Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 10:54

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ανοιξε η πόρτα της... εξόδου

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ανοιξε η πόρτα της... εξόδου

Ημέρα… διαζυγίων ήταν η χθεσινή στη “Μαύρη Θύελλα”. Ο Μπράιαν Μπενίτεζ και ο Τζέρσον Καμπράλ πέρασαν από τα γραφεία της ΠΑΕ και έλυσαν τα συμβόλαιά τους με την Καλαμάτα.

Αμφότεροι δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Μάκη Χάβου και συμφώνησαν να αποχωρήσουν.
“Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Τζέρσον Καμπράλ και Μπράιαν Μπενίτεζ. Τους ευχαριστούμε για όσα πρόσφεραν και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα τους. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν αποδεσμεύσεις κι άλλων ποδοσφαιριστών”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Ο Μπενίτεζ υπέγραψε στην Καλαμάτα στις 11 Μαΐου του 2022, ερχόμενος από την Ιεράπετρα και ήταν η πρώτη επιλογή του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος ωστόσο, δεν πρόλαβε να κοουτσάρει σε επίσημο παιχνίδι. Ο Αργεντίνος αμυντικός μέσος είδε φέτος το χρόνο του να περιορίζεται αισθητά με την έλευση του Κάνιας, που στη συνέχεια τραυματίστηκε, αλλά στον άξονα έπαιζαν οι Ματέους Αλβες και Παπατόλιος. Πριν από λίγες μέρες η Καλαμάτα απέκτησε μάλιστα για τη θέση του αμυντικού χαφ και τον Εργκους Κάτσε, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα βρίσκεται μεταξύ πάγκους και εξέδρας. Ενας ακόμα παίκτης, που δεν είχε ουσιαστικά ενεργό ρόλο, ήταν και ο εξτρέμ Καμπράλ, που ήρθε αυτόν τον Οκτώβριο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από τον Ιωνικό, αλλά έπαιξε ελάχιστα και έτσι κρίθηκε καλύτερο και για τις δύο πλευρές να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Το επόμενο διάστημα αναμένονται νέες αποχωρήσεις, καθώς οι ιθύνοντες βρίσκονται σε συζητήσεις με πέντε ακόμα παίκτες για να λύσουν τα συμβόλαιά τους.
Η διακοπή της Super League 2 λόγω των γιορτών, βοηθά ώστε να γίνει η εκκαθάριση του ρόστερ και η Καλαμάτα να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στην επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 7 Ιανουαρίου.
Γι’ αυτό και παράλληλα με τις αποδεσμεύσεις, υπάρχουν επαφές και για την μεταγραφική ενίσχυση. Ηδη τέσσερις παίκτες έχουν δώσει τα χέρια με τη διοίκηση, οι Κάτσε, Κοζορώνης, Ντάντας και Τζανακάκης και στο “στόχαστρο” βρίσκεται Ρουμάνος γκολκίπερ, οι Ζαμόρα, Χριστοδουλόπουλος από τον Αρη και άλλοι ακόμα παίκτες.

Ο Κλιάφας νέος προπονητής τερματοφυλάκων

Λίγες μόνο μέρες έμεινε κενή η θέση του προπονητή τερματοφυλάκων στην Καλαμάτα. Ο Βασίλης Κλιάφας συμφώνησε χθες με τη μεσσηνιακή ομάδα και θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Γιάννη Ζαλαώρα, που έλυσε τη συνεργασία του για προσωπικούς λόγους. Ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων εργαζόταν μέχρι πρότινος στον νεοφώτιστο στη Super League 2 Τηλυκράτη.
“Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Βασίλη Κλιάφα. Είναι 45 ετών και κατάγεται από το Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας. Την προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τον Αστέρα Αμαλιάδας, ενώ την διετία 2019-21 ήταν στον Παναιτωλικό με προπονητή τον Μάκη Χαβο και παρουσία σε 39 αγώνες. Την φετινή αγωνιστική περίοδο ήταν στον Τηλυκράτη Λευκάδας. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Μαύρης Θύελλας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.