Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 21:08

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Προβληματισμός για Αμανατίδη

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Προβληματισμός για Αμανατίδη

Στο ΟΑΚΑ (με Παναθηναϊκό Β’) και στο Αιγάλεω (με την ομώνυμη ομάδα) η Καλαμάτα πέρασε με... περίπατο και το ίδιο φαινόταν ότι θα κάνει και στην τρίτη επίσκεψη στην Αθήνα, αλλά όσο ιδανικά ξεκίνησε το χθεσινό ματς με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, τόσο άσχημα τελείωσε.

Η “Μαύρη Θύελλα” ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος εκτός έδρας με σκορ 3-2 και έπεσε από την κορυφή του β’ ομίλου της Super League 2, μετά το μεγάλο διπλό των Χανίων στην Καλλιθέα (0-1).
Η μεσσηνιακή ομάδα είναι στο -3 από τους Κρητικούς, καθώς κατάφερε και έχασε σε ένα ματς που προηγήθηκε με 0-2 στο 24’ χάρη σε γκολ των Ακόστα και Τάτου και έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 71’ λόγω αποβολής του Κόνκολα. Ο Ιωνικός με τον Ντάουντα στο 38’ και στο 50’ και τον Σάλαζαρ στο 93’ πήρε μια ανέλπιστη νίκη, που τον διατηρεί κοντά στις πρώτες θέσεις. Η Καλαμάτα, που είχε και δύο δοκάρια με Παπατόλιο, Ακόστα, αμφότερα με το σκορ στο 2-2 έχασε και το δεύτερο ντέρμπι με ανταγωνιστή για τον τίτλο. Είχε προηγηθεί το 0-2 από τα Χανιά στο Στάδιο, ενώ αν προσθέσουμε και το ματς με την Καλλιθέα στο κύπελλο Ελλάδας (αποκλεισμός στα πέναλτι) είναι τρία τα ντέρμπι που δεν παίρνει τίποτα. Η νέα ήττα και κυρίως ο τρόπος που ήρθε, ενδέχεται να φέρει εξελίξεις. Και αυτό γιατί υπάρχει προβληματισμός στη διοίκηση για τον Περικλή Αμανατίδη. Ο έμπειρος τεχνικός μετά το 3-2 από τον Ιωνικό δεν αισθάνεται και τόσο άνετα στη… θέση του και ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς, είναι αυτός που θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι. Αν δηλαδή ο Αμανατίδης “πληρώσει το μάρμαρο” ή θα συνεχίσει στον πάγκο, μιας και ακόμα είναι νωρίς (μόλις έξι αγωνιστικές έχουν παιχτεί), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η άνοδος θα κριθεί φέτος στα πλέι οφ.
Η Καλαμάτα απέχει 3 βαθμούς από τα Χανιά, που έχουν περάσει νικηφόρα τόσο από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όσο και από τη Νεάπολη και την Καλλιθέα και δείχνουν ικανά για την πρωτιά. Δεν είναι βέβαια Κηφισιά, που πέρυσι είχε κάνει το απόλυτο στο ξεκίνημα και ξέφυγε νωρίς από τη “Μαύρη Θύελλα”, αλλά τα τρία διπλά στις έδρες των ανταγωνιστών για τον τίτλο, καθιστούν τους Κρητικούς εκ των φαβορί, με δεδομένο ότι θα παίξουν στο β’ γύρο όλα τα ντέρμπι. Η συνέχεια για την Καλαμάτα περιλαμβάνει το εντός έδρας ματς με το νεοφώτιστο Τηλυκράτη με την προετοιμασία να ξεκινά από αύριο Τρίτη, έπειτα από το σημερινό ρεπό και εν αναμονή των αποφάσεων του Γιώργου Πρασσά.