Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 16:20

Συνεχίστηκε η ενίσχυση σε Καλαμάτα και Εράνη

Γράφτηκε από τον
Συνεχίστηκε η ενίσχυση σε Καλαμάτα και Εράνη

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις Καλαμάτα και Εράνη συνέχισαν τις κινήσεις ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού τους.

Η Καλαμάτα τις τελευταίες ημέρες προχώρησε στην απόκτηση δύο έμπειρων Ισπανών ποδοσφαιριστών, του 36χρονου μέσου Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας, που είναι ιδιαίτερα γνωστός από την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε για 3 χρόνια από το 2016 έως και το 2019. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε τρία κύπελλα και ένα πρωτάθλημα στον τελευταίο χρόνο παρουσίας του Κάνιας (2018-2019). Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στον Ερυθρό Αστέρα, όπου και εκεί αναδείχθηκε πρωταθλητής. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στον Ιωνικό, πριν έρθει σε συμφωνία συνεργασίας με την Καλαμάτα.

Ανακοινώθηκε ο Κάνιας

Η ανακοίνωση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ για τον Κάνιας είναι η εξής:
“Ο Χοσέ Κάνιας υπέγραψε το συμβόλαιο του με την Μαύρη Θύελλα το οποίο θα είναι για δύο χρόνια. Χθες παρακολούθησε τον φιλικό αγώνα κόντρα στον ΠΑΟ Β και από αύριο αρχίζει προπονήσεις με την ομάδα μας”.
Ο δεύτερος Ισπανός είναι ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός Αλεχάντρο Αρίμπας, ο οποίος αγωνιζόταν στη Χουάρες ομάδα πρώτης κατηγορίας στο Μεξικό. Ενας παίκτης με πλούσιο βιογραφικό και πολλές εμπειρίες από τη συμμετοχή του στη La Liga, την πρώτη κατηγορία του Ισπανικού πρωταθλήματος. Να σημειωθεί ότι τη σεζόν 2014-2015 κατέκτησε με τη Σεβίλλη το Γιουρόπα Λιγκ.
Με τις δύο παραπάνω κινήσεις, η Καλαμάτα έχει αποκτήσει μια 11άδα ποδοσφαιριστές στη διάρκεια της θερινής μεταγραφική περιόδου.
Στην απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών προχώρησε η Εράνη τις προηγούμενες ημέρες θέλοντας να δυναμώσει και άλλο το έμψυχο υλικό της ενόψει της απαιτητικής χρονιάς στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Το βάρος δόθηκε στην απόκτηση παικτών οι οποίοι αγωνίζονται κυρίως στη μεσοεπιθετική γραμμή και είχαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Τη φανέλα της Εράνης τη νέα σεζόν θα φορούν ο Περικλής Δημητρίου, ο Ελβις Γκελγκέρια και ο Ορέστης Αντεμάι. Οι δύο πρώτοι ήταν συμπαίκτες και στον Α.Ο. Διαβολιτσίου, την χρονιά που πέρασε, ενώ ο Αντεμάι έπαιξε στον Αρη Πετρούπολης, που επίσης συμμετείχε στη Γ’ εθνική (4ος όμιλος). Ακόμη αποκτήθηκε από την Καλαμάτα ο νεαρός Παναγιώτης Λακριντής.
Ας δούμε τις έως τώρα κινήσεις που έχουν κάνει οι δύο ομάδες για τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού τους:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Προπονητής: Περικλής Αμανατίδης.
ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ: Ανδρέας Τάτος, Χρήστος Ρόβας, Γιώργος Λαδάς
ΗΡΘΑΝ: Χουάν Κατάλντι, Χουάν Τζερόνιμο Μπαράλες, Γιώργος Βαλεριάνος, Στέργιος Δημόπουλος, Σέλσο Ραπόζο, Γκαέλ Ακόστα Ζαβάλα, Μάκης Γιαννίκογλου, Μάριος Κωστούλας, Φρίξος Γρίβας, Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας, Αλεχάντρο Αρίμπας
ΕΦΥΓΑΝ: Ανδρέας Βασιλόγιαννης, Δημήτρης Ταΐρης

ΕΡΑΝΗ
Προπονητές: Κώστας Λυμπερόπουλος – Αλέκος Τσατάς.
ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ: Γιώργος Πέππας, Παναγιώτης Μπινιώρης, Δημήτρης Μπάρκας, Αρντιντ Γκεβόρι, Φώτης Κουμπαρούλης
ΗΡΘΑΝ: Κώστας Ηλιόπουλος, Γιάννης Στραβάκος, Κυριάκος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Καπλάνης, Τσάρλς Σάμπσον Τζούνιορ, Νίκος Αναστασόπουλος, Περικλής Δημητρίου, Ελβις Γκελγκέρια, Ορέστης Αντεμάι, Παναγιώτης Λακριντής
ΕΦΥΓΑΝ: Θανάσης Γεωργιόπουλος, Γιάννης Τσόπελας, Νίκος Χρονόπουλος, Παναγιώτης Πλάκας, Σπύρος Κουρούβανης, Αλκίνοος Μιχαλόπουλος, Νίκος Βασιλόπουλος, Ορφέας Γκότσης.