Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 11:47

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΙΓΑΛΕΩ 1-0: Λύτρωση στο 98’ με Γρίβα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΙΓΑΛΕΩ 1-0: Λύτρωση στο 98’ με Γρίβα (φωτό)

 

 

Ματς για γερά νεύρα έγινε το Σάββατο στο Στάδιο με την Καλαμάτα να επικρατεί με 1-0 του Αιγάλεω χάρις σε γκολ στις καθυστερήσεις!

Ο Φρίξος Γρίβας με διαγώνιο σουτ στο 98’ πέτυχε το πολυπόθητο γκολ και γλίτωσε τους ασπρόμαυρους από μια νέα εντός έδρας γκέλα με υποδεέστερο αντίπαλο.
Ετσι η “Μαύρη Θύελλα” επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές και τουλάχιστον διατηρήθηκε στο -6 από την πρωτοπόρο Καλλιθέα και στο -5 από τα Χανιά που είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας στον 2ο όμιλο της Super League 2.
Την επόμενη αγωνιστική η Μεσσηνιακή ομάδα δίνει κρίσιμο ματς με τα Χανιά στην Κρήτη και θα πρέπει να εμφανιστεί σαφώς ανώτερη αν θέλει να πάρει αποτέλεσμα… Κι αυτό διότι για ένα ακόμη ματς η εμφάνιση της το Σάββατο ήταν κάτω του μετρίου, απέναντι σε ένα αντίπαλο που έχει ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

Πως έπαιξε

Ο προπονητής της ομάδας Μάκης Χάβος παρέταξε την 11αδα με πέντε από τους νεοαποκτηθέντες να βρίσκονται σε αυτή. Σε σχηματισμό 4-2-3-1, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Λαδάς, δεξιά στην άμυνα έπαιξε ο Τζανακάκης, αριστερά ο Βαλεριάνος και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο το αποτελούσαν οι Κωστούλας και Καρασαλίδης.
Στον άξονα κινούνταν οι Κάτσε και Κοζορώνης, με τον Κωτσόπουλο δεξί χαφ, τον Ακόστα αριστερό και τον Τάτο πίσω από τον Πασά που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Δεν απείλησε ουσιαστικά στο πρώτο

Η Μεσσηνιακή ομάδα είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα, αλλά δυσκολευόταν να πατήσει περιοχή και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του “Σίτι”. Είναι χαρακτηριστικό πως χρειάστηκε να φτάσουμε στο 32’ για να σημειωθεί η πρώτη καλή φάση, με τον Κωτσόπουλο να μπαίνει από δεξιά και μετά από κόντρα σε αμυντικό η μπάλα κατέληξε στον Ακόστα που σούταρε ψηλά άουτ.
Επτά λεπτά αργότερα ο Τζανακάκης έβγαλε τη σέντρα και ο Πασάς πήρε την κεφαλιά, με τον Κατσιμήτρο να αποκρούει.
Στο 43’ ο Τάτος εκτέλεσε το φάουλ και ο προωθημένος Κωστούλας έκανε την κεφαλιά, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να λέει και πάλι “όχι”.
Το Αιγάλεω σε όλο το πρώτο μέρος είχε να επιδείξει ένα σουτ του Βάρκα στο 45’ που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ανέβασε στροφές στο δεύτερο

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Μάκης Χάβος πέρασε στο ματς τον Κατάλντι αντί του Κοζορώνη και η Καλαμάτα έγινε πιο λειτουργική, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε περισσότερο την εστία της ομάδας του Νίκου Παντέλη.
Πρώτη απειλή ήταν στο 50’ με το κοντινό σουτ του Τάτου να αποκρούει στην αριστερή του γωνία ο Κατσιμήτρος και πέντε λεπτά αργότερα ο Τάτος σέντραρε, οι αμυντικοί απομάκρυναν και ο Βαλεριάνος από πλάγια θέση πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο.
Η “Μαύρη Θύελλα” όσο περνούσε η ώρα έκλεινε στα καρέ του το Αιγάλεω
και στο 64’ ο Τζανακάκης τροφοδότησε τον Κατάλντι που έπιασε με τη μία το σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Με δύο επιθετικούς από το 65’

Στο τελευταίο 25λεπτο ο κ. Χάβος πέρασε στο ματς και τους Μπαράλες, Γρίβα, αντί των Κωτσόπουλου και Ακόστα, με την Καλαμάτα να παίζει με δίδυμο στην επίθεση (Πασάς-Μπαράλες).
Στο 72’ ο Ραμίρεζ εκτέλεσε ένα φάουλ για το Αιγάλεω, ο Λαδάς έχασε την μπάλα στην έξοδο του και ο Ζιούλης έκανε την προβολή, αλλά ο γκολκίπερ
των γηπεδούχων πρόλαβε και μπλόκαρε.

Το “Σίτι” βγήκε απειλητικά μπροστά και στο 79’ με τον Παυλάκη να έχει ανέβασμα από τα αριστερά και να κόβει την μπάλα για τον Νταβιώτη που σούταρε με τη μία ψηλά άουτ.
Στα τελευταία λεπτά η Καλαμάτα είχε βγει μαζικά μπροστά και τα έπαιξε όλα για όλα, προκειμένου να έρθει το πολυπόθητο γκολ.
Στο 90’ δυνατό πλάγιο άουτ του Βαλεριάνου η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Τάτο που σούταρε απελπιστικά άουτ από καλή θέση.
Στο 93’ ο Μπαράλες έβγαλε τη σέντρα και ο Κωστούλας έπιασε την κεφαλιά που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο διαιτητής Πουλόπουλος άφησε πλέον των 4 λεπτών που είχαν υποδειχθεί οι καθυστερήσεις αρχικά, μιας και στο 92’ αποχώρησε τραυματίας ο καλαματιανός επιθετικός του Αιγάλεω Μιχάλης Μπαστακός και υπήρξε δίλεπτη διακοπή.
Ετσι φτάσαμε στο 98’ όταν μετά από γέμισμα, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά και ο Γρίβας από θέση πλάγια αριστερά έπιασε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, λυτρώνοντας την ομάδα του (1-0)!
Το γκολ πανηγυρίστηκε έντονα από τους 600 θεατές που βρέθηκαν στο Στάδιο, αλλά και από παίκτες και πάγκο που έγιναν ένα κουβάρι!
Στους πανηγυρισμούς σημειώθηκε ένταση μεταξύ παικτών και παραγόντων των δύο ομάδων και μάλιστα αποβλήθηκε από τον διαιτητή ο τεχνικός διευθυντής της Καλαμάτας Ευριπίδης Τσιμπανάκος που βρέθηκε δίπλα από τον πάγκο του Αιγάλεω!
Καλή ήταν η διαιτησία του Πουλόπουλου (Πειραιά) και των βοηθών του Γεωργακόπουλου (Πειραιά) και Παπαδόπουλου (Μακεδονίας).
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Καρασαλίδης, Κατάλντι, Μπαράλες, Κατσιμήτρος, Μπάμπης και Ναζίμ.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λαδάς, Καρασαλίδης, Κωστούλας, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Κωτσόπουλος (65′ Μπαράλες), Κοζορώνης (46’ Κατάλντι), Κάτσε, Ακόστα (73’ Γρίβας), Τάτος, Πασάς.
ΑΙΓΑΛΕΩ: Κατσιμήτρος, Βάρκας, Παυλάκης, Ζιούλης, Ευαγγέλου, Μπάμπης, Κωνσταντακόπουλος, Ναζίμ (60’ Γαρουφαλιάς), Ραμίρεζ (73’ Νταβιώτης), Τάμπας, Σταμένκοβιτς (60’ Μπαστακός 92’ λ.τρ. Μαραθωνίτης).

Στο Στάδιο ο Κόβαλ, δανεικός από τον Αρη

Ο Μαξίμ Κόβαλ έδωσε το “παρών” το Σάββατο στο Στάδιο και παρακολούθησε τον αγώνα με το Αιγάλεω. Ο 31χρονος διεθνής Ουκρανός τερματοφύλακας αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Αρη μέχρι το καλοκαίρι και όχι για ενάμιση χρόνο όπως ανέφερε η ανακοίνωση της
ΠΑΕ Καλαμάτα. Ο Αρης το Σάββατο ανακοίνωσε επίσημα πως απέκτησε τον Κόβαλ για 2,5 χρόνια και πως μέχρι το καλοκαίρι θα παίζει ως δανεικός στην Καλαμάτα. Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε υποστήριξε πως θα δώσει τα πάντα για να βοηθήσει την Καλαμάτα να πάρει την άνοδο και είπε πως θα χρειαστεί λίγο χρόνο να μάθει την ομάδα και τους συμπαίκτες του.

Χάβος: “Κρατάω μόνο τη νίκη”

Ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη τύπου τόνισε πως κρατά μόνο τη νίκη και πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη συνολική εμφάνιση. “Για δεύτερη φορά πετάξαμε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος είχαμε άγχος, παίξαμε ανορθόδοξα, αλλά δεν τα παρατήσαμε, δείξαμε χαρακτήρα και στο τέλος πήραμε αυτό που θέλαμε. Είναι σημαντική η νίκη όπως ήρθε, όπως και ότι αρχίζουμε και λειτουργούμε ως ομάδα, ως οικογένεια”, τόνισε ο 54χρονος τεχνικός.

Για τους νεοαποκτηθέντες παίκτες ο κ. Χάβος είπε πως όλοι τους είναι καλοί και θα βοηθήσουν, αλλά θέλουν τον χρόνο τους, ενώ καλωσόρισε τον Μαξίμ Κόβαλ και δήλωσε χαρούμενος που θα συνεργαστεί μαζί του.
Από το Αιγάλεω μίλησε ο βοηθός του Νίκου Παντέλη, Μάριος Παναγιώτου που επισήμανε πως θα μπορούσαν να πάρουν τον βαθμό και πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία.
* Λογομαχία με φιλάθλους στη νότια εξέδρα είχε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Γιώργος Βαλεριάνος. Ο 32χρονος απάντησε σε φιλάθλους της Καλαμάτας που ήταν απογοητευμένοι από την εμφάνιση και μετά την επίτευξη του γκολ, κάτι τους είπε σε έντονο ύφος προκαλώντας την αντίδραση τους.
Για το θέμα ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου ο Μάκης Χάβος που είπε πως θα λυθεί το θέμα στην προπόνηση της Δευτέρας, προσθέτοντας πως “πρέπει να σεβόμαστε τον κόσμο και αυτός να σέβεται την προσπάθεια μας”.

Βραβεύτηκε ο Τάκης Μάραντος

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης η ΠΑΕ Καλαμάτα βράβευσε τον παλαίμαχο άσο Τάκη Μάραντο, που έχει γράψει τη δική του ιστορία με τα ασπρόμαυρα.
Ο αντιπρόεδρος της ομάδας έδωσε στον κ. Μάραντο τη φανέλα με το νούμερο 6, με τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που ήταν από τους πρώτους που φόρεσε τη φανέλα της το 1967.
Ο κ. Μάραντος μίλησε με καλά λόγια για τη διοίκηση που “είναι η μόνη που τιμά τους παλαίμαχους και την ιστορία του συλλόγου”. Ακόμη έκανε αναφορά στον Τάκη Παναγιωτόπουλο, που ήταν όπως είπε ο νονός της “Μαύρης Θύελλας” σε ένα ματς στην Καισαριανή το 1969 και στον Θανάση Αναγνωσταρά που ήταν ο εμπνευστής του ύμνου της ομάδας.

"Γιατί δεν αγωνίζονται Μεσσήνιοι παίκτες;"

Ακόμη ο Τάκης Μάραντος εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια δεν αγωνίζονται στην ομάδα Μεσσήνιοι ποδοσφαιριστές.
“Η Μεσσηνία έχει αναδείξει μεγάλα ταλέντα κατά το παρελθόν. Αναρωτιέμαι δεν βγαίνουν πλέον νέα ταλέντα ή δεν αξιοποιούνται από την ομάδα;
Θεωρώ πως πρέπει η Καλαμάτα να δίνει ευκαιρίας στα νέα παιδιά από το νομό. Εύχομαι τέλος στην ομάδα να κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα”.

SUPER LEAGUE 2 - Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(14η αγωνιστική)
Καλλιθέα - Παναθηναϊκός Β' 3-0
Ηλιούπολη – Τυλυκράτης 1-0
Παναχαϊκή – Γιούχτας 3-1
Χανιά - Διαγόρας Ρόδου 4-0
Καλαμάτα - Αιγάλεω 1-0
Ιωνικός - Ολυμπιακός Β' σήμερα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγώνες)
1. Καλλιθέα 20-9 30
2. Χανιά 26-9 29
3. Καλαμάτα 21-12 24
4. Ηλιούπολη 12-13 23
5. Διαγόρας Ρόδου 16-19 22
-. Ιωνικός 24-15 22
7. Γιούχτας 13-16 15
8. Αιγάλεω 10-19 14
9. Ολυμπιακός Β’ 19-11 11
-. Παναθηναϊκός Β’ 9-23 11
11. Παναχαϊκή 13-20 10
12. Τηλυκράτης 9-25 8
* Ιωνικός και Ολυμπιακός Β' έχουν ένα ματς λιγότερο.
* Ο Ολυμπιακός Β' έχει ξεκινήσει με -10 βαθμούς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Χανιά - Καλαμάτα
Παναθηναϊκός Β' -Ολυμπιακός Β’
Τηλυκράτης - Ιωνικός
Γιούχτας - Καλλιθέα
Διαγόρας Ρόδου - Ηλιούπολη
Αιγάλεω - Παναχαϊκή