Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 12:12

Σήμερα η κλήρωση της Β’ τοπικής

Γράφτηκε από τον
Σήμερα η κλήρωση της Β’ τοπικής

Σήμερα στις 7 το απόγευμα θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ, η κλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ τοπικής για την αγωνιστική σεζόν 2023-2024.

Στο φετινό πρωτάθλημα που μετά από χρόνια επιστρέφει με την παλιά του ονομασία Β’ κατηγορία, αντί Α1, θα λάβουν μέρος 16 ομάδες.
Ανάμεσα στις ομάδες που έχουν δικαίωμα να παίξουν στο εν λόγω πρωτάθλημα θα είναι και η Α.Ε. Αβίας, που δήλωσε αδυναμία να παίξει στην Α’ τοπική. Στη δεύτερη κατηγορία δεν δήλωσε συμμετοχή ο Απόλλων Καλαμάτας και έτσι θα αγωνιστεί στην Γ’ τοπική.
Οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα, είναι Α.Ε. Αβίας, Αστέρας Αρφαρών, Ομόνοια, Καλό Νερό, Φοινικούντα, Νέος Αρις, Α.Ε. Λογγάς, Θύελλα Μερόπης, Αναγέννηση Παραλίας, Βλαχόπουλο, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Ατρόμητος Πλατύ, Αστέρας Βαλύρας, Στενωσιά, Μεσσηνιακός και Καλλιθέα.
Το πρωτάθλημα της Β’ τοπικής έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου.

Θέμα με Μητρώο και διαιτητές

Στην κλήρωση της α’ τοπικής, που έγινε την Τετάρτη το βράδυ, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Βασίλης Σπηλιώτης άκουσε τις απόψεις τους και τις ερωτήσεις τους παραγόντων από κάποιες ομάδες που έδωσαν το παρών στη κλήρωση, για διάφορα θέματα σχετικά με το αν έχουν ενταχθεί όλες οι ομάδες στο Αθλητικό Μητρώο, για να μην γίνονται αγώνες Τετάρτες, να μην ορίζονται παρατηρητές και επιβαρύνονται οικονομικά τα σωματεία.
Σε ότι αφορά το Μητρώο ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στη ΓΓΑ υπάρχουν δύο καρτέλες, η μία αφορά τα σωματεία με την ολοκληρωμένη εγγραφή, τα οποία συμμετέχουν κανονικά στις διοργανώσεις της ΕΠΣΜ και η δεύτερη αφορά την οριστική υποβολή αίτησης, εκεί που υπάρχουν ομάδες οι οποίες θα πρέπει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου να έχουν ολοκληρώσει τις 4 θεραπείες ώστε να συνεχίσουν κανονικά να αγωνίζονται. Αν δεν έχουν τακτοποιήσει μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, κάποια από τις 4 θεραπείες, τότε θα αποκλειστούν από τη συνέχεια των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.
Ανέφερε ακόμη ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει σχολή για παρατηρητές αγώνων, καθώς υπάρχει έλλειψη. Τα παιχνίδια της Α’ τοπικής θα γίνονται τα Σαββατοκύριακα και ίσως υπάρχουν μία ή δύο εμβόλιμες Τετάρτες.
Για το θέμα των διαιτητών ο Αγγελος Γεωργόπουλος αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ και υπεύθυνος για τη διαιτησία, σημείωσε ότι έχουμε συγκεκριμένους διαιτητές και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Ανέφερε ότι γίνονται σχολές διαιτησίας, όπου παρακολουθούν λίγα παιδιά τα οποία φεύγουν στην πορεία. Τόνισε ότι η ΕΠΣΜ θα κάνει σχολές για να βγουν διαιτητές, ενώ τόνισε ότι στη διαιτησία κινούμαστε στα όρια και ελπίζει να έρθουν παιδιά στη διαιτησία. Επίσης η διοίκηση της ΕΠΣΜ ζήτησε από τους παράγοντες να φροντίσουν ώστε να λειτουργούν οι απινιδωτές στα γήπεδα.