Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 11:38

Β' ΤΟΠΙΚΗ: Με νίκες συνέχισαν Ομόνοια, Στενωσιά και Φοινικούντα

Γράφτηκε από τον
Β' ΤΟΠΙΚΗ: Με νίκες συνέχισαν Ομόνοια, Στενωσιά και Φοινικούντα

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοζομπόλης

Η Ομόνοια συνέχισε την αήττητη πορεία της στην Β' τοπικής, καθώς επικράτησε 3-0 της Θύελλας Μερόπης το “Γ. Λουκαρέας”. Μετά από τρεις σερί ήττες, ο ΑΟ Στενωσιάς επέστρεψε στις επιτυχίες, νικώντας στο γήπεδο του Σουληναρίου τον ΠΑΟ Καλού Νερού με 3-0, ενώ ο ΑΟ Φοινικούντας παρέμεινε σε απόστασης... αναπνοής από την 2η θέση ύστερα από τη νίκη του επί του Νέου Άρι με το ίδιο σκορ εκτός έδρας. Στη “μάχη” για την αποφυγή του υποβιβασμού η ΑΕ Λογγάς που πραγματοποιεί πορεία... πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο, πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στον Μεσσηνιακό (1-0). Έτσι λοιπόν βγήκε για πρώτη φορά φέτος από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο Αστέρας Βαλύρας χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή για να φύγει με το “διπλό” από την Καλλιθέα (2-1), ενώ οι αναμετρήσεις σε Σφαγεία (Αναγέννηση-Παναθηναϊκός 0-0) Πλατύ (Ατρόμητος-Αστέρας Αρφαρών 1-1) και Βλαχόπουλο (Παπαφλέσσας-ΑΕ Αβίας 1-1) δεν ανέδειξαν νικητή.

OΜΟΝΟΙΑ – ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ 3-0: Τρεις ακόμη πόντοι στο... σακούλι

Την 16η νίκη της σε 21 αγώνες πέτυχε η Ομόνοια στο “Γ. Λουκαρέας” απέναντι στην Θύελλα Μερόπης με 3-0, διευρύνοντας παράλληλα το αήττητο στο πρωτάθλημα. Έτσι, η καλαματιανή ομάδα έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Οι “κόκκινοι” βρήκαν την... ησυχία τους νωρίς, πετυχαίνοντας δύο γκολ πριν καν συμπληρωθούν 20 λεπτά στην αναμέτρηση και έδιωξαν το άγχος για την αναγκαιότητα της νίκης.
Το σκορ άνοιξε στο 14' ο Μαρίτσας που εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό την ασθενή απόκρουση του Παύλου Σουλαντίκα στην κεφαλιά του Πολίτη, πήρε το “ριμπάουντ” και με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Θύελλας, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό “παραθυράκι” (1-0). Δύο λεπτά αργότερα οι Κωστόπουλος - Τσίγκας - Πολίτης με μια υπέροχη συνεργασία... έκρυψαν την μπάλα και ο τελευταίος την εμφάνισε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-0 με το 22ο φετινό τέρμα του. Από σκόρερ ο 32χρονος επιθετικός μετατράπηκε σε δημιουργό στο 72ο λεπτό και ο Κωστόπουλος είχε εύκολο έργο σκοράροντας από κοντά σε κενή εστία (3-0). Στο 74' η ομάδα της Μερόπης σπατάλησε μια μοναδική ευκαιρία για να μειώσει, με τον Κανελλόπουλο να νικιέται από το σημείο του πέναλτι από τον Καρούμπαλη. Η παράβαση υποδείχθηκε σε χέρι του Τσίγκα.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Γιώργος Γρηγορόπουλος): Καρούμπαλης (78' Τομάζος), Πράστος (40’ λ. τρ. Στάθης Τσουλάκος), Γαβράς, Μαρίτσας, Πολίτης, Μπαζάνης, Τάφα (77' Τζανετάκος), Αρκουμάνης, Κωστόπουλος (78' Ασημακόπουλος), Δημητρίου, Τσίγκας (77' Κυριακόπουλος).

ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ (Χρήστος Νιάρχος): Παύλος Σουλαντίκας, Κλεφτόγιαννης, Κατσιμπάρος, Κανελλόπουλος (82' Κιρκιλής), Παναγιώτης Σουλαντίκας, Τσέλιος, Μπούζας (77' Ρουμελιώτης), Χαραλαμπόπουλος, Μπουρίκας, Δημητρόπουλος, Παντελόπουλος (66' Γιώργος Νιάρχος).

 ΣΤΕΝΩΣΙΑ – ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ 3-0: Επιστροφή στην... κανονικότητα

Τρεις σερί ήττες ήταν πολλές για τον ΑΟ Στενωσιάς, που απέναντι στον ΠΑΟ Καλού Νερού φρόντισε να δείξει σημάδια αντίδρασης (3-0). Οι παίκτες του Παναγιώτη Μπιζίμη παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να διορθώσουν τα... κακώς κείμενα του τελευταίου μήνα και επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα. Ο Ηλίας Μπιζίμης στο 40' έκανε το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος ο Λυμπερόπουλος... πήρε τ' όπλο του και “πυροβόλησε” δύο φορές στο 48' και στο 68' δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων. Ο 26χρονος χαρισματικός φορ έφτασε τα 22 τέρματα, όσα έχει πετύχει και ο Δημήτρης Πολίτης και οι δυο τους μοιράζονται την κορυφή της σχετικής λίστας.

ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ (Παναγιώτης Μπιζίμης): Μανικάκης, Θοδωρής Ι. Χρόνης, Βασιλόπουλος, Ηλίας Μπιζίμης, Φλέσσας, Παναγιώτης Καγιανάς, Θανάσης Ηλιόπουλος (69' Θοδωρής Γ. Χρόνης), Θανάσης Χρόνης, Σταματελόπουλος (79' Ρηγόπουλος), Λυμπερόπουλος, Γιάνναρης (74' Καλογερόπουλος).

ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ (Γιώργος Μητρόπουλος): Παλικέστι, Μουσκάι, Κατσίρος, Μαρκολέφας, Αριδάς, Ανδριανόπουλος, Γκόγκας, Τσέρπια, Λαμπρόπουλος (59' Κωνσταντινόπουλος), Τσοροβάς (81' Μητρόπουλος), Κόλλιας (89' Παπαηλίου).

ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ 0-3: “Καθάρισε” στο ημίωρο

Πετυχαίνοντας τρία γκολ σε λιγότερο από μισή ώρα ο ΑΟ Φοινικούντας επέβαλε την ισχύ του απέναντι στον Νέο Άρι εκτός έδρας (3-0) και έμεινε σταθερός στις... ράγες του και στο κατόπι του ΑΟ Στενωσιάς που βρίσκεται στην 2η θέση με την ελάχιστη τιμή της διαφοράς (+1). Η νίκη αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη για τον “Φοίνικα”, ενώ από την άλλη οι “πετεινοί” αγνοούν τη νίκη για ένα μήνα και το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα τους έφερε για πρώτη φορά κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 17' με τον Παναγιώτη Τσώνη, ο οποίος έκανε το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Τομαράς σέντραρε και ο Λιάσκος στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (0-2). Στο 29' ο Συμεών Σούλι πρόλαβε την έξοδο του Βασιλόπουλου και με πλασέ διαμόρφωσε το 0-3. Η ομάδα της Φοινικούντας θα μπορούσε να έχει διευρύνει κι άλλο το σκορ στο 35', όμως ο Παναγιώτης Τσώνης με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι λίγο πριν την ανάπαυλα οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες, καθώς οι Κωστής Παπαβασιλόπουλος και Τομαράς αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα μετά από αψιμαχία που είχαν.

ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ (Γιάννης Σπηλιώτης): Βασιλόπουλος, Θοδωρής Κωνσταντόπουλος (46' Μανδηλάρης), Κώστας Μαρκόπουλος (75' Κασεμάι), Σταυριανέας (46' Λουμάκης), Κουδέρης, Λιάσκος, Σκαλιώτης, Θανάσης Μαρκόπουλος, Βουρλάκος (54' Φλέσσας), Καραπετυάν, Παπαβασιλόπουλος.

ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ (Κώστας Παλαμάρας): Κατσαρέας, Κοτσοβός, Κατσούλης (46' Γιάννης Κοτσίρης), Μπαστακός, Κώστας Τσώνης, Παπαγεωργίου, Τομαράς, Παναγιώτης Τσώνης (76' Κάνιστρας), Μιχαήλ (89' Καρύγιαννης), Ηλίας Κοτσίρης (64' Γάλλος), Συμεών Σούλι (89' Σπηλιόπουλος).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. 0-0: Αλληλοεξουδετερώθηκαν

Σε ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό και εκατέρωθεν φάσεις, Αναγέννηση και Παναθηναϊκός έμειναν στο “μηδέν” στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας. Στο 87ο λεπτό ο Σεφεράσι έπιασε έναν... κεραυνό έξω από την περιοχή, ο Λέκκας απογειώθηκε, βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος, στην κορυφαία στιγμή του αγώνα.

ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Πέτρος Χιώτης): Αντωνόπουλος, Σκιαδόπουλος (70' Τριβέλλας), Κοκάι, Ψώνης, Τσακαλάκος, Γκούζος, Παπαδέας, Μπουντάς, Καράμαλης (70' Παρικόπουλος), Σεφεράσι, Νταβέας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. (Βασίλης Παναγιωτόπουλος): Λέκκας, Ριπάι, Κατσαβός, Αμζά, Ντάκουρης, Ζόμπολας, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Σταθόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος (80' Πόταρης), Ρουσέας, Σταματέλος (70' Μπάμπης).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 1-2: “Εφτάψυχος” ο Αστέρας

Πολύ σκληρός για να... πεθάνει αποδείχθηκε ο Αστέρας Βαλύρας που φιλοξενήθηκε στην Καλλιθέα από την τοπική ομάδα. Τι κι αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ; Τι και αν στο 66' έμειναν με 10 παίκτες; Οι “κιτρινόμαυροι” ανέτρεψαν τα εις βάρος του δεδομένα και έφυγαν με το διπλό στις “αποσκευές” τους! Στο 25' ο Σαμπάνι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, όμως οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή μέσα σε 10 αγωνιστικά λεπτά, για να επικρατήσουν με 2-1 και να φτάσουν στην 8η νίκη στη σεζόν, με σκόρερ τους Χαρμπούτ (37') και Καρύδη (47'). Στο 66' όπως προαναφέραμε ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ματθαίου – Λίβα. Ελλείψει αναπληρωματικού τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια για το υπόλοιπο της αναμέτρησης επιστρατεύτηκε ο Μέτσο. Τέλος, οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, με τους Κότη και Μέτσο, αντίστοιχα.

ΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δημήτρης Μάλαμας): Αντωνόπουλος, Αθανασόπουλος, Δαρσακλής, Κιόσια, Ζάτσα, Κοντούλης, Κότης, Σταματόπουλος, Ιλιάζι, Σαμπάνι, Τσίρμπας (53' Λέκκας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (Νίκος Μανιατέας): Ματθαίος – Λίβας, Κερανούδης, Μέτσο, Ντέρτζια (75' Καστριτσέας), Πετρουλάκης, Ζέππος, Καρμπαλιώτης, Χαρμπούτ, Ζάγουρας (85' Χαρμπίλας), Καραγεώργος, Καρύδης.

Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 1-0 Πάει να τους τρελάνει όλους!

Η μεγάλη αντεπίθεση της Α.Ε. Λογγάς συνεχίζεται! Μια ομάδα που έμοιαζε καταδικασμένη πριν μερικές εβδομάδες, φορμαρίστηκε την κατάλληλη στιγμή και πάει για το... θαύμα. Τα “περιστέρια” πανηγύρισαν την τέταρτη σερί τους νίκη (1-0 τον Μεσσηνιακό), έμειναν για πέμπτο διαδοχικό ματς αήττητα και για πρώτη φορά την φετινή σεζόν δεν βρίσκονται στις θέσεις που οδηγούν στην Γ' τοπική.
Η “λύτρωση” για τους γηπεδούχους ήρθε στο 78ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιώργου Παναγόπουλου (χέρι Φαμπιάνο), ο οποίος έγινε ο απόλυτος “ήρωας” για την ομάδα του, βγάζοντας την από την διακεκαυμένη ζώνη. Παράλληλα, μπήκε “τέλος” στο σερί του Μεσσηνιακού μετά από 48 μέρες, διάστημα κατά το οποίο οι “πράσινοι” μετρούσαν 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Αισθάνθηκε αδιαθεσία ο πρώτος βοηθός

Απρόοπτο προέκυψε στην ανάπαυλα του αγώνα. Ο πρώτος βοηθός, Νίκος Σκόρδος, αισθανόταν κάποιες ζαλάδες με αποτέλεσμα το δεύτερο ημίχρονο να αρχίσει με 20λεπτη καθυστέρηση. Μάλιστα, μέχρι το 75ο λεπτό ο διαιτητής κ. Καυκάς εκτέλεσε ουσιαστικά και χρέη επόπτη, καθώς σε εκείνο το χρονικό σημείο ο νεαρός ρέφερι επέστρεψε στην θέση του μετά την αδιαθεσία που ένιωσε νωρίτερα.

Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ (Ηλίας Ηλιόπουλος): Νικολόπουλος, Τσερρίκου (78' Κοστόφ), Κατσιγιάννης (61' Μπλάνας), Κορμπής (85' Σούγλερης), Πετρόπουλος (46' Γιώργος Παναγόπουλος), Σαΐπι, Καψαμπέλης, Βουτιέρος, Βάγιας, Λάζαρης, Τραγομαλάς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Φραγκίσκος Κεράνης): Γιακουμής, Καραγιαννίδης, Χασανέας, Φαμπιάνο, Πετρόπουλος, Θεοφιλόπουλος, Χόχολης, Φράγκος, Σκαφιδάς (76' Κότσης), Νικολακάκης, Τόλιας (76' Δημόπουλος).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 1-1: Ισόπαλο το γειτονικό ντέρμπι

Ισόπαλο έληξε το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του Ατρόμητου Πλατύ και του Αστέρα Αρφαρών, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 και να μοιράζονται τους βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν στο ξεκίνημα, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό ο Κώστας Σακκάς έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν μετά το “σοκ” του γρήγορου γκολ και ισοφάρισαν στο 21' με τον 15χρονο Αχιλλέα – Στόγιαν Καραμπότσο να βρίσκει δίχτυα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ (Γιώργος Γαλανόπουλος): Μένης Σακκάς, Μαργιόλης, Βεργής (76' Δημέας), Λινάς, Μπάλας, Λογκαράκης, Σκουφάκης, Βαλσαμάκης, Τσιλίκος, Σώκαλης, Καραμπότσος (68' Κοκκώνης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Παναγιώτης Βούτσας): Παναγιώτης Μπούρας, Φέστας, Γεωργιόπουλος, Χριστόπουλος, Περικλής Μωραγιάννης, Θανάσης Τσιλίκος (74' Σέφα), Γιώργος Μπούρας, Γιαννακούντζος, Κώστας Σακκάς (85' Νικήτας Βανικιώτης), Γιαννακόπουλος, Κώστας Μωραγιάννης (85' Ξυνός).

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ – Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 1-1: Άβολη ισοπαλία

Ισοπαλία που δεν βολεύει κανέναν στην προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού σημειώθηκε στο γήπεδο του Βλαχόπουλου ανάμεσα στον τοπικό Παπαφλέσσα και την Α.Ε. Αβίας (1-1). Οι Μανιάτες που βρίσκονται στον “πάτο” του βαθμολογικού πίνακα προηγήθηκαν στο 23' με τον Γεωργίκο, όμως αναγκάστηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο για σχεδόν ένα ημίχρονο από το 53' λόγω της αποβολής του σκόρερ του 0-1 με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα τρίλεπο (50', 53'). Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός αυτό οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Σταύρο Σωτηρόπουλο τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου. Η ομάδα του Βλαχόπουλου δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα και απέχει μόλις 2 βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό.

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (Παναγιώτης Κάππος): Καγκαράκης, Μαθιόπουλος, Μαρίνης, Σταυρόπουλος, Κωσταράκης, Σικαλιάς, Νικουλάε, Σταύρος Σωτηρόπουλος, Ομέρι (77' Κώστας Σωτηρόπουλος), Γκουμάι (69' Ζόμπολος), Βλαχόπουλος.

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ (Νίκος Σαββίδης): Κακαλέτρης, Αλντέσκου, Γεωργίκος, Λυκουρέζος, Πολυμενέας, Φωτόπουλος, Σινάι, Γιαννής, Σταθόπουλος (90' Κλείδωνας), Σπυρέας, Τσιλιμπέρδης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(21η αγωνιστική)
Παπαφλέσσαας Βλαχόπουλου - ΑΕ Αβίας 1-1
Αναγέννηση Παραλίας - Παναθηναϊκός Καλ. 0-0
ΑΕ Λογγάς - Μεσσηνιακός ΓΣ 1-0
Ομόνοια Καλ. - Θύελλα Μερόπης 3-0
ΑΟ Στενωσιάς - ΠΑΟ Καλού Νερού 3-0
Νέος Άρις - ΑΟ Φοινικούντας 0-3
ΑΟ Καλλιθέας - Αστέρας Βαλύρας 1-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 21 αγώνες)

1. Ομόνοια 53-16 53
2. Στενωσιά 44-19 42
3. Φοινικούντα 43-21 41
4. Μεσσηνιακός 44-32 35
-. Αναγέννηση Παραλίας 46-28 35
6. Καλλιθέα 39-34 32
-. Παναθηναϊκός Καλαμάτας 37-26 32
-. Θύελλα Μερόπης 34-29 32
9. Αστέρας Βαλύρας 50-42 31
10. Ατρόμητος Πλατύ 36-36 29
11. Καλό Νερό 39-39 25
12. Αστέρας Αρφαρών 31-41 22
13. Α.Ε. Λογγάς 27-62 18
-. Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 25-48 18
15. Νέος Άρις 33-50 16
16. Α.Ε. Αβίας 15-76 8

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22η)
(Σαββατοκύριακο 9-10 Μαρτίου)
Μεσσηνιακός - Στενωσιά
Θύελλα Μερόπης - Αναγέννηση Παραλίας
Αστέρας Αρφαρών - ΑΕ Λογγάς
Αστέρας Βαλύρας - Ατρόμητος Πλατύ
ΑΕ Αβίας - ΠΑΟ Καλού Νερού
Παναθηναϊκός Καλ. - Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου
ΑΟ Φοινικούντας - Ομόνοια 
Νέος Άρις - ΑΟ Καλλιθέας