Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 13:10

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να μείνει αήττητη θέλει απόψε με Ολλανδία

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να μείνει αήττητη θέλει απόψε με Ολλανδία

Τον πιο κρίσιμο ίσως αγώνα της στα προκριματικά του Euro 2024 δίνει απόψε (21.45 Alpha, Novasports Prime) η Εθνική Ελλάδας απέναντι στην ισχυρή Ολλανδία στο Αϊντχόφεν.

Η εθνική μας, με 6 βαθμούς μετά από 3 ματς, είναι στη 2η θέση του 2ου ομίλου πίσω από την απόλυτη Γαλλία (12 βαθμοί σε 4 ματς), θα αντιμετωπίσει τους “οράνιε” (4οι με 3 βαθμούς σε 2 αγώνες) στο «Philips Stadion» και θα προσπαθήσει να μείνει αήττητη.
Από την άλλη οι Ολλανδοί του Ρόναλντ Κούμαν, γνωρίζουν ότι οτιδήποτε άλλο εκτός από μια εντός έδρας νίκη σήμερα εναντίον της Ελλάδας, θα ενέτεινε την πίεση στους προκριματικούς του Euro 2024.
Την ίδια ώρα η Γαλλία, η οποία υποδέχεται τους Ιρλανδούς στο Παρίσι, θα μπορούσε να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την πρόκριση στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στη Γερμανία, από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου του επόμενου έτους.
Η αποστολή αναχώρησε χθες το πρωί για την Ολλανδία, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γκουστάβο Πογέτ να μην αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα. Χθες το βράδυ πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση στο γήπεδο του ματς και ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της.
Η αποστολή αποτελείται από τους εξής παίκτες: Οδυσσέας Βλαχοδήμο, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιώργος Αθανασιάδης, Δημήτρης Γιαννούλης, Κώστας Τσιμίκας, Τζορτζ Μπάλντοκ, Λάζαρος Ρότα, Γιώργος Τζαβέλλας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Παναγιώτης Ρέτσος, Δημήτρης Κουρμπέλης, Πέτρος Μάνταλος, Μανώλης Σιώπης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιάννης Παπανικολάου, Τάσος Μπακασέτα, Τάσος Χατζηγιοβάνη, Δημήτρη Λημνιό, Γιώργος Μασούρας, Δημήτρης Πέλκας, Ταξιάρχης Φούντας, Φώτης Ιωαννίδης, Γιώργος Γιακουμάκης και Βαγγέλης Παυλίδης.

Nοκ άουτ ο Μπάλντοκ

Απώλεια για την Εθνική μία μέρα πριν από το παιχνίδι με την Ολλανδία. Συγκεκριμένα, ο Τζορτζ Μπάλντοκ υποβλήθηκε σε απεικονιστικό έλεγχο, ύστερα από ενοχλήσεις από την προπόνηση της Τρίτης και διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση.
Βάσει προγράμματος ο 30χρονος δεξιός μπακ θα επιστρέψει στην Αγγλία σήμερα Πέμπτη και έτσι τίθεται νοκ-άουτ από το ματς απέναντι στους οράνιε και από το παιχνίδι κόντρα στο Γιβραλτάρ την Κυριακή (10/9).

Το πρόγραμμα:
5η αγωνιστική (7/9)
Γαλλία-Ιρλανδία
Ολλανδία-ΕΛΛΑΔΑ
Ρεπό: Γιβραλτάρ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Γαλλία 9-0 12
2. ΕΛΛΑΔΑ 5-2 6
3. Ιρλανδία 4-3 3
-. Ολλανδία 3-4 3
5. Γιβραλτάρ 0-12 0