Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 17:31

Νίκες των ομάδων της Καλαμάτας στο Attica Cup

Γράφτηκε από τον
Νίκες των ομάδων της Καλαμάτας στο Attica Cup

Με νίκες συνέχισαν τους αγώνες τους στο Attica Cup οι ομάδες Κ14 και Κ16 της Καλαμάτας, οι οποίες την Κυριακή στο Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία επικράτησαν με 4-2 και 4-1 αντίστοιχα των ομάδων της Σχολής ΟΣΦΠ Ρέντη για την 12η αγωνιστική.

Παιχνίδι με παιχνίδι, οι αθλητές των δύο ομάδων δείχνουν πως προσαρμόζονται στις συνθήκες τέτοιων αναμετρήσεων και να εφαρμόζουν στον αγωνιστικό χώρο όσα μαθαίνουν στη διάρκεια των προπονήσεων. Τα παιχνίδια δεν είναι εύκολα, όμως τα παιδιά δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί και αγωνιστική με αγωνιστική προσπαθούν να δείξουν σημάδια βελτίωσης.

Το ματς Κ14

Στην αναμέτρηση της Κ14, η Καλαμάτα προηγήθηκε στο 16’ με αυτογκόλ του Τσούτσουρα. Ο Δημητρίου εκτέλεσε κόρνερ και στην πορεία της μπάλας στο πρώτο δοκάρι κινήθηκε ο Παπαχριστοφίλου με τον Τσούτσουρα, ο δεύτερος πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά και άθελα του έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο κάθετο δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στο 22’ να ισοφαρίσουν με πέναλτι. Ο Ροσβόγλου ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Χότζα και η διαιτητής Ρηγοπούλου σφύριξε πέναλτι. Ο Ροσβόγλου ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και έκανε το 1-1. Στο 31’ ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 2-1, βάζοντας ξανά μπροστά στο σκορ την Καλαμάτα. Στο 40’ ο Δημητρίου με σουτ σημείωσε το 3-1 και με τον ίδιο τρόπο στο 52’ ο Νίκας “έγραψε” το 4-1. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στο 65’ ο Κωνσταντινίδης με σουτ.
Τον αγώνα διαιτήτευσε η Ρηγοπούλου με βοηθούς διαιτητές τους Φωτόπουλο, Αθανασά.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κανελλόπουλος, Νίκας, Σαΐτης, Χίντα, Χότζα, Παπαχριστοφίλου, Κουτσοπέτρος Ι, Ντελής, Λυμπερόπουλος, Δημητρίου, Γκίζας. Επαιξαν και οι Γιαννόπουλος, Καντέλης, Τσαγκράκης, Γάλλος, Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Γεωργιόπουλος, Κουτσοπέτρος ΙΙ, Παναγιωτόπουλος.
ΣΧΟΛΗ ΟΣΦΠ ΡΕΝΤΗ: Μπουσούδης, Τσούτσουρας, Μερντάρι, Μπενέτος, Χατζηϊωάννου, Ιωαννίδης, Τρακαδάς, Σπέντζος, Λινοσπόρης, Μισαϊλίδης, Ροσβόγλου. Επαιξαν και οι Πλεξίδας, Τούρλος, Γκίνης, Βλάχος, Κανελίδης, Γαβριήλ, Παπαδόπουλος, Κωνσταντινίδης.



Το παιχνίδι Κ16

Στον αγώνα Κ16, η Καλαμάτα άνοιξε το σκορ στο 7ό λεπτό με σουτ του Μαχαίρα έξω από την περιοχή. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και στο 9’ ο Χρηστάκος με συρτό σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1. Στο 18’ ο Τσαούσης εκτέλεσε κόρνερ και στο α’ δοκάρι σχεδόν σηκώθηκε μόνος του ο Σπ. Βαρελάς και με διαγώνια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του Ογκουλάβα και πέτυχε το 2-1. Στο 28’ μετά από ωραία συνδυαστική ενέργεια οι γηπεδούχοι έβαλαν και 3ο γκολ. Συγκεκριμένα ο Χότζα με μπροστινή κεφαλιά τροφοδότησε τον Μαχαίρας, αυτός απέφυγε δύο αντιπάλους του μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και την κατάλληλη στιγμή, πάσαρε στον Τσαούση, ο οποίος με κοντινό πλασέ πέτυχε το 3-1. Στο 74’ σε μπροστινή μπαλιά, ο Λυμπερόπουλος πέρασε πίσω από τους αμυντικούς, βγήκε τετ-α-τετ με τον Ογκουλάβα και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.
Το ματς διαιτήτευσε η Ρηγοπούλου με βοηθούς διαιτητές τους Αθανασά, Φωτόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Π. Βαρελάς, Σπ. Βαρελάς, Γκίζας, Τζαναδάμης, Τσαούσης, Ντόντα, Μαχαίρας, Ζαγαρέλος, Χότζα, Γιαμαρέλος, Παναγόπουλος. Επαιξαν και οι Νίκας, Κουτσοπέτρος, Βουτέλης.
ΣΧΟΛΗ ΟΣΦΠ ΡΕΝΤΗ: Ογκουλάβα, Τσαντάκης, Μουράτι, Δημητρίου, Κολάγκης, Χρηστάκος, Βούλγαρης, Κζαάς, Γιαχνάκης, Καμπόλης, Σιαράκας. Επαιξαν και οι Χουσιάδας, Μπούρας, Κουτσιβίτης, Γκούνα.

Αφιέρωση σε Σφυρή

Οι νεαροί αθλητές της Κ16 αφιέρωσαν το πρώτο γκολ, αλλά και τη νίκη στον άτυχο συμπαίκτη τους, Χρήστο Σφυρή, ο οποίος τραυματίστηκε στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Πριν την έναρξη του ματς ο Σφυρής βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας και έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία με τους συμπαίκτες του.

Κ14
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 12 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 36
2. ΑΕΚ 28
3. Ατρόμητος 21
4. Παναθηναϊκός 18
5. Αιγάλεω 17
6. Καλαμάτα 13
7. Σχολή ΟΣΦΠ Ρέντη 13
8. Πανιώνιος 10
9. Κηφισιά 7
* Εκκρεμούν τα παιχνίδια Καλαμάτα – Αιγάλεω (6η αγ.), Αιγάλεω – Κηφισιά και Πανιώνιος – ΑΕΚ (12η αγ.).

Κ16
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγώνες)
1. Ατρόμητος 33
2. Παναθηναϊκός 27
3. Ολυμπιακός 26
4. ΑΕΚ 20
5. Καλαμάτα 15
6. Αιγάλεω 14
7. Κηφισιά 13
8. Πανιώνιος 12
9. Σχολή ΟΣΦΠ Ρέντη 6
* Εκκρεμούν τα παιχνίδια Πανιώνιος – Κηφισιά (2η αγ.), Καλαμάτα – Αιγάλεω (6η αγ.), Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (12η αγ.)