Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 10:44

ΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ "Ε" ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ: “Νωρίς για συμπεράσματα, θέλουμε δουλειά”

Γράφτηκε από τον
ΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ "Ε" ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ: “Νωρίς για συμπεράσματα, θέλουμε δουλειά”

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Η Καλαμάτα νίκησε την Κυριακή με συνοπτικές διαδικασίες τον Παναθηναϊκό Β’ στην πρεμιέρα της Super League 2 και έδειξε ότι είναι αποφασισμένη για την κατάκτηση του τίτλου.

Το 4-1 στο ΟΑΚΑ πέρα από τους τρεις βαθμούς, δίνει και ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια, που περιλαμβάνει δύο σερί εντός έδρας ματς. Την Πέμπτη με την Καλλιθέα για το Κύπελλο Ελλάδας και την Κυριακή με τον νεοφώτιστο Γιούχτα για τη δεύτερη αγωνιστική του β’ ομίλου.
Η “Μαύρη Θύελλα” στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι, πέτυχε τρία γκολ σε διάστημα 14 λεπτών (από το 31’ έως το 45’), ενθουσιάζοντας του 100 φίλους της που βρέθηκαν στην Αθήνα, αλλά και τον πρόεδρο Γιώργο Πρασσά, ο οποίος ήταν στα επίσημα του γηπέδου.
Ο Ακόστα έκανε την αρχή στο 31’, από ασίστ του Τάτου και στο 40’ ο ίδιος παίκτης από σέντρα του Μόζερ, έγραψε το 0-2. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού Β’, ήρθε και το 0-3 στο 45’. Ο Ανδρέας Τάτος με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, άνοιξε λογαριασμό για τη νέα σεζόν, “κλειδώνοντας” ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς.
Στο β’ μέρος βρήκαν δίχτυα ο Μπιλάλ για τους “πράσινους” και ο Αρναρέλλης για την Καλαμάτα.
Ο Ανδρέας Τάτος μιλώντας στην “Ε” για την εντυπωσιακή νίκη στην πρεμιέρα είπε: “Ηταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Β’. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και πετύχαμε γρήγορα τρία γκολ και έτσι έγινε πιο εύκολο στη συνέχεια το ματς.
Η ζέστη δεν μας άφησε να πιέσουμε περισσότερο, αλλά το θετικό είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς”.
Ο έμπειρος μέσος παραμένει προσγειωμένος, λέγοντας ότι: “Ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα και θέλουμε πολλή δουλειά για να πετύχουμε το στόχο μας. Ολα τα παιχνίδια είναι δύσκολα”. Για το ντέρμπι που έπεται με την Καλλιθέα τόνισε: “Είναι ένα δύσκολο ματς και περιμένουμε τον κόσμο να έρθει να μας στηρίξει. Η ομάδα έδειξε και πέρυσι πολύ θετικό πρόσωπο στο Κύπελλο και θα παλέψουμε και φέτος και όπου φθάσουμε”.
Ο Ανδρέας Τάτος βρίσκεται για τρίτη χρονιά στην Καλαμάτα και διαπιστώνει ότι φέτος: “Υπάρχει καλύτερη οργάνωση. Το τεχνικό τιμ είναι κοντά μας, όπως και η διοίκηση. Εχουν γίνει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, ενώ έχουν έρθει καλοί παίκτες και έχει μείνει ένας κορμός. Ο προπονητής και οι συνεργάτες του κάνουν το καλύτερο δυνατό και φαίνεται ότι είναι όλα είναι διαφορετικά και μακάρι αυτό να συνεχιστεί”.
Η “Μαύρη Θύελλα” στρέφει πλέον την προσοχή της στον αγώνα της Πέμπτης με την Καλλιθέα, που θα διεξαχθεί στις 4 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο. Πρόκειται για νοκ – άουτ αναμέτρηση, που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι. Η Καλλιθέα ξεκίνησε με εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με την Παναχαϊκή, αλλά είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες του δευτέρου ομίλου της Super League 2 και θα χρειαστεί η Καλαμάτα να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης για να έρθει η πρόκριση.