Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2014 08:16

ΔΩΡΙΟ: Η ευχάριστη έκπληξη της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον

Ο Πάμισος και η Κυπαρισσία ήταν δεδομένο πως θα πρωταγωνιστούσαν στο φετινό πρωτάθλημα της Α' τοπικής… Ποιος θα περίμενε όμως πως μετά από 8 αγωνιστικές το Δώριο θα ήταν στην 3η θέση της βαθμολογίας, σε απόσταση μόλις πέντε βαθμών από την κορυφή;


Ακόμη και ο πιο φανατικός οπαδός του Δωριέα δεν περίμενε τέτοια πορεία, παρότι το καλοκαίρι ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Αλεξάκης μαζί με το συμβούλιο του, έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη αποκτώντας ορισμένους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές.
Το Δώριο λοιπόν έχει συγκεντρώσει 19 βαθμούς στις 8 πρώτες αγωνιστικές και δείχνει ικανό φέτος για μεγάλα πράγματα…
Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Πάμισο, η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου έκανε έξι σερί νίκες, κερδίζοντας κατά σειρά Αστέρα Αρφαρών (εκτός έδρας), Εράνη (εντός), Ασπρόχωμα (εκτός), Εθνικό Μελιγαλά (εντός), Τσικλητήρα Πύλου (εκτός) και Ολυμπιακό Καλαμάτας (εντός), ενώ την περασμένη Κυριακή απέσπασε ισοπαλία στη Σπερχογεία.
Το αξιοσημείωτο είναι πως από την 2η έως την 7η αγωνιστική το Δώριο σημείωνε σταθερά τρία γκολ σε κάθε αγώνα και αυτό… έσπασε με τον Ολυμπιακό που έβαλε πέντε!
Είναι απόλυτα φυσιολογικό άραγε που διαθέτει την καλύτερη επίθεση στην πρώτη κατηγορία με 21 γκολ.
Και όλα αυτά για μια ομάδα που πέρυσι κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία μόλις την προτελευταία αγωνιστική με τη νίκη επί της Πύλου!

Επιλεγμένες μεταγραφές,
οικογενειακό κλίμα και εύκολο γκολ

Που οφείλεται όμως αυτή η μεταμόρφωση φέτος προς το καλύτερο…
Ο πλέον αρμόδιος να μας απαντήσει είναι ο προπονητής του Δωριέα Γιάννης Αντωνόπουλος: "Αυτό η πορεία που κάνουμε φέτος είναι ένας μικρός άθλος, αν σκεφτεί κανείς πως πέρυσι παλεύαμε μέχρι τέλους για την παραμονή.
Το καλοκαίρι η ομάδα χτίστηκε από την αρχή, έγιναν λίγες αλλά στοχευμένες μεταγραφές σε καίριες θέσεις. Αυτοί που ήρθαν εκτός από καλοί παίκτες, είναι και καλοί χαρακτήρες, το κλίμα στην ομάδα είναι οικογενειακό και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Επιπλέον έχει γίνει καλή δουλειά στην προετοιμασία, η διοίκηση είναι κοντά μας και ο κόσμος είναι πιο ζεστός από κάθε άλλη χρονιά.
Παίζει στρωτό ποδόσφαιρο και έχουμε εύκολο το γκολ. Είμαστε αποτελεσματικοί στις πολλές ευκαιρίες που δημιουργούμε, κάτι που δεν είχαμε πέρυσι".
Αραγε περίμενε ο έμπειρος προπονητής αυτή την εκπληκτική πορεία της ομάδας του: "Περίμενα πως θα ήμασταν μέσα στην 8αδα, όμως το ξεκίνημα ήταν πέρα των προσδοκιών. Παρόλα αυτά ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα και είναι πολύ νωρίς για να κριθούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε σε σταθερούς ρυθμούς και θεωρώ πως θα είμαστε σίγουρα στην πρώτη 6αδα".
Για το πρόσφατο ματς με την Σπερχογεία ο Γ. Αντωνόπουλος επισημαίνει πως έμεινε ικανοποιημένος από την ισοπαλία, αν και θα μπορούσε η ομάδα του να πάρει τη νίκη. Το σημαντικό είναι πως ήταν και πάλι ανταγωνιστική σε μια δύσκολη έδρα, βγάζοντας ένα ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα.

Βατό πρόγραμμα
στη συνέχεια

Η συνέχεια μοιάζει να είναι πιο εύκολη για το Δώριο, με παιχνίδια στα μέτρα του τις 5 προσεχείς αγωνιστικές: Ανδρούσα (εντός), Κορώνη (εκτός), Αγρας (εντός), Μεσσηνιακός (εκτός), Διαβολίτσι (εντός).
"Θεωρητικά το πρόγραμμα είναι βατό, αλλά δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε. Το πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο και δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο ματς".
Στα αγωνιστικά εκτός από το εντός έδρας ματς με την Ανδρούσα είναι ο τιμωρημένος Νικητόπουλος και οι εδώ και καιρό τραυματίες Βασιλόπουλος και Κουλουράς. Ο τραυματισμός του Σωτηρόπουλου δεν ήταν σοβαρός στη Σπερχογεία και θα είναι έτοιμος στο μεθαυριανό ματς.