Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 21:31

Τέλος ο Αμανατίδης από την Καλαμάτα!

Γράφτηκε από τον
Τέλος ο Αμανατίδης από την Καλαμάτα!

Σύντομη αποδείχθηκε η θητεία ενός ακόμα προπονητή τα τελευταία χρόνια στην Καλαμάτα.

Ο Περικλής Αμανατίδης αποτελεί εδώ και λίγη ώρα παρελθόν και η διοίκηση ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Ο έμπειρος τεχνικός αποχωρεί μόλις μετά από τρεις μήνες στον πάγκο "πληρώνοντας" ουσιαστικά τις δύο ήττες στα ντέρμπι με Χανιά, Ιωνικό και ιδιαίτερα την χθεσινή στη Νεάπολη.

Το κλίμα για τον Αμανατίδη ήταν βαρύ μετά το 3-2 στη Νεάπολη και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε αυτό το αποτέλεσμα (από 0-2 στο 24' και με παίκτη παραπάνω από το 71' η "Μαύρη Θύελλα").

Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε απόψε τη λύση της συνεργασίας, στην οποία αναφέρεται πάντως ότι ο Περικλής Αμανατίδης υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή.

"Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει ότι κάνει δεκτή την παραίτηση του προπονητή της ομάδας Περικλή Αμανατίδη. Στο διάστημα των τριών μηνών που δούλεψε στην Μαύρη Θύελλα εργάστηκε με ήθος και αξιοπρέπεια και ο πρόεδρος κ. Πρασσάς και τα μέλη της Διοίκησης τον ευχαριστούν για όσα πρόσφερε. Φεύγει σαν φίλος από την Καλαμάτα και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του. Η ομάδα μας βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Από τον κ. Πρασσά και τους συνεργάτες του εξετάζονται αρκετά ονόματα και αναμένεται σύντομα ανακοίνωση", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο Περικλής Αμανατίδης αφήνει την Καλαμάτα στη δεύτερη θέση με 12 βαθμούς, έχοντας απολογισμό 4 νίκες με Παναθηναϊκό Β', Αιγάλεω, Γιούχτα, Ηλιούπολη και δύο ήττες από Χανιά και Ιωνικό και στο -3 από την κορυφή του β' ομίλου της Super League 2. Στο Κύπελλο, γνώρισε την ήττα στα πέναλτι σε νοκ - άουτ ματς από την Καλλιθέα στο Στάδιο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Οσον αφορά τη διάδοχη κατάσταση, οι ιθύνοντες έχουν επαφές με αρκετούς προπονητές και η θέση στον πάγκο δεν θα μείνει για πολύ καιρό κενή. Οι Δημήτρης Σπανός και Μιχάλης Γρηγορίου είναι δύο από τις περιπτώσεις που απασχολούν τη "Μαύρη Θύελλα", που θα πάει σε έμπειρη λύση, προκειμένου να μπορέσει να πάρει φέτος τον τίτλο και κατ' επέκταση την άνοδο.