Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 11:12

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ντέρμπι στους Γαργαλιάνους για τα ημιτελικά, στην Κορώνη παίζει η Εράνη

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ντέρμπι στους Γαργαλιάνους για τα ημιτελικά, στην Κορώνη παίζει η Εράνη

 

Ημέρα Κυπέλλου η σημερινή στην ποδοσφαιρική Μεσσηνία μιας και θα διεξαχθούν οι πρώτοι ημιτελικοί αγώνες.

Στους Γαργαλιάνους ο Μιλτιάδης θα παίξει με τον Πανθουριακό και στην Κορώνη ο τοπικός Ακρίτας θα φιλοξενήσει την Εράνη.
Τα φώτα πέφτουν δίχως άλλο στο ντέρμπι του Μιλτιάδη με τον Πανθουριακό, δύο ομάδων που διεκδικούν και τον τίτλο στην Α’ τοπική.
Ο Μιλτιάδης εκτός την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θέλει να φτάσει μετά από πολλά χρόνια και στον τελικό του Κυπέλλου και θα επιδιώξει να κάνει το πρώτο βήμα στο σημερινό ματς.
Στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος στις αρχές της σεζόν η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου είχε επικρατήσει στο ίδιο γήπεδο με 3-1 του Πανθουριακού και θα προσπαθήσει να πάρει σήμερα μια καθαρή νίκη, εν όψει της ρεβάνς στις 21 Φεβρουαρίου.
Τα προβλήματα δεν λείπουν πάντως από τους ασπρόμαυρους, μιας και εκτός λόγω τραυματισμού είναι οι Κατσιώλης, Οδεμισιώτης, Τάρλεφ και Μπολούν.
Το ευχάριστο είναι πως εξέτισαν και επιστρέφουν οι Πολίμος και Καντούτσης.
Από την άλλη ο Πανθουριακός πηγαίνει στους Γαργαλιάνους για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα του δώσει αυξημένες πιθανότητες στη ρεβάνς που θα γίνει στο γήπεδο του.
Ο προπονητής της ομάδας της Θουρίας Τάκης Σακελλαρόπουλος δεν υπολογίζει στους εδώ και καιρό απόντες Κουρεντζή, Σκοπέτο και Σερπάνο, στον Σεντεμέντε που έχει υποχρεώσεις με τη Μικτή Μεσσηνίας, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Καρύδη που ταλαιπωρείται από ίωση.
Στο άλλο ματς η Εράνη θα κάνει ένα διάλειμμα από το πρωτάθλημα και θα επιδιώξει να πάρει ένα σκορ πρόκρισης απέναντι στον Ακρίτα.
Η ψυχολογία στις τάξεις της φιλιατρινής ομάδας είναι ανεβασμένη ύστερα από την ευρεία νίκη στον 3ο όμιλο της Γ’ εθνικής επί του Α.Ο. Πυλίου Κω και στόχος στο σημερινό ματς είναι μια καθαρή νίκη, για να μπουν οι βάσεις για επανεμφάνιση σε τελικό Κυπέλλου μετά από αρκετά χρόνια.
Ο προπονητής Θοδωρής Γιακαλής θα προφυλάξει ορισμένους ποδοσφαιριστές, μιας και ακολουθεί δύσκολο ματς με την Ρόδο την Κυριακή και θα δώσει φανέλα βασικού σε κάποιους παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής έως τώρα. Εκτός θα είναι σίγουρα ο Δημητρίου που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Κλείνει Πολωνό φορ η Εράνη!

Από εκεί και πέρα η Εράνη έχει κλείσει μια ακόμη μεταγραφή που θα ανακοινωθεί λογικά μέχρι τέλος της εβδομάδας. Συγκεκριμένα είναι κοντά στην απόκτηση ενός 22χρονου Πολωνού επιθετικού, με θητεία σε ομάδα Α’ εθνικής της Πολωνίας! Ο παίκτης κάνει προπονήσεις με τους πράσινους και αν λυθούν ορισμένα γραφειοκρατικά θέματα θα ανακοινωθεί και επίσημα η μεταγραφή του.
Οσον αφορά την Κορώνη είναι δίχως αμφιβολία το αουτσάιντερ απέναντι στην Εράνη, μιας και τους χωρίζει μια κατηγορία.
Η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη θα παίξει δίχως άγχος και θα προσπαθήσει να πάρει ένα σκορ, που θα της αφήνει πιθανότητες πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς.
Αυτό που προβληματίζει τους ανθρώπους της ομάδας είναι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου που δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση εξαιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων.
Στο αγωνιστικό κομμάτι όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Σπύρου Τσίκινη.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Σήμερα, 3 μ.μ.
Μιλτιάδης – Πανθουριακός
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Καυκάς, Καραμπέτσος, Σωτηρόπουλος
Ακρίτας Κορώνης – Εράνη
Γήπεδο Κορώνης
Πλακογιάννης, Γεωργαντάς, Τσοπανάκης