Τετάρτη, 29 Οκτώβριος 2014 11:48

Αφιέρωμα της UEFA στον Αστέρα Τρίπολης

Γράφτηκε από τον

Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA φιλοξενεί αφιέρωμα με στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης του Αστέρα με την Τότεναμ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.


Ειδική μνεία γίνεται στο αήττητο του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", ενώ στην κεντρική φωτογραφία φιλοξενείται αυτή του Στάικου Βεργέτη από το White Hart Lane.
Οσα αναφέρονται στο uefa.com
Ο Αστέρας γνώρισε την ήττα από την Τότεναμ για την 3η αγωνιστική αλλά παραμένει αήττητος στην έδρα του στα ματς του Europa League. Το ρεκόρ θετικών αποτελεσμάτων στην Τρίπολη ήρθε ο καιρός να αντιμετωπίσει το δυσκολότερο τεστ καθώς ο ελληνικός σύλλογος φιλοξενεί την Τότεναμ για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.
-Το 5-1 των Σπερς ήταν η πιο βαριά ήττα του Αστέρα στην Ευρώπη που περιμένει ακόμη για μία εκτός έδρας νίκη.
-Ο Αστέρας έχει να ηττηθεί στην έδρα του εδώ και τρεις σεζόν που συμμετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με το ρεκόρ του να φτάνει τις τέσσερις νίκες και τις τρεις ισοπαλίες, με τις νίκες να είναι με δύο γκολ διαφορά.
-Οι Σπερς δεν έχουν κερδίσει σε τρεις αναμετρήσεις στην Ελλάδα, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, αλλά αήττητοι στις τρεις τελευταίες ευρωπαϊκές εξορμήσεις.
-Ο Βλαντ Κίρικες και ο Ντορίν Γκοϊάν έχουν αγωνιστεί μαζί στην Εθνική Ρουμανίας.
-Ο Αστέρας είναι μία από τις μόλις τέσσερις ομάδες στη φάση των ομίλων που ξεκίνησε στο Europa League από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Οι υπόλοιπες είναι η Κράσνονταρ, η Ντιναμό Μινσκ και η Ριέκα. Αυτό είναι το ένατο παιχνίδι στη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν.
-Οι δύο σύλλογοι έχουν κοινό ποδοσφαιριστή τον Μάρτον Φούλοπ, ο οποίος ήταν στην Τότεναμ την τριετία 2004-2007 και φόρεσε τη φανέλα του Αστέρα την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.
-Ο πρώην αμυντικός της Αργεντινής Μαουρίτσιο Ποκετίνο ανέλαβε την ευθύνη της Τότεναμ το καλοκαίρι, μετά από μια επιτυχημένη πρώτη σεζόν στην Αγγλία με τη Σαουθάμπτον. Νικητής του Copa del Rey σε δύο περιόδους του στην Εσπανιόλ, έπαιξε επίσης στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μπορντό, αλλά επέστρεψε στο σύλλογο της Βαρκελώνης ως πρώτος προπονητής το 2009.
-Στον Αστέρα πίστεψαν στον Στάικο Βεργέτη και το 2013 ανέλαβε τη θέση του προπονητή. Ο 38χρονος τεχνικός γνωρίζει άπταιστα πολλές γλώσσες, έχει εργαστεί στο σύλλογο ως διερμηνέας, ως αναλυτής αγώνα, στις ακαδημίες, αλλά και ως βοηθός προπονητή. Γεννήθηκε στην Τρίπολη και στερήθηκε το όνειρο για μια καριέρα εξαιτίας ενός τραυματισμού.

πηγη arcadiasports.gr