Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 18:22

ΠΑΣ ΡΑΧΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-1: Η ισοπαλία δεν άρεσε σε κανέναν

Γράφτηκε από τον
ΠΑΣ ΡΑΧΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-1: Η ισοπαλία δεν άρεσε σε κανέναν

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΣ Ράχη και τον Εθνικό Μελιγαλά για την 19η αγωνιστική της Α' τοπικής στο “Π. Μπαχράμης”, σε ένα αποτέλεσμα που δεν... έκανε σε καμία από τις δύο ομάδες.

Στους μεν γηπεδούχους, που ήθελαν να προσθέσουν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στο “σακούλι” στη μάχη για την παραμονή. Στους δε φιλοξενούμενους, οι οποίοι έριχναν ίσως την τελευταία τους... ζαριά για τη σωτηρία. Ο ΠΑΣ Ράχη παρότι προηγήθηκε με τον πρώτο του σκόρερ Μιχάλη Τζιόλα λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου (38’), ο οποίος έφτασε τα 4 γκολ, δεν μπόρεσε να “χτίσει” πάνω στη σπουδαία νίκη 2-1 με ανατροπή επί του Ηρακλή Καλαμάτας ως τυπικά φιλοξενούμενος στο ίδιο γήπεδο, παρουσιάστηκε ανέτοιμος πνευματικά και χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση για τις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου παιχνιδιού. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και το αριθμητικό μειονέκτημα που είχε από το 59' λόγω της αποβολής του Αντωνόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ομάδα της Ράχης, η οποία εξακολουθεί να αγνοεί την χαρά της νίκης εντός έδρας στο πρωτάθλημα, έμεινε για τέταρτο σερί ματς αήττητη, έχοντας απολογισμό 1 νίκη και 3 ισοπαλίες και έφτασε τους 15 βαθμούς. Ο Εθνικός, από την άλλη, αν και ουραγός με μόλις 6 πόντους στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, έδειξε ό,τι αδικείται από την βαθμολογική θέση που κατέχει και αν ήταν λίγο πιο τυχερός πιθανόν και να έφτανε στη νίκη, αφού λίγο μετά το γκολ της ισοφάρισης στο 75' με “δράστη” έναν πρώην “κανονιέρη”, τον Αποστόλη Παναγιωτόπουλο, είχε δοκάρι με τον Ιατρόπουλο. Η ομάδα του Μελιγαλά με αυτήν την ισοπαλία πήρε τον πρώτο της βαθμό μετά από 1,5 μήνα και συγκεκριμένα από τις 7 Ιανουαρίου όταν και είχε επικρατήσει με 2-1 του Τέλλου Άγρα στους Γαργαλιάνους. Έτσι, το σερί ηττών σταμάτησε στις 6.

Η “σκακιέρα” των δύο προπονητών

 Ο Δημήτρης Παυλόπουλος, ο οποίος δεν ήταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας, επέλεξε σχήμα με 4-2-3-1. Στο τέρμα βρέθηκε ο Οικονόμου, δεξιά ο Κιόρι, αριστερά ο Αντωνόπουλος και στο κέντρο της άμυνας οι Τριανταφυλλίδης, Ζωγόπουλος. Οι Μπέγκα και Τζιόλας ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Μαράι σε ρόλο επιτελικού πίσω από τον Πάνου και τους Μπαλιγκό – Βρυώνη (δεξιά), Βράπι (αριστερά) στα άκρα της επίθεσης.

Ο Σωτήρης Μπουραντώνης παρέταξε τον Εθνικό Μελιγαλά σε διάταξη 3-5-2. Ο Δημητρέλης ήταν στα γκλπόστ. Διακουμάκος, Παναγιωτόπουλος, Γεωργόπουλος η τριάδα στην άμυνα. Ξυδιάς (δεξιά) και Αθανασιάδης (αριστερά) στα άκρα, Σπανός, Αντώνακας και Τόσκα στο κέντρο. Παπαδόπουλος και Τσουμπλέκας στην επίθεση.

Λίγες οι συγκινήσεις στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε ο ΠΑΣ

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 11ο λεπτό, με τον Ξυδιά να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά, την μπάλα να περνά από όλους και να φτάνει στον Τσουμπλέκα, ο οποίος σούταρε με τη μία, αλλά ο Αντωνόπουλος την απομάκρυνε πριν περάσει την γραμμή. Στην πρώτη ολοκληρωμένη επίθεση του ο ΠΑΣ Ράχη κέρδισε κόρνερ, από το οποίο προήλθε το 1-0. Ο Βράπι το εκτέλεσε, o Τζιόλας νίκησε τους πάντες στον αέρα και με πανέμορφη κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα... άγγιξαν το 2-0, όμως ο Βράπι νικήθηκε από τον Δημητρέλη σε ανεπανάληπτο τετ α τετ μετά από πάσα του Πάνου. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με την ομάδα της Ράχης να πηγαίνει με προβάδισμα 1-0 στα αποδυτήρια.

To δεύτερο ημίχρονο είχε... ψωμί!

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, με τον Εθνικό να κυνηγάει την ισοφάριση και τον ΠΑΣ το δεύτερο γκολ, ενώ δεν έλειψαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι στιγμές έντασης. Στο 49' ο Δημητρέλης κράτησε “όρθια” την ομάδα του Μελιγαλά, στερώντας το γκολ από τον Μπαλιγκό – Βρυώνη, που έκανε το πλασέ στη κίνηση στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από σέντρα του Πάνου, με τον 34χρονο γκολκίπερ να βγάζει σε κόρνερ. Στο 54' ο Τόσκα απείλησε από πλάγια θέση, με τον Οικονόμου να μπλοκάρει εύκολα, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου στο 57' με την κεφαλιά του Μπαλιγκό – Βρυώνη από πλεονεκτική θέση μετά την σέντρα του Γιαννόπουλου να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με 10 παίκτες οι γηπεδούχοι

Στο 59' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, ο Αντώνακας έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Αντωνόπουλο, ο οποίος αντέδρασε εύλογα ζητώντας τον λόγο από τον 32χρονο μέσο του Εθνικού και λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, όμως το επεισόδιο με την επέμβαση των ψυχραιμότερων έληξε πολύ γρήγορα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Κομπιλίρης μοίρασε από μια κίτρινη κάρτα στους δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου, όμως για τον 24χρονο αριστερό οπισθοφύλακα των γηπεδούχων ήταν η δεύτερη, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια. Αν και με παίκτη λιγότερο, οι “κανονιέρηδες” είχαν μια καλή στιγμή στο 64'. Ο Βράπι με εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο Μαστρόκαλος με το στήθος έστρωσε στον Γιαννόπουλο, ο οποίος έκανε αμέσως το συρτό σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Γκολ και δοκάρι ο Εθνικός

Έχοντας, πλέον, το αριθμητικό πλεονέκτημα οι φιλοξενούμενοι ενέτειναν τις προσπάθειες τους προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης , την ώρα που οι γηπεδούχοι έδειχναν να μένουν από δυνάμεις και εν τέλει το βρήκαν στο 75'. Έπειτα από γέμισμα του Τόσκα από τα αριστερά, ο προωθημένος μετά από προηγούμενη στατική φάση Παναγιωτόπουλος, έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ωραίο πλασέ. Μάλιστα, ο 34χρονος στόπερ του Εθνικού δεν πανηγύρισε μετά την επίτευξη του τέρματος, σε ένδειξη σεβασμού στην πρώην ομάδα του. Το μομέντουμ ανήκε καθαρά στην ομάδα του Μελιγαλά, η οποία δύο λεπτά αργότερα στάθηκε άτυχη. Ο Ιατρόπουλος κυνήγησε μια “σκοτωμένη” μπαλιά και έκανε το γύρισμα από τα δεξιά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του άουτ, εκείνη πήρε περίεργα φάλτσα και προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Οικονόμου, ο οποίος στην συνέχεια μάζεψε. Η τελευταία καλή φάση του αγώνα άνηκε επίσης στον Εθνικό, με την μπάλα στο σουτ του Τόσκα από μακρινή απόσταση να καταλήγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
ΠΑΣ ΡΑΧΗ: Οικονόμου, Αντωνόπουλος, Βράπι, Τριανταφυλλίδης, Κιόρι, Τζιόλας, Μπαλιγκό – Βρυώνης (85' Τόμασσεκ), Μαράι (53′ Γιαννόπουλος), Πάνου (64' Μαστρόκαλος), Μπέγκα, Ζωγόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Δημητρέλης, Διακουμάκος (60' Ιατρόπουλος), Αθανασιάδης (90' Ρούσεφ), Παναγιωτόπουλος, Γεωργόπουλος, Αντώνακας, Ξυδιάς (90' Πρεκεζές), Τόσκα, Παπαδόπουλος, Σπανός, Τσουμπλέκας (60' Παπαργυρίου).

Ν.Κ.