Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 11:03

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 5-6 στα πέναλτι (1-1 κ.α. και παράταση): Πικρός αποκλεισμός στη… ρώσιικη ρουλέτα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 5-6 στα πέναλτι (1-1 κ.α. και παράταση): Πικρός αποκλεισμός στη… ρώσιικη ρουλέτα (φωτό)

Δύο ώρες και 14 πέναλτι, χρειάστηκαν για να αναδειχθεί νικητής στην αναμέτρηση της Καλαμάτας με την Καλλιθέα για την τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η αθηναϊκή ομάδα χαμογέλασε στη… ρώσικη ρουλέτα (5-6)    και συνεχίζει στους "16" του θεσμού, καθώς περνά χωρίς αγώνα την 5η φάση. Η "Μαύρη Θύελλα" άνοιξε το σκορ στο 39' με τον Πασά, αλλά ο Λουκίνας ισοφάρισε στο 78' και έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όπου δεν άλλαξε τίποτα και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι. Ο Μόζερ ήταν ο μοιραίος παίκτης για την Καλαμάτα, αστοχώντας στο 14ο κατά σειρά πέναλτι, ενώ για τους γηπεδούχους δεν βρήκε δίχτυα στο 2ο πέναλτι ο Κατάλντι, όπως και ο Βασιλόγιαννης στο 2ο πέναλτι για την Καλλιθέα. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το έξτρα ημίωρο με δέκα παίκτες λόγω αποβολής των Βαλεριάνου και Ντεμέτριους.

Η Καλαμάτα πέρυσι είχε αποκλείσει στα πέναλτι τον Παναιτωλικό στο Δημοτικό Στάδιο, αλλά φέτος βίωσε τον αποκλεισμό στο πρώτο της παιχνίδι στο Κύπελλο Ελλάδας. Για τη "Μαύρη    Θύελλα" το ζητούμενο είναι το πρωτάθλημα, όπως και και για την Καλλιθέα, αλλά σίγουρα ήθελε τη διάκριση και στον συγκεκριμένο θεσμό. Το παράδοξο ήταν πως χθες στο κακό της πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο που δεν είχε απειληθεί, δέχτηκε την ισοφάριση σε ένα ματς που είχε δύναμη, πάθος, ένταση και μονομαχίες.

Με δύο αλλαγές στην 11άδα

Τους εννέα από τους έντεκα που ξεκίνησαν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό Β', επέλεξε ο Περικλής Αμανατίδης για το χθεσινό ματς. Οι δύο αλλαγές ήταν οι Αρναρέλλης και Πασάς στις θέσεις των Γρίβα και Μπαράλες, με τον τελευταίο να μένει εκτός 20άδας.
Ο Γιαννίκογλου υπερασπίστηκε την εστία, με τους Μόζερ, Βαλεριάνο στα άκρα και τους Αρίμπας, Παπατόλιο, στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα οι Κάνιας, Ματέους Αλβες και στα "φτερά" οι Ακόστα,, Αρναρέλλης, με τον Τάτο, πίσω από τον Πασά.
Η Καλλιθέα ξεκίνησε χωρίς τον περσινό πρώτο της σκόρερ Γιάννη Λουκίνα, αλλά και τους Μανθάτη, Ρομαό, Ματίγια και Κότσαρη, που θεωρούνται βασικοί.
Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Κυνηγόπουλος, με συμπαραστάτες τον πρώην παίκτη της Καλαμάτας Ανδρέα Βασιλόγιαννη και τον Μουτίνιο.

Τεράστια ευκαιρία με το “καλημέρα"

Η Καλλιθέα άγγιξε το γκολ στην πρώτη της επίθεση, όταν ο Κυνηγόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιαννίκογλου, που απέκρουσε με τα πόδια και στην επαναφορά, ο Βασιλόγιαννης σούταρε άουτ.
Στο 18' ο Κυνηγόπουλος    μέσα από την περιοχή, πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης δεν βρήκε στόχο, ούτε στο 26' από σέντρα του Ουές, με την κεφαλιά να περνά άουτ από το κάθετο. Η Καλλιθέα συνέχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και να ψάχνει το γκολ.
Στο 30' από κόρνερ του Μουτίνιο, ο Σίλβα πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Γκολ κόντρα στη ροή του ματς!

Η Καλαμάτα χωρίς να έχει απειλήσει, ευτύχησε να προηγηθεί στο 39'. Ο Βαλεριάνος σέντραρε από αριστερά, ο Τάτος έπιασε το βολ πλανέ μέσα από την περιοχή, με τον Πάντο να αποκρούει, τη μπάλα να χτυπά στη συνέχεια στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης, τον Πασά να προλαβαίνει με προβολή και να τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-0.
Αμέσως μετά το γκολ, η Καλλιθέα απείλησε με ισοφάριση ξανά με τον Κυνηγόπουλο, αλλά το πλασέ μέσα από την περιοχή κοντραρίστηκε, ενώ στο 40' ο φορ των φιλοξενούμενων βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Βαλεριάνου, με την Καλλιθέα να διαμαρτύρεται για πέναλτι.
Ο ρέφερι Τσέτσιλας, που ήταν κοντά στη φάση, έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο φινάλε του ημιχρόνου, ο Μουτίνιο τροφοδότησε τον Κυνηγόπουλο, που έκανε κακό τελείωμα μέσα από την περιοχή

Εβαλε τα βαριά... χαρτιά ο Βοσνιάδης

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την ίδια εικόνα με το πρώτο. Η Καλαμάτα ισορρόπησε το παιχνίδι και βελτιώθηκε ανασταλτικά. Μάλιστα ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 53' με την κεφαλιά του Πασά από σέντρα του Μόζερ να καταλήγει στην αγκαλιά του Πάντου.
Ο Αλέκος Βοσνιάδης έβαλε στο 56' τους έμπειρους Ρομαό, Λουκίνα και Ματίγια, ενώ στη συνέχεια μπήκαν και οι Μουστακόπουλος, Μανθάτης.
Οι πρώτες κινήσεις για την Καλαμάτα ήρθαν στο 65' με τους Κατάλντι, Γρίβα, στις θέσεις των Τάτου και Αρναρέλλη. Το ματς πήγε στη δύναμη και στις προσωπικές μονομαχίες, Η Καλαμάτα απείλησε στο 73' με την ατομική ενέργεια και το σουτ του Πασά, που πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Ισοφάρισε με Λουκίνα

Στο 78' η Καλλιθέα ισοφάρισε με τον Λουκίνα, που πήρε την μπάλα με πλάτη γύρισε και με σουτ νίκησε τον Γιαννίκογλου, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Η Καλλιθέα βρήκε δίχτυα στην πρώτης καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, όπως είχε συμβεί και με την Καλαμάτα στο πρώτο μέρος. Στο 80' ο σκόρερ έστρωσε την μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Βασιλόγιαννη, που σούταρε άουτ.

Αγγιξε το 2-1 ο Πασάς

Μετά το 1-1, ο Περικλής Αμανατίδης, έβαλε τον Ρόβα στη θέση του Ακόστα και στην πρώτη του επαφή επιχείρησε το μακρινό σουτ που πέρασε άουτ από το οριζόντιο. Στο 86' ο Γιάννης Πασάς με περίτεχνες ενέργειες απέφυγε τρεις παίκτες μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Πάντος του στέρησε το γκολ. Ετσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ενταση και αποβολές στο έξτρα ημίωρο

Στην παράταση έλειψαν οι ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Τα “αίματα άναψαν" στο 114', όταν ο Ντεμέτριους χτύπησε εκτός φάσης τον Ραπόσο και είδε την κόκκινη κάρτα. Στη συνέχεια ακολούθησε σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, στον οποίο μπήκαν και οι πάγκοι των δύο ομάδων, με τον ρέφερι Τσέτσιλα να αποβάλλει και τον Βαλεριάνο της Καλαμάτας. Το ματς συνεχίστηκε μετά από τρίλεπτη διακοπή. Το 1-1 δεν άλλαξαν και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι

(Κ) Ματίγια 0-1
(Μ) Μπενίτες 1-1
(Κ) Βασιλόγιαννης απέκρουσε ο Γιαννίκογλου
(Μ) Κατάλντι απέκρουσε ο Πάντος
(Κ) Μεχίας 1-2
Μ) Αρίμπας 2-2
(Κ) Ρομαό 2-3
(Μ) Ρόβας 3=3
(Κ) Λουκίνας 3-4
Μ) Ραπόσο 4-4
(Κ) Μανθάτης 4-5
(Μ) Παπατόλιος 5-5
(Κ) Μουστακόπουλος 5-6
(Μ) Μόζερ ψηλά άουτ

Το ματς διαιτήτευσε ο Τσέτσιλας (Καστοριάς) με βοηθούς τους Καραλή (Ηλείας), Οικονόμου (Αχαΐας). Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Παπαγεωργόπουλος από την Αργολίδα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιαννίκογλου, Μόζερ, Αρίμπας, Παπατόλιος, Βαλεριάνος, Ματέους Αλβες (96' Κωστούλας), Κάνιας (89' Μπενίτες), Τάτος (65' Κατάλντι),    Αρναρέλλης (65' Γρίβας), Ακόστα (81' Ρόβας), Πασάς (89' Ραπόσο).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Πάντος, Καινούργιος (72' Μανθάτης), Μεχίας, Μαρότα (91' Μπουλούλης), Ουές, Σίλβα (56' Ματίγια),    Τσιντώνης (56' Ρομαό), Βασιλόγιαννης, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος (56' Λουκίνας),    Μουτίνιο (64' Μουστακόπουλος).