Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 16:38

Είσοδος στα γήπεδα μόνο με smartphone: Τα 7 νέα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία

Γράφτηκε από τον
Είσοδος στα γήπεδα μόνο με smartphone: Τα 7 νέα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία

Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μίλησε για την εξειδίκευση των άμεσων μέτρων για την οπαδική βία.

Μεταξύ άλλων στα επτά μέτρα που ανέφερε σημείωσε:

1) Μία λέσχη ανά ομάδα.

Κάτω από την ομπρέλα της ΠΑΕ που θα έχει την καθολική ευθύνη. Θα κάτσουν στο τραπέζι ως συνομιλητές. Ομοσπονδία Λεσχών που θα εκπροσωπηθεί στην Ευρώπη.

2) Ηλεκτρονική εποπτεία εγκαταστάσεων-κάμερες.

Νέο πλαίσιο που ξεκινάει τις επόμενες μέρες. Σύγχρονες κάμερες με ψηφιακή ανάλυση. Δύο μέρες πριν η αστηνομική αρχή να ελέγχει και να στέλνει στη ΔΕΑΒ τα αποτελέσματα του ελέγχου. Αν δείξει πως οι κάμερες δεν λειτουργούν τότε δεν θα γίνει με φιλάθλους ο αγώνας αλλά κεκλεισμένων.

Την ημέρα που διεξάγεται ο αγώνας. Θα έχει επίπτωση στην ομάδα, ο επόμενος θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

3) Αναμόρφωση της ΔΕΑΒ.

Θα παίξει καθοριστικό και σημαντικό ρόλο. Ολιγομελές όργανο από 5 άτομα, δύο δικαστικούς, έναν γνώστη της αθλητικής νομοθεσίας, έναν αξιωματικό της προστασίας του Πολίτη.

4) Ενίσχυση διοικητικών μέτρων.

Εκτός από τα ποινικά μέτρα θα πάρουμε επιπλέον μέτρα. Θα είναι αντικειμενικά, συγκεριμένα και στοχευμένα. Τρία επίπεδα επίπτωσης ποινών. Χαμηλής διαβάθμισης, μεσαίας και ψηλής. Μακάρι να μην υπάρξει ανάγκη να εφαρμοστεί ποτέ.

5) Θεσμοθετείται για πρώτη φορά η ρήτρα παραβατικότητας.

Υψηλής διαβάθμισεις παραβάσεις θα έχει και ένα μεγάλο οικονομικό αντίτιμο. Όχι να πάρουμε από τις ομάδες αλλά απ' όσα τους δίνουμε ποσοστό παρακράτησης που θα πηγαίνει στις αθλητικές μας υποδομές.

6) Ηλεκτρονικό εισιτήριο-ταυτοποίηση.

Μια προσπάθεια που θα τελεσφορήσει γιατί έχουμε και τη βοήθεια της τεχνολογίας. Στο κινητό τηλέφωνο θα υπάρχει το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Δεν θα μεταβιβάζεται, θα διασταυρώνεται μέσω και της ταυτότητας που υπάρχει στο κινητό τηλέφωνο. Οπότε το ζήτημα της ταυτοποίησης λύνεται οριστικά.

7) Παρέμβαση ενοποίησης

Πηγή: www.sport24.gr