήνης 1-2
Πανγυθεατικός-ΑΕ Δημητσάνας 1-0
ΠΑΟ Βάρδας-ΑΠΣ Πάτραι 3-1
ΑΟ Υπάτου-ΑΟ Διλινάτων 6-0
Γρανίτης Αγίας Μαρίνας-ΑΟ Μικρασιατικός 1-4
Αχαρναϊκός-Άγιοι Θεόδωροι 7-0
ΑΕ Μυκόνου-Αετός Λουτρών 3-0 (α.α.)
ΠΟ Αλεξανδρούπολης-Κεραυνός Αγγελοχωρίου (Τετάρτη 30/8)
Θησέας Αγριάς-ΠΟ Φήκης (Τετάρτη 30/8)
Εθνικός-ΠΑΟ Κρουσσώνα (Τετάρτη 30/8)