Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 12:40

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”": Για το έκτο τρίποντο με Διαγόρα

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”": Για το έκτο τρίποντο με Διαγόρα

Νέο σερί με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο θέλει να χτίσει η Καλαμάτα, ώστε να μείνει σε τροχιά κορυφής στον β’ όμιλο της Super League 2.


Η “Μαύρη Θύελλα” ξεκίνησε με τρεις νίκες το πρωτάθλημα κόντρα σε Παναθηναϊκό Β’, Γιούχτα και Αιγάλεω, αλλά το αήττητο σταμάτησε στο εντός έδρας ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής με τα Χανιά.
Ακολούθησε η νίκη με την Ηλιούπολη και η νέα ήττα από τον Ιωνικό, που έφερε και τη λύση της συνεργασίας με τον Περικλή Αμανατίδη. Ο Χάβος έκανε ντεμπούτο το περασμένο Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο, κόντρα στον Τηλυκράτη και το συνδύασε με νίκη (3-0) και καλή εμφάνιση. Το ζητούμενο είναι να ζευγαρώσει τις επιτυχίες στο αυριανό νέο εντός έδρας παιχνίδι, με αντίπαλο το Διαγόρα (3 μ.μ.), ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες των Χανίων, που αγωνίζονται εκτός έδρας με το Γιούχτα. Τα Χανιά έχουν τρεις βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη Καλαμάτα, η οποία έχει την καλύτερη επίθεση (17 γκολ) στην κατηγορία και τον πρώτο σκόρερ (Ακόστα με 5 τέρματα).
Η “Μαύρη Θύελλα” θα αγωνιστεί πάντως την Κυριακή με σημαντικές απουσίες σε όλες τις γραμμές, καθώς ο στόπερ Δημόπουλος και ο αμυντικός μέσος Ματέους Αλβες είναι τιμωρημένοι, ενώ ο γκολκίπερ Μέντες έχει υποχρεώσεις με τη Γουινέα – Μπισάου. Εκτός μέχρι το τέλος του 2023 είναι ο τραυματίας Κάνιας (αμυντικό χαφ), ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του αμυντικού Αρίμπας και του επιθετικού Μπαράλες, λόγω τραυματισμού.
Παρ’ όλα αυτά η Καλαμάτα υπερέχει ποιοτικά του Διαγόρα, που μακριά από τη Ρόδο όχι μόνο δεν έχει βαθμό, αλλά δεν έχει καν σκοράρει. Μετρά τέσσερις ήττες με τέρματα 0-5 και θα δώσει το τρίτο σερί εκτός έδρας ματς, μετά από αυτά με Τηλυκράτη και Ολυμπιακό Β’, όπου ηττήθηκε με σκορ 1-0. Μετά την Καλαμάτα θα παίξει μάλιστα εκτός έδρας και με την Παναχαϊκή, καθώς στο γήπεδό του γίνεται επανασπορά και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε να αλλάξει η έδρα του ματς με την Καλαμάτα. Ετσι οι δύο ομάδες θα παίξουν αύριο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και στο β’ γύρο στη Ρόδο.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στον β’ όμιλο

Σάββατο

Αιγάλεω – Ολυμπιακός Β’, 3 μ.μ.

Κυριακή

Καλαμάτα – Διαγόρας, 3 μ.μ.
Γιούχτας – Χανιά, 3 μ.μ.
Τηλυκράτης – Παναχαϊκή, 3 μ.μ.
Ιωνικός – Καλλιθέα, 3 μ.μ.
Παναθηναϊκός Β’ – Ηλιούπολη αναβλήθηκε

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγωνιστικές)
1. Χανιά 16-4 18
2. Καλαμάτα 17-7 15
3. Καλλιθέα 8-5 14
4. Ιωνικός 10-9 11
5. Ηλιούπολη 5-8 10
-. Γιούχτας 9-8 10
7. Διαγόρας Ρόδου 7-8 9
8. Αιγάλεω 4-8 7
9. Παναθηναϊκός Β’ 5-12 6
-. Τηλυκράτης 4-13 6
11. Ολυμπιακός Β’ 13-8 2
-. Παναχαϊκή 3-11 2
* Ο Ολυμπιακός Β' έχει ξεκινήσει με -10 βαθμούς.