Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 15:29

ΕΡΑΝΗ – ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 0-0: Δεν έσπασε το… ρόδι ούτε την 9η αγωνιστική (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ – ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 0-0: Δεν έσπασε το… ρόδι ούτε την 9η αγωνιστική (φωτό)

Ούτε την 9η αγωνιστική κατάφερε να… σπάσει το ρόδι η Εράνη και να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη Γ’ εθνική.

Η φιλιατρινή ομάδα έμεινε χθες στο 0-0 στην έδρα της με τον Βύζαντα Μεγάρων, σε ένα κακό ποιοτικά ματς με λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Ετσι οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα απέναντι σε μια ομάδα με κοινό στόχο και παρέμειναν μακριά από το τρίποντο για 9η σερί αγωνιστική.

Πέντε ισοπαλίες σε εννέα ματς!

Εντός έδρας η Εράνη έχει τέσσερις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς (με τον Πανελευσινιακό έχασε το τρίποντο στα χαρτιά), ενώ είναι αξιοσημείωτο πως δεν έχει ηττηθεί στα πέντε από τα εννέα ματς πρωταθλήματος κι όμως είναι ουραγός της βαθμολογίας!

Ο λόγος είναι πως δεν έχει το εύκολο γκολ, δυσκολεύεται πολύ να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και αυτό της έχει στερήσει τη δυνατότητα να βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο Βύζαντας Μεγάρων πήγε χθες στα Φιλιατρά ξεκάθαρα για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και τα κατάφερε παίζοντας με αμυντική τακτική
καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό πως η ιστορική ομάδα των Μεγάρων δεν έχασε ούτε μια καλή ευκαιρία σε 94 λεπτά παιχνιδιού!
Κι από την άλλη όμως η ομάδα του Θοδωρή Γιακαλή, δημιούργησε ελάχιστες καλές ευκαιρίες και δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Πως έπαιξε η Εράνη

Ο 48χρονος προπονητής έδωσε χθες φανέλα βασικού σε τέσσερα από τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της φιλιατρινής ομάδας, τους Τσερπέ, Μπουλγκουρίδη, Καραμπέτσο και Πλατάνα.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σαββίδης, στα δεξιά της άμυνας ο Τσερπές, αριστερά ο Μπινιώρης και κεντρικοί αμυντικοί οι Πέππας και Καπλάνης.
Αμυντικά χαφ ήταν ο Γκεβόρι με τον Πλατάνα, λίγο πιο μπροστά τους έπαιζε ο Καραμπέτσος, δεξί χαφ ο Μπουλγκουρίδης, αριστερό ο Κωνσταντόπουλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Ηλιόπουλος.

Απείλησε με Ηλιόπουλο,
Καραμπέτσο και Καπλάνη

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 2’ έχασαν σημαντική ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Τσερπέ από δεξιά ο Ηλιόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λέτσο μπλόκαρε.
Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 21’ μετά το δυνατό πλάγιο άουτ του Καπλάνη επικράτησε σύγχυση στην περιοχή του Βύζαντα, με τον Καραμπέτσο να πλασάρει άουτ από πολύ κοντά.
Η Εράνη συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Κωνσταντόπουλο να παίρνει πρωτοβουλίες από τα δεξιά και τον Γκεβόρι να κάνει καλό παιχνίδι στον άξονα. Στο 42’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Εράνη όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπουλγκουρίδη, ο γκολκίπερ Λέτσο έχασε την μπάλα από τα χέρια του και ο προωθημένος Καπλάνης έπιασε την προβολή με τον Ρέππα να διώχνει σωτήρια λίγο πριν τη γραμμή!

Δεν είχε λύσεις στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την Εράνη να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να δυσκολεύεται να πατήσει την περιοχή των φιλοξενούμενων. Μάλιστα μετά από μια ώρα αγώνα ο Κώστας Ηλιόπουλος αποχώρησε λόγω τραυματισμού και ο Μπάρκας πήρε τη θέση του και πήγε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ βγήκε και ο Πλατάνας για να μπει ο Σινάνι.
Παρά τις αλλαγές η ομάδα του κ. Γιακαλή δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του Βύζαντα και τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.
Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 74’ με το γυριστό σουτ του Μπάρκα από το ύψος του πέναλτι να μπλοκάρεται από τον Λέτσο.
Στα τελευταία λεπτά στην κορυφή της επίθεσης της Εράνης έπαιξαν διαδοχικά τόσο ο Κωνσταντόπουλος, όσο και ο Καραμπέτσος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στο 80’ ο Μπάρκας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, με τον Κωνσταντόπουλο να κάνει το κοντρόλ και να σουτάρει ψηλά άουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 85’ με τον Καραμπέτσο να εκτελεί το φάουλ και τον Τσερπέ να πιάνει την κεφαλιά που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Καλή ήταν η διαιτησία του Μάρκου (Λακωνίας) και των βοηθών του Μπεκιάρη και Σόβολο από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Καραμπέτσος, Πλατάνας, Γκεβόρι, Ηλιόπουλος και Χατζημελετιάδης.
ΕΡΑΝΗ: Σαββίδης, Μπινιώρης, Ηλιόπουλος (61’ λ.τρ. Σινάνι), Πλατάνας (61’ Μπάρκας), Καπλάνης, Πέππας, Γκεβόρι, Κωνσταντόπουλος, Μπουλγκουρίδης (71’ Φλαριώτης), Καραμπέτσος (89’ Χάρμπας), Τσερπές.
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Λέτσο, Ζαχαράκης, Ρέππας, Μουσκάι, Ρεσούλι, Χατζημελετιάδης, Χατζάκος, Φουάσης, Χαϊκάλης, Ι. Καραγιάννης (90’ Κούτσι), Μ. Καραγιάννης (76’ Ντερμύσι).