Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 15:31

Ανετα η Καλαμάτα 3-1 το νεοφώτιστο Γιούχτα

Γράφτηκε από τον
Ανετα η Καλαμάτα 3-1 το νεοφώτιστο Γιούχτα

Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς στη Super League 2 πανηγύρισε η Καλαμάτα, επικρατώντας πριν από λίγο με 3-1 του Γιούχτα στο Δημοτικό Στάδιο.

Η "Μαύρη Θύελλα" έθεσε τις βάσεις για τη νίκη στο 32' με το γκολ του Μπαράλες και "σφράγισε" τους τρεις βαθμούς με τα δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Πασά στο 50' και Ακόστα στο 59'. Οι νεοφώτιστοι μείωσαν στο 90' σε 3-1 με το πέναλτι του Ροβίθη.

Η Καλαμάτα έκανε εύκολα το 2 στα 2 και ισοβαθμεί με τα Χανιά στην κορυφή του δευτέρου ομίλου, με τη συνέχεια να περιλαμβάνει το εκτός έδρας ματς με το Αιγάλεω σε δύο εβδομάδες. Ο Γιούχτας, που στην πρεμιέρα είχε κερδίσει το Διαγόρα, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα. Στα θετικά για την Καλαμάτα ότι βρήκαν δίχτυα οι δύο σέντερ φορ Μπαράλες και Πασάς, ανοίγοντας λογαριασμό στη Super League 2, καθώς και ότι σκόραρε και πάλι ο Ακόστα. Ο Μεξικανός, που είχε πετύχει δύο γκολ στη νίκη με τον Παναθηναϊκό Β' στο ΟΑΚΑ, έφθασε τα 3 γκολ και είναι στην κορυφή των σκόρερ.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ 

90' Τέλος στο ματς. Καλαμάτα - Γιούχτας 3-1

Ο Ροβίθης σημαδεύει σωστά και μειώνει σε 3-1.

90'' Πέναλτι για τον Γιούχτα σε ανατροπή του Γκίνη από τον Κωνταντινόπουλο.

87' Σουτ Κίσσα έξω από την περιοχή σε κόρνερ ο Μέντες,

86' Πέμπτη αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Αρναρέλλης στη θέση του Ματέους Αλβες.

84' Ολοκληρώνει τις αλλαγές ο Γιούχτας. Ο Δασκαλάκης στη θέση του Μπρους.

80' Τέταρτη αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Μπενίτες στη θέση του Κάνιας.

Ο Περικλής Αμανατίδης απέσυρε τους δύο από τους τρεις σημερινούς σκόρερ, καθώς και τον Τάτο, καθώς το ματς έχει κριθεί και έχει να σκέφτεται και τη συνέχεια και το ματς με το Αιγάλεω.

72' Τρεις αλλαγές για την Καλαμάτα. Μπήκαν οι Ρόβας, Γρίβας, Κατάλντι και βγήκαν οι Μπαράλες, Ακόστα και Τάτος.

66' Δύο ακόμα αλλαγές για τον Γιούχτα. Μπήκαν οι Κίσσας και Βρετός και βγήκαν οι Πολυχρόνης και Μπουτσάκης.

Με τα δύο γρήγορα γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Καλαμάτα, καθαρίζει το ματς.

60' Δύο αλλαγές για τον Γιούχτα. Βγαίνει ο Αλεξόπουλος, που χειροκροτείται και στη θέση του θα μπει ο Ροβίθης, ενώ μπαίνει και ο Γκίνης στη θέση του Μάρτσι.

59' Γκολ για την Καλαμάτα. Ο Ακόστα με σουτ γράφει το 3-0.

50' Γκολ για την Καλαμάτα. Ο Τάτος με ασίστ έβγαλε τον Πασά σε θέση βολής και ο έμπειρος φορ με σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση έγραψε το 2-0.

Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες. 

Hμίχρονο Καλαμάτα - Γιούχτας 1-0 με το γκολ του Μπαράλες στο 32'

37' Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Μπαράλες με γυριστή κεφαλιά έστρωσε την μπάλα στον κενό χώρο για τον Ακόστα, που μπήκε στην περιοχή και σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

32' Γκολ για την Καλαμάτα με Μπαράλες.  Ο Κάνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ματέους πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπαράλες με νέα κοντινή κεφαλιά κάνει το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της "Μαύρης Θύελλας"

17' Παραμένει το 0-0 με την Καλαμάτα να έχει την εδαφική υπεροχή, έχοντας κερδίσει πέντε κόρνερ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία το δοκάρι του Ακόστα στο 11'

16' Νέα καλή στιγμή για την Καλαμάτα. Ο Ραπόσο από δεξιά, συνέκλινε και σούταρε με το αριστερό για να διώξει με το ένα χέρι σε κόρνερ ο Πρινιωτάκης.

14' Σουτ Τάτου έξω από την περιοχή, διώχνει σε κόρνερ ο γκολκίπερ των Κρητικών.

11'  Δοκάρι για την Καλαμάτα. Ο Ακόστα πλάσαρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι του Πρινιωτάκη. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη "Μαύρη Θύελλα".

Στη σέντρα η ομάδα της Καλαμάτας με τον Μπαράλες. Αρχίζει το ματς.

Λίγος κόσμος στο Δημοτικό Στάδιο, ενώ οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους διαιτητές.

Με τέσσερις αλλαγές στην 11άδα η Καλαμάτα, συγκριτικά με το ματς της Πέμπτης με την Καλλιθέα. Ο Μέντες θα υπερασπιστεί την εστία αντί του Γιαννίκογλου, ο Ραπόσο θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Μόζερ και ο Κωνσταντινόπουλος  αριστερό μπακ, αντί του Βαλεριάνου που αποβλήθηκε με την Καλλιθέα.  Ακόμα ξεκινά στην επίθεση ο Μπαράλες, που ήταν την Πέμπτη εκτός 20άδας και μένει στον πάγκο ο Αρναρέλλης. 

Το ματς θα διαιτητεύσει ο Πουλόπουλος με βοηθούς τους Παγουρτζή και Σγουράκη, όλοι από τον Πειραιά.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες, Ραπόσο, Αρίμπας, Παπατόλιος, Κωνσταντινόπουλος, Ματέους Αλβες, Κάνιας, Τάτος, Ακόστα, Πασάς, Μπαράλες.

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Πρινιωτάκης, Γελαδάρης, Λιποράσε, Φαζός, Κόλα, Μάρτσι, Μπουτσάκης, Πολυχρόνης, Νοικοκυράκης, Μπρους, Αλεξόπουλος.