Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 17:03

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 4-1: Πήρε ψυχολογία εν όψει Κυπέλλου

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 4-1: Πήρε ψυχολογία εν όψει Κυπέλλου

Με ηθικό... ακμαιότατο μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Πάμισο στην Μεσσήνη, ο Πανθουριακός “φιλοδώρησε” με τέσσερα τέρματα (4-1) τον ΑΟ Σπερχογείας στο “Στ. Παπαδόπουλος” για την 19η αγωνιστική της Α' τοπικής και έδειξε πως είναι απόλυτα έτοιμος εν όψει του δύσκολου επαναληπτικού Κυπέλλου με τον Μιλτιάδη την προσεχή Τετάρτη (21/2, 3 μ.μ.), όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 του πρώτου αγώνα στο γήπεδο των Γαργαλιάνων.

Οι “κουκουβάγιες” άνοιξαν το σκορ στο 32ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Κουτσουρόπουλου έπειτα από ασίστ του Βασιλόπουλου, με το 1-0 να είναι και το σκορ ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 53', όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Μαλιόγκα, ο Ηρακλής Καραχάλιος έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μπεσσή γράφοντας το 1-1 με το 13ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Ο 22χρονος επιθετικός των “ταύρων” κατευθύνθηκε αμέσως προς τον πάγκο της ομάδας και ύψωσε μια μπλούζα με την φωτογραφία της μητέρας του συμπαίκτη του Γιάννη Μαρίνου, η οποία έφυγε προσφάτως από την ζωή, σε μια συγκινητικά φορτισμένη στιγμή.

Στη συνέχεια ο Πανθουριακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και με ένα... ξέσπασμα στο τελευταίο μισάωρο έφτασε εν τέλει στο άνετο 4-1, που τον έφερε στο -1 από την 4η ΑΕ Μάνης. Στο 65' ο Ζαραφέτας αξιοποίησε στο έπακρο την πάσα του Πλατάνα και με σουτ μέσα από την περιοχή έβαλε εκ νέου σε θέση οδηγού την ομάδα του (2-1). Στο 87' o σκόρερ του πρώτου τέρματος Κουτσουρόπουλος έγινε δημιουργός του τρίτου και τον Γαλανόπουλο να νικάει με ψηλοκρεμαστό πλασέ τον Μπακλέση. O Ζαραφέτας ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στην εκπνοή του ματς, με σουτ έξω από την περιοχή.
Η ομάδα της Θουρίας πέρα από τα τέσσερα γκολ, είχε και δύο δοκάρια. Το πρώτο λίγο μετά το 1-0 με τον Βασιλόπουλο με σουτ εντός περιοχής να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και το δεύτερο με το σκορ στο 1-1 με τον Ζαραφέτα, ο οποίος από κοντά με το στήθος έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο κάθετο δοκάρι, ύστερα από σέντρα του Πλατάνα.

Για την ομάδα της Σπερχογείας αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα και με 12 βαθμούς απέχει μόλις δύο από την επικίνδυνη ζώνη.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Μπεσσής, Πλατάνας, Γιαννακόπουλος (67' Πιτσιλής), Σεντεμέντες, Γεωργουλέας, Αντεμάι (24' λ. τρ. Κουτσουρόπουλος), Γαλανόπουλος, Ζαραφέτας, Αλεξανδρόπουλος, Βασιλόπουλος (72' Αβντίου), Ζαχαρόπουλος.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Μπακλέσης, Μπούνας, Σπύρος, Παναγιωτόπουλος (70' Μαρίνος), Μαλιόγκας, Τσάκωνας (46' Πιλάτης), Σαούτης, Τσέρτος, Πανταζής (70' Ηλ. Δημητρίου), Ι. Καραχάλιος (50' Ηρ. Καραχάλιος), Γιακουμής.