Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 10:10

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Φιλική νίκη 3-1 στην Κόρινθο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Φιλική νίκη 3-1 στην Κόρινθο (βίντεο)

Το τέταρτο φιλικό προετοιμασίας έδωσε το Σάββατο η Καλαμάτα στην Κόρινθο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα.

Η “Μαύρη Θύελλα” επικράτησε με 3-1 της ομάδας του Ισθμού, έχοντας για σκόρερ τους Μοζέρ, Αρναρέλλη και Ρόβα.
Η Κόρινθος είναι ομάδα Γ’ εθνικής και χθες έγινε ο αγιασμός για τη νέα χρονιά και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου χλοοτάπητα του ΔΑΚ Κορίνθου.
Ο τεχνικός της μεσσηνιακής ομάδας Περικλής Αμανατίδης χρησιμοποίησε και πάλι δύο 11αδες στη φιλική αναμέτρηση και δοκίμασε διάφορα σχήματα εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Μόλις στο 7’ ο Μπενίτεθ ένιωσε τράβηγμα στον προσαγωγό και αποχώρησε,
με τον Κατάλντι να μπαίνει στη θέση του.
Στο 9’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Τάτος έκανε τη σέντρα και ο προωθημένος Μοζέρ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).
Η Καλαμάτα συνέχισε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα είχε καλή ευκαιρία με τον Ακόστα να πλασάρει άουτ από επίκαιρη θέση.
Στο 37’ μετά από ωραία συνεργασία Ακόστα, Πασά και Γρίβα, ο τελευταίος έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα της Κορίνθου να διώχνει σε κόρνερ.
Στο 44’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με σουτ του Παπουλή, με το 1-1 να είναι τ σκορ ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε πολλές αλλαγές από την Καλαμάτα, κάτι που είχε συμβεί και στο φιλικό με τον Πάμισο.
Οι ασπρόμαυροι ανέβασαν στροφές στο τελευταίο εικοσάλεπτο και στο 77’ έγινε το 1-2 με κεφαλιά του Αρναρέλλη που είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κατάλντι και κεφαλιά πάσα του Παπατόλιου.
Πέντε λεπτά αργότερα η μεσσηνιακή ομάδα σημείωσε και τρίτο γκολ, όταν ο Αρίμπας με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Αρναρέλλη, εκείνος έκανε το κόψιμο και ο Ρόβας με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-3.
Η “Μαύρη Θύελλα” είχε και δοκάρι στο 86’ σε σουτ του Αρναρέλλη.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Διάσσινος, Αργυρόπουλος, Παπαχρήστος, Καλούσης, Νικολάου, Μερκούρης, Χαλάτσης, Παπανικολάου, Γεωργίου, Δερμιτζάκης, Παπούλης. Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν οι Χατζής, Συρεγγέλας, Κορωνιώτης, Κουτσουμπέλας Κούτσικος, Κουιμελής και Πέτρου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιαννίκογλου, Μόζερ, Βαλεριάνος, Δημόπουλος, Καραγκούνης, Ματέους Αλβες, Μπενίτεθ, Τάτος, Ακόστα, Γρίβας, Πασάς.
Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι Κατάλντι, Λαδάς, Αρίμπας, Παπατόλιος, Μπαράλες, Αρναρέλλης, Ραπόζο, Ρόβας, Κωνσταντινόπουλος και Τριανταφυλλάκης.

Παρελθόν ο Λιποράσε

Εκτός από μεταγραφές έχουμε και αποχωρήσεις στην Καλαμάτα, με τον Νάτσο Λιποράσει να αποτελεί παρελθόν από τη μεσσηνιακή ομάδα.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Καλαμάτα αναφέρει:
“Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την λύση του συμβολαίου κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Νάτσο Λιποράσε. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην Μαύρη Θύελλα και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του”.
Ο Λιποράσε αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από την Καλαμάτα, προερχόμενος από την Παναχαϊκή και αγωνίστηκε σε ορισμένα ματς την περσινή σεζόν.
Δεν έπεισε όμως την τεχνική ηγεσία πως αξίζει θέση στο ρόστερ και έτσι λύθηκε το συμβόλαιό του.