Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 17:03

Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βάζει βάσεις για ανάδειξη ταλέντων - Τι δηλώνει ο Ν. Κακαλέτρης

Γράφτηκε από τον
Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βάζει βάσεις για ανάδειξη ταλέντων - Τι δηλώνει ο Ν. Κακαλέτρης

 

Πιο στενή συνεργασία θα έχει τη φετινή αγωνιστική περίοδο οι ομάδες υποδομής της ακαδημίας της Καλαμάτας με την ΠΑΕ.

Στόχος είναι η καλύτερη αξιοποίηση των νεαρών ποδοσφαιριστών που πλαισιώνουν τα τμήματα υποδομής, οι οποίοι θα ετοιμάζονται χρόνο με το χρόνο για να ανέβουν στην πρώτη ομάδα. Από την περσινή σεζόν είχαν γίνει κάποιες κινήσεις ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία μεταξύ ΠΑΕ και ακαδημίας. Φέτος με την ενεργοποίηση και του Ερασιτεχνικού συλλόγου του Π.Σ. “Η Καλαμάτα”, τα πράγματα αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερα και η συνεργασία να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο.
Εχουν γίνει αρκετές κινήσεις που έχουν στόχο την καλύτερη λειτουργία των τμημάτων, ενώ θα δοθεί και έμφαση στην αξιοποίηση των παικτών που πλαισιώνουν όλες τις ομάδες με στόχο σιγά-σιγά να στελεχώσουν το έμψυχο δυναμικό της πρώτης ομάδας. Τέτοιες κινήσεις είχαμε στις αρχές Αυγούστου, όπου τρία παιδιά από την ομάδα Κ19 οι Σάββας Μουζάκης, Παναγιώτης Λακριντής και Σμαράλντο Σάλα υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια.
Οπως προαναφέραμε η ακαδημία θα έχει μεγάλη στήριξη από τον Ερασιτέχνη, που πριν από λίγες ημέρες δραστηριοποιήθηκε ξανά με τον Θεόδωρο Παπαθεοδωρίδη να αναλαμβάνει πρόεδρος μετά τη συγκρότηση της νέας διοίκησης σε σώμα.
Η πρώτη κίνηση από την πλευρά της ΠΑΕ ήταν να ανανεώσει τη συνεργασία με τους προπονητές που ήταν και την προηγούμενη σεζόν στην ακαδημία και από εκεί και πέρα θα γίνουν και οι κινήσεις στελέχωσης του έμψυχου δυναμικού όλων των τμημάτων. Η ακαδημία θα λειτουργήσει φέτος με τις ομάδες Κ19, Κ15 και Κ13, ενώ θα ενεργοποιηθούν και άλλα δύο τμήματα το Κ14 και το Κ16, όπου θα λάβουν μέρος στο αναπτυξιακό τουρνουά “Attica Cup”.

Δηλώσεις Κακαλέτρη

Για τα παραπάνω μίλησε στην “Ελευθερία”, ο Νίκος Κακαλέτρης, ο οποίος με απόφαση της διοίκησης θα έχει διπλό ρόλο, καθώς είναι ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας και προπονητής στην ομάδα Κ19. Αρχικά αναφέρθηκε στο διπλό ρόλο που θα έχει στην ακαδημία όπου σημείωσε: “Τη φετινή χρονιά θα έχω διπλό ρόλο του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή. Ολα είναι εύκολα και όλα είναι δύσκολα. Αν είσαι εξοικειωμένος δεν είναι δύσκολο, είναι πιο διευρυμένος και πιο απαιτητικός ο ρόλος”.
Για τη λειτουργία των τμημάτων υποδομής και τη συμμετοχή στο “Attica Cup”, μας είπε: “Η ομάδα Κ19 θα συμμετάσχει κανονικά στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League 2. Τα άλλα δύο τμήματα Κ13 και Κ15 θα λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ και συνάμα θα δηλώσουμε συμμετοχή σε ένα τουρνουά το “Attica Cup”. Πρόκειται για αναπτυξιακό τουρνουά με ομάδες Κ16 και Κ14, στο οποίο συμμετέχουν τα αντίστοιχα τμήματα ομάδων της Super League 1. Πρόκειται για μία σπουδαία κίνηση από την πλευρά της ομάδας γιατί αφενός θα δώσει στα παιδιά κίνητρο να παίξουν σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και αφετέρου θα μπορούν να πλαισιώσουν τα δύο τμήματα, παιδιά από ομάδες του νομού μας. Με λίγα λόγια η ομάδα θέλει να βγάλει εξωστρέφεια και να βρει τρόπους συνεργασίας με άλλες ακαδημίες της πόλης και του νομού και να μην λειτουργεί ανταγωνιστικά απέναντι τους. Θέλουμε να έχουμε πολύ ανταγωνιστικά τμήματα από παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2012 και μετά. Είναι σοβαρό κίνητρο για τα παιδιά που έχουν δυνατότητες και ικανότητες και σε αυτό βοηθάει η καλή συνεργασία που υπάρχει με την ΠΑΕ
Τώρα βρισκόμαστε στη φάση των επαφών με κάποιες ακαδημίες και προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με σωστό τρόπο τις ομάδες. Ηδη η πρώτη ομάδα που θα έχουμε στενή και άμεση συνεργασία θα είναι ο Α.Ο. Πατίστα και έπονται και άλλες ακαδημίες που θέλουν να μπουν σε αυτή την διαδικασία. Θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι η Καλαμάτα είναι ο δρόμος για την εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή”.

Ξεκινά σήμερα η προετοιμασία

Στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία, θα ξεκινήσουν σήμερα την προετοιμασία τους οι ομάδες υποδομής της ακαδημίας. Το ραντεβού του προπονητικού επιτελείου με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν τις ομάδες είναι στις 6.30 το απόγευμα. Αρχικά οι ποδοσφαιριστές θα παραλάβουν το αθλητικό υλικό, θα ακολουθήσουν οι καθιερωμένες ενημερωτικές ομιλίες εν όψει της νέας χρονιάς και περίπου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση.
Να σημειωθεί ότι παράλληλα με την προετοιμασία θα γίνονται και δοκιμαστικά για παίκτες που θέλουν να ενταχθούν στις ομάδες υποδομής της Καλαμάτας. Οι παίκτες για να συμμετάσχουν στις δοκιμές θα πρέπει να έχουν και τη συναίνεση του σωματείου στο οποίο ανήκουν.
Το προπονητικό επιτελείο αποτελείται από τους Νίκο Κακαλέτρη, που θα έχει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας Κ19, Αλέκο Δέδε υπεύθυνο για τις ομάδες Κ15 και Κ13, ο Κώστας Αθανασόπουλος θα είναι ο προπονητής φυσικής κατάστασης και ο Σπύρος Αντωνόπουλος προπονητής τερματοφυλάκων. Αυτές τις ημέρες γίνεται προσπάθεια να επέλθει συμφωνία για συνεργασία με δύο ακόμη άτομα, έναν φυσιοθεραπευτή και έναν φροντιστή.
Από φέτος η ακαδημία της Καλαμάτας επιστρέφει στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως έδρα της για τις προπονήσεις και τις επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων της.