Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 11:11

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ευκαιρία να εδραιωθεί στην κορυφή

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ευκαιρία να εδραιωθεί στην κορυφή

Τη μοναξιά της κορυφής στον β’ όμιλο της Super League 2 απολαμβάνει η Καλαμάτα, καθώς τα Χανιά ηττήθηκαν χθες στη Ρόδο με 3-1 από το Διαγόρα.

Η “Μαύρη Θύελλα” είναι η μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο και μαζί με το Λεβαδειακό από τον πρώτο όμιλο, οι μόνες που δεν έχουν απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα. Οι Βοιωτοί έχουν κερδίσει πάντως και τα τρία τους παιχνίδια με 1-0, ενώ η Καλαμάτα μετρά 10 γκολ στο ξεκίνημα της σεζόν. Συγκεκριμένα, νίκησε στην πρεμιέρα με 4-1 τον Παναθηναϊκό Β’ στο ΟΑΚΑ, τη δεύτερη αγωνιστική με 3-1 τον Γιούχτα στο Δημοτικό Στάδιο και το περασμένο Σάββατο με 3-0 το Αιγάλεω στο “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης”.
Οι εννέα βαθμοί με τέρματα 10-2 σε τρεις αγωνιστικές, συνιστούν το καλύτερο ξεκίνημα που έχει κάνει ποτέ η Καλαμάτα στη SL2 και αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια, που περιλαμβάνει δύο διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια με Χανιά και Ηλιούπολη. Θεωρητικά η κόντρα με τους Κρητικούς έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, μιας και τα Χανιά είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Η “Μαύρη Θύελλα” έχει την ευκαιρία με νίκη να ξεφύγει από νωρίς με 6 βαθμούς από τα Χανιά, ενώ αν κάνει το “5 στα 5” με την Ηλιούπολη, θα εδραιωθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα πάει με ψυχολογία στα ύψη, την 6η αγωνιστική στη Νίκαια για το ντέρμπι με τον Ιωνικό.
Ο Περικλής Αμανατίδης τονίζει στους παίκτες του, ότι πρέπει να κοιτάζουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και η προσοχή όλων είναι στα Χανιά, που γνώρισαν ήττα – σοκ στη Ρόδο και έπεσαν από την κορυφή.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολος αντίπαλος για την Καλαμάτα, που κόντρα στο Αιγάλεω είδε να αποχωρούν τραυματίες οι Αρίμπας και Κάνιας με συνέπεια η συμμετοχή τους με τα Χανιά να κρίνεται αμφίβολη.
Εκτιμάται πάντως ότι θα προλάβουν να αγωνιστούν στο ντέρμπι, που θα διεξαχθεί πιθανότατα την προσεχή Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο.

Τρία γκολ σε 30 λεπτά ο Διαγόρας

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Διαγόρας επιβλήθηκε χθες στη Ρόδο με 3-1 των Χανίων, για την 3η αγωνιστική του Β΄ ομίλου της Super League 2 και υποχρέωσε την κρητική ομάδα στην πρώτη βαθμολογική απώλεια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 μόλις στο 7ο λεπτό, με τέρματα των Αντεσίνα και Λεσάι, και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Λεσάι με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ουσιαστικά «τελείωσε» το παιχνίδι.
Το μόνο που κατάφεραν τα Χανιά, ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής λίγο πριν τη λήξη με τον Βουό.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγωνιστικές)
1. Καλαμάτα 10-2 9
2 .Γιούχτας 5-4 6
. Διαγόρας 5-4 6
-. Χανιά 7-3 6
5. Καλλιθέα 3-2 4
Ιωνικός 4-4 4
. Ηλιούπολη 2-4 4
8 Παναθηναϊκός Β΄ 3-4 3
. Τηλυκράτης 2-5 3
10. Παναχαϊκή 1-4 1
11. Αιγάλεω 1-6 0
12. Ολυμπιακός Β΄ 3-4 -8
* Ο Ολυμπιακός Β' έχει ξεκινήσει με - 10 βαθμούς.
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Παναθηναϊκός Β' και Καλλιθέα.