Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 13:05

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Διαγόρας Ρόδου - Παναιτωλικός σήμερα για μια θέση στους “16”

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Διαγόρας Ρόδου - Παναιτωλικός σήμερα για μια θέση στους “16”

Οι 13 από τις 16 ομάδες της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έχουν γίνει γνωστές, με τρεις θέσεις να εκκρεμούν για να ολοκληρωθεί το… παζλ της φάσης των «16».

Συγκεκριμένα την Δευτέρα άλλα δύο εισιτήρια για τους «16» βρήκαν κάτοχο στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε το πρώτο, επικρατώντας 3-1 του Καμπανιακού στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο ΟΦΗ σφράγισε το δεύτερο μετά το απίθανο 5-3 επί των Χανίων!
Οι δύο αυτές ομάδες ανέβασαν τον αριθμό στις 13 σχετικά με τις συμμετέχουσες στην 6η φάση της διοργάνωσης, με τρεις θέσεις να απομένουν.
Η μία θα βγει σήμερα Τετάρτη από το ζευγάρι του Διαγόρα με τον Παναιτωλικό.
Η αναμέτρηση αυτή θα ξεκινήσει στις 4 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου και θα την διαιτητεύσει ο Κατοίκος (Αθηνών). Βοηθοί ορίστηκαν οι Νιδριώτης (Αθηνών) και Χριστοδούλου (Ημαθίας) και τέταρτος διαιτητής ο Βλάχος (Ανατολικής Αττικής).
Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος και η Λαμία περιμένουν τους νικητές από τα ματς Γιούχτας-Εθνικός και Λεβαδειακός-Αιολικός για να μάθουν τα ζευγάρια τους πριν τους «16».
Από την επόμενη φάση, μπαίνει και το big-5 στη διοργάνωση, ενώ ως τώρα αξίζει να σημειωθεί πως όλες -εκτός από μία- οι ομάδες της Super League έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και δεν έχουν πέσει θύματα εκπλήξεων. Μοναδική ως τώρα που έμεινε εκτός είναι αυτή του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού στη μάχη των σουπερλιγκάτων, αποκλείστηκε από τον Βόλο.
Αναλυτικά οι 13 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους «16» του θεσμού:
Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρης, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Κηφισιά, Πανσερραϊκός, Βόλος, Καλλιθέα, Νίκη Βόλου και ΑΕΛ.
Τα παιχνίδια που εκκρεμούν:
Διαγόρας Ρόδου-Παναιτωλικός (11/10, 16:00)
Ατρόμητος – Γιούχτας ή Εθνικός
Λαμία – Λεβαδειακός ή Αιολικός

Φάση των «16»
Πρώτα παιχνίδια: 31/10 – 02/11/2023
Δεύτερα παιχνίδια: 05 – 07/12/2023
Πηγή: sport-fm.gr