Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 11:24

“Καλπάζει” η Μάνη στην Α’ τοπική!

Γράφτηκε από τον
“Καλπάζει” η Μάνη στην Α’ τοπική!

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Α’ τοπική είναι η Α.Ε. Μάνης, με οχτώ σερί νίκες που την έχουν φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ΑΕΜ μετρά 24 βαθμούς, που μεταφράζονται σε οχτώ νίκες και μια ήττα, αυτή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την 1η Οκτωβρίου από τον Ακρίτα Κορώνης με 2-1.
Εκτοτε η ΑΕΜ μετρά μόνο τρίποντα, τέσσερα στον Κάμπο με Ράχη, Ολυμπιακό Ανάληψης, Μιλτιάδη και Μεθώνη και τέσσερα εκτός με Διαβολίτσι, Θύελλα Χαρακοπιού, Σπερχογεία και Τέλλο Αγρα, ενώ έχει κάνει και το ρεπό της σε αυτές τις δέκα πρώτες αγωνιστικές.
Μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου έχει να παίξει κατά σειρά με Κυπαρισσία, Θουρία στην έδρα της, Ηρακλή εκτός, Εθνικό Μελιγαλά εντός και Πάμισο εκτός.
Η Θουρία και ο Πάμισος είναι μαζί με τον Μιλτιάδη οι “μνηστήρες” του τίτλου, ενώ η Κυπαρισσία που τερμάτισε πέρυσι δεύτερη και αήττητη, δείχνει μέχρι σήμερα εξαιρετικό ανταγωνιστικό πρόσωπο. Η Μάνη δεν ξεκίνησε με βλέψεις πρωταθλητισμού, αλλά δείχνει να μην… ζαλίζεται από την κορυφή.

Ο Π. Πολίμος για το νικηφόρο σερί και την πρωτιά

Ο προπονητής των πρωτοπόρων Παναγιώτης Πολίμος σχολιάζοντας στην “Ε” την εντυπωσιακή πορεία λέει: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ημουν σίγουρος ότι θα αποδώσει όλο αυτό που κάνουμε στην προπόνηση, γιατί κάθε φορά έχουμε 20 άτομα στην προπόνηση. Η καλή δουλειά βγαίνει στο γήπεδο”.
Οσο για το μυστικό του νικηφόρου σερί: “Η δουλειά και το καλό κλίμα, γιατί είμαστε μια οικογένεια και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Σε κάθε παιχνίδι δίνουμε ότι έχουμε, για να πάρουμε αυτό που αξίζει. Δεν υπάρχει καθόλου άγχος”.
Για το κυριακάτικο ματς με την Κυπαρισσία, ξεκαθάρισε ότι: “Είναι ένα ντέρμπι με μία πολύ καλή ομάδα. Παίζουμε όμως στην έδρα μας και θα κάνουμε τα πάντα, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς”.

Πλήγμα με Φετάχου, χάνει το υπόλοιπο της σεζόν!

Στο πρώτο του φετινό παιχνίδι ως βασικός ο Ερτουγκέλ Φετάχου, σκόραρε την Κυριακή στους Γαργαλιάνους στο 40’ το γκολ που έδωσε στη Μάνη τη νίκη επί του Τέλλου Αγρα με 1-0. Ο εξτρέμ της ΑΕΜ όμως, δεν μπόρεσε να το χαρεί, καθώς στο 55’ αποχώρησε τραυματίας και η διάγνωση έδειξε ότι έχει υποστεί μερική ρήξη χιαστού.
Κάτι που σημαίνει ότι χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Μια σημαντική απώλειες για τους πρωτοπόρους, που εδώ και ένα μήνα δεν έχουν τον Θοδωρή Μελενικιώτη, που έχει θλάση στο δικέφαλο.

Το σερί της Α.Ε. Μάνης

Α.Ε. Μάνης – ΠΑΣ Ράχης 2-1
Α.Ο. Διαβολιτσίου – Α.Ε. Μάνης 0-2
Α.Ε. Μάνης – Ολυμπιακός Ανάληψης 2-0
Θύελλα Χαρακοπιού – Α.Ε. Μάνης 0-2
Α.Ε. Μάνης – Μιλτιάδης 3-2
Σπερχογεία – Α.Ε. Μάνης 0-1
Α.Ε. Μάνης – Μεθώνη 5-1
Τέλλος Αγρας – Α.Ε. Μάνης 0-1