Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 12:23

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Ξεκινά προετοιμασία για την Volley League ανδρών

Γράφτηκε από τον

Στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού σταδίου θα ξεκινήσει σήμερα την προετοιμασία της η Καλαμάτα ‘80, εν όψει της συμμετοχής της στη Volley League ανδρών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της πρεμιέρας, στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός για να κυλήσει η χρονιά ομαλά και χωρίς προβλήματα. Αμέσως μετά θα γίνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και στις 7.30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση για την αγωνιστική σεζόν 2023-2024.
Να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα ‘80 θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της, στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ και έχει ως στόχο να πετύχει την άνετη παραμονή στην κατηγορία.
Ετσι η διοίκηση φρόντισε ώστε να μην αλλάξει πολύ το αγωνιστικό πρόσωπο και η ομάδα να στηριχθεί στους παίκτες από το υπάρχον δυναμικό και να κάνει τις απαραίτητες προσθήκες ώστε να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο.
Πρώτα απ’ όλα ανανέωσε τη συνεργασία με τον προπονητή Παναγιώτη Ντάκουρη, ο οποίος θα βρίσκεται στον πάγκο για 5η σερί σεζόν, αλλά για πρώτη φορά θα κοουτσάρει ομάδα της Volley League.
Εκτός από τον προπονητή η διοίκηση προχώρησε σε ανανέωση της συνεργασίας και με τα άλλα μέλη του προπονητικού επιτελείου. Συγκεκριμένα, δίπλα στον Παναγιώτη Ντάκουρη θα βρίσκονται και τη νέα χρονιά ο Στέφανος Μάνα (για 3η σερί σεζόν), σε διπλό ρόλο του βοηθού προπονητή και του γυμναστή, ο Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, ο οποίος για δεύτερη φορά θα προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του στατιστικολόγου και ο Αλέξης Μπούρας τιμ μάνατζερ, επίσης για δεύτερη χρονιά.
Νέο πρόσωπο στο προπονητικό επιτελείο θα είναι ο γυμναστής Κωνσταντίνος Χατζηχρήστος, εκ των κορυφαίων του χώρου. Ο 50χρονος γυμναστής θα φτιάξει το πλάνο της προετοιμασίας, αλλά και όλης της αγωνιστικής σεζόν πάνω στο οποίο θα λειτουργήσει η ομάδα τη νέα χρονιά. Αποτελεί σημαντική προσθήκη για την Καλαματιανή ομάδα, καθώς είναι από τους πιο καταξιωμένους γυμναστές στην Ευρώπη. Επίσης και τη νέα περίοδο ο φυσιοθεραπευτής Θεόδωρος Ασημακόπουλος με τη συνεργάτιδα του Νίκη Κόλλια θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Το έμψυχο δυναμικό

Στους παίκτες που αποτέλεσαν τον περσινό κορμό της ομάδας και στα 5 μεταγραφικά αποκτήματα θα στηριχθεί ο Παναγιώτης Ντάκουρης τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Τα νέα πρόσωπα είναι ο Αμερικάνος πασαδόρος Ματ Γουέστ, ο κεντρικός Αλέξανδρος Αλεξάκης, ο Αμερικάνος ακραίος Ράιαν Κοενέν, ο διαγώνιος Δημήτρης Παλαιολόγος και ο πασαδόρος Νίκος Σαλωνίτης. Οι παίκτες από την περσινή σεζόν που συνεχίζουν είναι ο ακραίος Γιάννης Μαντέκας, ο λίμπερο Βαγγέλης Ντάκουρης, ο κεντρικός Νίκος Χριστόφας, ο κεντρικός Διονύσης Λυκούρεσης, ο διαγώνιος Ροντρίγκο Οκάμπο, ο ακραίος Κώστας Δαλακούρας, ο ακραίος Μαουρίτσιο Βιέϊτο, ο κεντρικός Nίκος Μπιρμπίλης, ο λίμπερο Γρηγόρης Σκαρτσίλης, ο πασαδόρος Μηνάς Αραπάκης και ο διαγώνιος Φέλιξ Μπλάουελ.

Τουρνουά και φιλικά

Επτά συνολικά φιλικά θα δώσει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της η Καλαμάτα ‘80 και σε αυτά περιλαμβάνονται και τα παιχνίδια που θα γίνουν στο καθιερωμένο τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης”.
Για την ώρα δεν έχουν γνωστοποιηθεί ποιες θα είναι οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουν οι “Λύκοι”, ούτε η ακριβής ημερομηνίας του τουρνουά που γίνεται κάθε χρόνο για να τιμηθεί ο αείμνηστος παράγοντας της ομάδας Γιάννης Μπουσούνης. Το εν λόγω τουρνουά αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές Οκτώβρη και οι άνθρωποι της Καλαμάτας ‘80 θα επιδιώξουν για άλλη μια φορά να συμμετάσχουν κορυφαίες ομάδες της Ελληνικού βόλεϊ. Οπως φαίνεται μέσα από το σχεδιασμό της ομάδα τα φιλικά θα ξεκινήσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου και τα περισσότερα θα είναι εκτός έδρας.